Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, February 28, 2013

Terima Kasih Kengkawan: Part 2

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^

Kali ni M nak hapdet lagi hadiah dan cenderahati dari kengkawan alam maya yang M dapat bulan lepas dan paling latest petang kelmarin

Ha! Belek jangan tak belek tau ^_^


Keychain KLCC dok dalam wau bulan..hi hi..Spesel dari Deqla


Kalendar poket dari Shida


Cute sticky note FM & Getah Rambut siap ada ada reben comel ni plak dari Nyue
(Hadiah ni la M dapat petang kelmarin)


Hadiah best kat atas ni plak daripada Ayu
Ada photo frame, Keychain dari Melaka & Keychain duit & paling best dapat charcoal mask free tau...saya suka saya suka.... Mask tu memang best la..bukan M ja yg pakai siap my hubby pun try gak..memang berkesan untuk buang bintik2 hitam kat hidung dahku ni..hu hu.. Sesapa yang berminat bleh order mask tu kat Ayu..

Terharuuuuu sangat bila ada ja bungkusan dari hencek posmen untuk M..
Terima kasih kengkawan...cayang hangpa semua sesangat...mmuahhhhh..

Wassalam


Terima Kasih Kengkawan : Part 1

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^

Walaupun dah agak terlambat untuk M wat entry ni, tapi M tetap nak tayang kat sini hadiah2 yang M terima dari kengkawan yang murah hati sesangat ni..Happy sangat bila tahun ni M dapat hadiah besday dari kengkawan alam maya...

Jom belek hadiah2 yang M dapat ^_^

FM besday cake yang cute dan wangi...Mmm rasa macam nak makan tau
Hadiah ni dari Kak Niena Rizal aka CIM


Cute Photo Frame & Tabung Panda
Tabung Panda & Buku latihan untuk Khalish
Hadiah ni dari Waniey Ibu Qalief


Cute Keychain dari Miss Velentine  @ MV jauh dari Sabah tau...


Terima kasih yek kengkawan semua..Hadiah2 hangpa semua ohsem2..semuanya sangat berharga buat diri dahku...

Wassalam




Wednesday, February 27, 2013

WW: Insan Teristimewa



~Tanpa mereka pastinya tiada aku di dunia~

WW : Buat Homework

Assalamualaikum & Salam Rindu Buat Sahabat Semua



Tengok tu tekun Khalish siapkan homework yang cikgu dia bagi kelmarin..hi hi..


p/s: Belajaq rajin2 yea anak Ibu cayang..


Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, February 26, 2013

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013



Klik Banner Ohsem ni yek untuk join GA ni (^_^)v


Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry

 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. hihii 


TARIKH TUTUP : 28 Febuari 2013






Friday, February 22, 2013

Bertenet Dalam Ferry My Master


Hai semua...Pertama kali M hapdet entry dalam feri.. Skang ni M dalam feri bertolak nak balik ke pulau Langkawi dah ni.. Alhamdulillah..semua urusan yang kami rancangkan berjalan dengan selamat dan dipermudahkan Allah SWT..Syukur sesangat..

Tapi agak terkilan sebab tak dapat nak jumpa member blogger seperti yang M inginkan..Semua tu sebab kekangan masa kat sana..Busy sungguh rasanya..keluaq dari homestay waktu pagi, malammmmm baru balik semula ke situ..hmmm lenguh kaki ni berjalan sopink2... 

FYI, M sekeluarga ke Aloq Staq sebab nak sopink2 kelengkapan perkahwinan untuk adik M yang kedua yang nak dijabkabulkan pada bulan Mei nanti..Saja nak buat persiapan lebih awal...Takda la nak ribut2 sangat dekat nak kawin nanti kan...

Selit skit aksi Khalish 


Rindu plak kat umah dahku ni..Apa la ceritanya...Tunggu tau..kalau tak dak masalah ,nanti M hapdet lagi na...

Wassalam


p/s: Sori yek Waniey sebab tak sempat nak jumpa Waniey dan Qalief ...In Shaa Allah kalau ada peluang nanti kita jumpa yek..

Masih Lagi Di Aloq Staq


Salam Jumaat wahai sekalian umat Islam...Apa habaq kengkawan ari ni... M masih lagi ada kat Aloq Staq ni... Masih lagi bertenet kat Star City Homestay... Tapi petang ni dah nak balik ke pulau la.. Rasa macam nak stay ja lagi kat sini sebab kalau balik umah M nanti susah la nak bertenet..nak kena cari kawasan yang ada 3G dulu la baru bleh guna DiGi Prepaid Internet ni..

Aduii Aduiii Aduiii sure 'sawan' balik la M nanti...Muahahahaaaa (^_^)v
M harap kengkawan semua sudi la singgah2 dan ziarah blog M yek...Pada yang setia singgah kat sini,  TQ bilion2 much tau.. Terharu rasanya bila M tengok ada yg masih sudi ziarah blog ni dan tinggalkan komen...hu hu hu....Sayang hangpa sangat2 ^_^

Sampai sini dulu yek..Kalau berkesempatan lagi, M hapdet plak nanti.. 

Wassalam

Thursday, February 21, 2013

Mrs.Erry 1st Giveaway

Assalamualaikum....

Malam ni M nak join GA anjuran my lovely GSF friend, Deqla Manjew...

Klik Banner paling cute abad ni untuk join & kalau nak tau syarat dan hadiah ohsemmmm bagi sesapa yang bertuah tu nanti...

JOM JOIN RAMAI-RAMAI YEK ^_^v


Wassalam

p/s: Maaf ye Deqla, M tak dapat wat entry panjang2...

Wednesday, February 20, 2013

Rindunya Kat Blog Mai Nak Cerita

 
Assalamualaikum kengkawan...... Hadooiiiii lamanya M tak bersiaran di dunia maya ni... Rindu pat blas juta kali rasanya...dah tension tau bila hari2 dok tunggu kontraktor pembaikan dari TM  tu...Ntah tahun bila depa ni nak repair masalah Cable kat umah M...dah macam2 M cuba nak bertenet kat umah, nak try Maxis, Digi dan yg lain2 semua kata kena ada coverage 3G kat My umah baru bleh guna broadband..sememangnya kat umah M memang takda 3G...hmmm..Ntah la..M bukan la terer sangat bab2 tu..

Tapi, akhirnya rindu nak berbelog ni dapat gak M hilangkan bila M dok kat Alor Setar ni...yeayyyyy!!! Hepi yang tak terkira tau! Skang ni M bersiaran kat homestay di Alor Setar la sebab ikut family M shopping2 skit kat sini.. M baru ja beli Digi Prepaid Internet kat Sentosa Mall tadi.. 25 hengget ja..hi hi...bleh gak berbelog kat sini sambil makan jeruk Pak Ali yang M beli kat Tesco Mergong petang tadi...Alhamdulillah... Dapat la M lepaskan rindu nak jenguk2 blog2 kengkawan dunia maya ni terutamanya GSFians..huwaaaa rindunya M kat hangpa...

In Shaa Allah M singgah blog kengkawan yang mana sempat na...Yang M tak sempat singgah, jangan kecik hati tau...Nak buat camna, tak terdaya M nak singgah semua dalam masa yang singkat ni..kalau marathon pun tak sempat rasanya...Aduiiii..Aduiii..Aduiii...

*Wassalam*