Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, March 31, 2013

Jom Tengok Sapa Yang Kena


Dalam entry ni, M ada wat teka2... So ari ni M nak umumkan la jawapannya & sapa yang terpantas menjawab dengan tepat tu...

Jawapannya adalah

PISANG UDANG @ PISANG RAJA UDANG


Jom kita tengok sapa yang kena...
v


v


v


v


v


v

Pada kak Tini bagi details kat kotak komen entry ni untuk penghantaran cenderahati yek.. (Jgn risau M x publish komen tu nanti..)


Wassalam

p/s: Sori ye kak, sebenaqnya cenderahati tu memang M dah beli awai2 ari tu...

Sanah Helwah Kak Izan & Lela ^_^


Wah! hari ni dua orang lagi member GSF yang bertambah umurnya..Hi hi hi..
Special to Kak Izan & Lela....Happy Birthday ^_^



&

(Lela bersama Suami tercinta & puteri kesayangannya Alesya)

Sempena hari kelahiran kalian berdua, M doakan:

Di panjangkan usia
Murah rezeki & success dalam bisnes (kak Izan)
Di permudahkan segala urusan
Diberikan kesihatan yang baik
Bahagia bersama keluarga tersayang
 
Wassalam
p/s: Semalam M ngedate lagi ngan Cik Ai tau....walaupun sekejap tapi dapat gak lepaskan rindu dihati (^_^)

Saturday, March 30, 2013

The Croods 3D; Khalish's First Experience

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah
( Muhammad Naufal Khalish Yang Soleh & Penuh Ketakwaan)

Semalam hari bersejarah buat Khalish sebab tu la pertama kalinya Khalish menonton wayang... Memang dah lama Khalish request nak nonton wayang.. Tapi M ngan My hubby risau nak bawak sebab Khalish ni kan aktif, nanti merata-rata plak dia pi time crita dok tengah ditayangkan...pulak tu bunyi kat dalam panggung wayang tu sah2 la kuat...kami risau dia tak selesa...


Ni la keluarga Croods yang happening sangat tu..

Tapi lepas M baca entry kat blog Lya pasal dia bawak Asya anaknya tu tengok crita The Croods ni, terbukak plak hati M nak bawak Khalish menonton wayang...Khalish apa lagi, eksaited tak hengat la kan..ha ha ha...Benda baru la katakan...seronok la dia..

M pun terus kol Langkawi Cineplex tanyakan waktu tayangan The Croods.. Cuma ada dua waktu tayangan ja, jam 3.30 ptg dan 9.15mlm ja... Disebabkan masa M kol tu dah dekat jam 3ptg, kami amik keputusan tengok jam 9.15mlm ja la... Keluaq awal skit jejalan & makan2 dulu pastu jam 9mlm kami pun ke kaunter tiket beli tiket wayang..Rupanya time tu waktu tayangan in 3D, so tiket pun melambung la harganya -.- 



Tapi dah sampai kan, so beli ja..Lagipun ni pertama kali M ngan my Hubby layan 3D kat panggung wayang ni. spek mata khas disediakan untuk penonton.kalau tak pakai kabur ja tau..Memang betoi kata Lya, The Croods ni sangat menghiburkan...sesuai untuk seisi keluarga... Sepanjang cerita tu, ada saja telatah keluarga Croods yang menggelikan hati kami...Kesan 3D tu memang superb...ada satu scene percikan api melayang tu betoi2 macam melayang mai kat kita...Best! Sori la kalau dahku terjakun seketika...hik hik..


Khalish with The Croods

Peace yaaawww ^_^

So Sesapa yang tak layan lagi cerita ni, bleh la ke panggung wayang berdekatan anda..pomot skit ahakss..sori kegedikan melanda.. Memang berbaloi rasanya bayaq lebih untuk cerita ni,,,Bebudak memang enjoy sangat tau...tak percaya? Cer bawak pi tengok...My Khalish gelak sakan tau kat dalam panggung tu...hi hi hi...Ibu ngan Abah dia pun  sama..muahahaha...

Wassalam

p/s: Khalish dah buat list nak layan crita apa plak lepas ni...uhuk uhuk uhuk...Terbatuk Si Abah dengaq :p



Published with Blogger-droid v2.0.10

Pernah Makan Tak?

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^


Cer teka pisang apa ni? Peneka terpantas dan tepat jawapannya akan dapat cenderahati dari Langkawi

OLAY BIG BANG : My 10th CPUV


Salam berhujung minggu kengkawan ^_^ , apa cerita hari ni? Mesti tengah sakan dok berjimba tu kan... M habihkan masa ngan Khalish kat umah ja..Sebab semalam kami dah ngedate, so ari ni lepak kat umah ja la..hu hu..

Berbalik pada tajuk entry ni, M nak share ngan hangpa pasai ada satu lagi CPUV @ BE baru yang melekat kat my blog...OLAY BIG BANG...


Alhamdulillah...Thank You so much Olay..Thank You so much Nuffnang..

Kiranya la ni ada 3 BE la yang dok menari-nari kat blog M yang tak seberapa.. Harap2 lama la skit semua BE tu melekat kat my blog...Pada kengkawan yang singgah sini, ringan2kan la jejari hangpa yang cute tu klik2 iklan kat sini yek..

Wassalam

Thursday, March 28, 2013

LIMA 2013: Pertunjukkan Udara


Hari ni M nak sambung cerita pasai LIMA 2013...Kali ni bab pertunjukan udara kat Airport Langkawi... Orang punya la ramai nak habaq kat hangpa..berderet-deret kenderaan dok parking kat sepanjang tepi jalan epot tu.. ramai yang amik kesempatan berniaga..ada jual laksa, nasi ayam, rojak, pasemboq, chicken wings pun ada..yang pastinya penjual minuman la paling banyak..dah tau time2 panas ni ramai yang dahaga..Yang tak bestnya ada gak peniaga yang amik kesempatan naikkan harga makanan dan minuman masa ni..tssskkk T_T tak patut.,tak patut...

Kami pilih port yang agak lengang skit..tapi agak jauh la skit view tu..Alah tak kisah la janji bleh tengok gak..daripada dok berpanas..Khalish ni bukannya bleh tahan dok tengah panas, asyik nak minta aircond ja..hu hu.. Tapi gambaq yang M snap2 tak banyak sangat sebab kami dok jauh kan. Tak berapa jelas dalam pict..nampak kecik ja jet tu...lagipun amik gambaq pakai henpong ja -.-



Tengok la tu, eksaited sampai naik kat atas bonet keta tu

Hai, saya Khalish..nak berkenalan ke? Muahahaha

Tu diaaa pulun ngappp ayam goreng....isk2 nampak sangat kelaparannya -.-
Padahal dah makan nasik abih sepinggan dah pun

Sori,imej tak berapa nak jelas sangat...T.T

Time ni dah nak gerak balik..pose skit ^_^


Ok, thats all for LIMA 2013...Kalau Abah Khalish free dan nak bawak lagi kami pi tengok LIMA 2013, pastinya M akan share kat my blog nanti..kalau Abah Khalish tak bawa, hmmmm tengok kat tv ja la kan..ha ha..

Wassalam

GIVEaway segaN SILu by KINara KInatARA


Sebagai tanda sokongan yang tak berbelah bagi pada geng GSF, M nak join GA yang dianjurkan oleh Kina plak kali ni.. Jom kengkawan kita support GA Kina ramai2...


Klik kat SINI kalau nak join yek

Antara syaratnya ialah melengkapkan ayat ni:

kina meletakkan nama giveaway ini sebagai  "GIVEaway segaN SILu by KINara KInatARA"
 adalah kerana awal2 lagi Kina dah mention Kina kan malu-malu kucing nak buat GA ni..hi hi..hi...Sebenaqnya ...Kina sepanjang yang akak kenal memang pemalu pun ^_^


Seterusnya letakkan ayat ini di ENTRY ANDA..

giveaway segan silu by kinara kinatara di taja oleh 
Afie Qaisarah,Baju Muslimah Awanazstyle,EyQin AsyiQin,Qaseh FarraBlogspot, SyieraShiera, Heirizalieyana,YanaMissNick Collection,De' Wanie Scarf and Shawls,Ain Al-Khawlani,Tudung Bawal Trendy (Marsya Scarf),Sanvirus Owl,kak deqla,kak sue-rya,kak nurul.mama alya boutique, karukordjagaus, kak ayu,tudung 4u,Aimi Munirah,Shuhada Shah.

Dan mangsa tag kali ni:



Wassalam

Wednesday, March 27, 2013

LIMA 2013: Pameran Tentera Laut DiRaja Malaysia


Tengahari kemarin, M ngan My Hubby & Khalish jejalan tengok LIMA 2013... Kalau hangpa nak tau LIMA 2013 dah start dari 26 Mac sampai la 30 Mac ni...Sebagai penduduk Langkawi bumi bertuah ni, kami tak lepaskan peluang nak tengok pameran dan pertujukan yang diadakan pada tahun ni..

Khalish pun eksaited nak tengok pameran dan pertujukan LIMA tahun ni sebab dia dah besaq 
berbanding 2 tahun lepas, takut2 ja bila dengaq deruman enjin jet yang berterbangan di angkasa..

Layan ja la pict2 yang M snap2 masa pi tengok pameran LIMA 2013 kat Tanjung Malai @ lebih dikenali sebagai Awana Porto Malai...Nanti M sambung pertunjukan aerospace di next entry plak hokayyss. Risau plak ada yg termuntah pelangi sebab muak tengok banyak gambaq ni..

Tak menahan tengok muka Khalish ngan Abah dia dok bergambaq tengah panas terik tu..mata sampai tak bleh nak buka..hik hik hik..Encik2 pilot pun semuanya sporting bila diajak bergambaq ^_^ tabik spring untuk Royal Malaysian Navy yang sentiasa setia menjaga keamanan negara kita...


Sesapa yang tak pi lagi tu, jangan la lepaskan peluang keemasan ni yek..Rugi tau..Jenuh nak tunggu dua tahun kemudian plak lepas ni..
Wassalam

GIVEAWAY : EDY 3 DESTINASI


Sebagai peminat FM yang tegar, opkoz la dahku nak menjoinkan diri GA by Edy ni..  
Beliau pemilik blog http://www.danielzaidi.com/

Certengok hadiah kat bawah ni
 


Seorang (1) akan memenangi ketiga2 FM dari ketiga2 destinasi...

12 orang lain akan menang salah satu FM tersebut...


*Ini adalah lucky draw, pemenang akan dipilih secara rawak melalui sistem berkomputer....

*tarikh tutup penyertaan adalah 3/4/2013

Berminat? Ha! Klik SINI



WW: Pilot to Be ^_^

*Assalamualaikum & Salam Ukhuwah*
(Muhammad Naufal Khalish Yang Soleh & Bijaksana Yang Sentiasa Di Lindungi Allah SWT)




Tuesday, March 26, 2013

MINI GIVEAWAY AISYAH HUMAIRA

Akhir2 ni Mood berGA yang menguasai diri ini...so nak join GA Niera la plak ari ni.
Nak join klik banner ni yek ^_^
Tamat : 31/03/2013

Wish Me Luck 


Sunday, March 24, 2013

Giveaway By Santai Leeza Sarawak

Klik banner kalau nak join yek

Jom join ramai-ramai ^_^

TAMAT pada 28 MAC 2013, 11.59 malam





MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Sebagai tanda sokongan M pada blogger Otai iaitu Mak Dara, M turut menjoinkan diri dalam GA ni.. Jom kengkawan kita join ramai2 bagi memeriahkan GA Mak Dara...Cepat join tau takut Mak Dara meroyanzz nanti kan susah..muahahaha.
Klik banner ni untuk join GA mabeles Mak Dara

Senarai Penaja:

Saturday, March 23, 2013

Sanah Helwah Kina ^_^


Salam ukhuwah semua...Tak perasan plak M ari ni besday salah sorang GSF..Sapa tu?
Ha! Hari ni besday  Kina @ Kinara Kinatara @ Nama sebenaqnya Rabiatul Adawiyah..


To Kina, Kak M doakan semoga:

Di panjangkan usia
Di Murahkan rezeki dan success dalam bisnes
Bahagia bersama keluarga tersayang
Berjaya dalam apa jua bidang yang Kina ceburi


Wassalam

p/s: jenguk2 la blog Kina sebab Kina ni ada wat bisnes jual tudung yang cantik2 tau..