Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, February 17, 2016

Bye bye Chicken Pox





Clean n clear dah.. Alhamdulillah

Akhirnya M dah boleh tarik nafas lega bila my kids, Khalish & Kasyfi sembuh sepenuhnya dari demam cacar @ chicken pox.


Kalau tak, sedih & sebak je tengok depa sakit terutamanya yg kecik tu... Waktu mandikan M dapat rasa berbiji-biji je badan dia... Nak gosok sabun kat badan pun pelan2 ja takut Kasyfi sakit...

Lupa plak nk bagitau, masa anak2 M  kena chicken pox, M guna sabun MARINE yang bentuk macam daun yang warna hijau tu.. Bagus tau sabun tu untuk legakan penyakit kulit. Parut chicken pox tu pun cepat pudar. Bleh kurangkan rasa gatal2 badan depa...


Terima kasih M ucapkan pada kengkawan yg baca blog M dan doakan anak M cepat sembuh.. Harap ukhwah antara kita kekal selamanya...Aaminnn