Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, August 24, 2014

Ahli Baru Keluarga Si Matatajam

( fuhhh...fuhhh.fuhhh.. tiup habuk2, debu2 & segala sawang yang dok menempek kat my blog ni sat dulu na)


Salam Ukhuwah dari M sekeluarga... Apa habaq kengkawan semua? Harap sihat walafiat la semuanya... Rasa kekok plak nak menaip sebab lama dah tak menaip kat blog ni.. Adesss...

Straight to the point, M nak memperkenalkan ahli keluarga baru Si Matatajam kat my blog ari ni.. Rasanya kengkawan FB M dah tau la pasal ni tapi mungkin member blog ada yg tak kenal lagi...yang pastinya tetap la kena abadikan kenangan kat blog ni juga.. Untuk tatapan anak2 dahku nanti ^_^

Jeng..jeng..jeng...


Assalamualaikum... Nama saya Mirza Al-Kasyfi.. Tanggal 15 Jun 2014, jam 11.55 pagi, saya dilahirkan secara czer di bilik pembedahan Hospital Bukit Tekuh, Langkawi dengan berat 2.56 kg. Hari ni Saya berusia 2 bulan, 1 Minggu dan 2 hari...Salam Perkenalan Semua...



Alhamdulillah, syukur M pada Allah yg Maha Esa kerana dikurniakan seorang lagi Putera yg comel dan sihat... Boleh dikatakan Mirza Al-Kasyfi senang sangat dijaga.. Jarang2 sekali dia nk meragam.. Baik sangat anak ibu ni...

Sekarang ni, suka sungguh dia kalau di ajak bersembang... Sampai muncung2 mulut tu nk bercakap.. Makin bambam plak tu... Geram sesapa yg tengok dia.. Masa last timbang utk usia 2 bln ari tu, dah 4.8 kg... Berkat minum susu Ibu kurniaan Ilahi ^_^

Ibu doakan Mirza Al-Kasyfi membesar dengan sihat, cergas, cerdas dan menjadi anak yang baik & soleh ye nak...Aaaaminnnn...

Tu saja M nak kongsikan dgn semua pembaca my blog kali ni.. Wassalam.

P/s: teringin nk berkongsi pengalaman czer tu nanti...

24 jejari yang tajam menaip:

Yana Libra said...

nape kena czer kak? nak baca gak pengalaman akak kena czer tu.. :)

Shida Radzuan said...

alaa..comelnye baby :)

Mas Zull said...

assalamualaikum M...wah !! ada baby baru yer...tahniah n semoga gembira dgn kehadiran anak yg kedua ini...

Yan Ty said...

Comei nya Mai. Apapun Tahniah semoga menjadi anak yg baik dan berbakti kpd org tua kelak.

Yun Sing said...

Comelnyer <3

Tihara said...

cutenya baby M
alhamdulillah dan tahniah
:)

Sayangku Zie said...

Tahniah baby baru rupanya... hehehe sib baik ada ig leh tau jugak... harapkan blog memang bersawang jugak... hehehhe

LYAfrina said...

alhamdulillah

congrats dear..
sangat comey

izan mama mia said...

Assalamualaikum m

tahniah dapat baby comey..dah 2 hero dah ni...

are_lin@yu said...

alahai comelnya kashfi mcm abg khalish jgk hihi..22 hero k.m..hehe

Aine Ainun said...

Alhamdulillah. Slamat semuanya.
Kita tumpang hepi...

Rindu aih bau baby ;)

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...si M,

tahniah yer .. comel baby tu.

mselim3

pls: Si M aktif balik yer...

Siti Khairani said...

Salam perkenalaln........tahniah....jaga diri bebaik.......

Siti Khairani said...

Salam perkenalan.....tahniah

eima said...

tahniah .. ptt la lama senyap rupanye ade org br .. comey sgt ....


lama tak dgr cite si abg mkn laksa

PearlVelvet SueQys said...

Salam Singgah ! lama x ke sini...

man said...

Tahniah.. anugerah Allah.

Bunda a.k.a KN said...

Dah lama bunda tak singgah sini...rupanya dah ada ahli baru yer...tahniah..

QasehnyaRania said...

tahniah m.sy selamat bsalin 10/8/2014
mesti masa sy jumpa.m msa tu m tgh pregnant kanhihi..berkat :)

Dayana Bahar said...

Tahniah M... Amanah terbaru ni... Comel2

ieta mat sa'ad said...

Tahniah... moga jadi ank yg soleh nnt ya ^__^

Norliza Osman said...

Asallamualaikum dan salam perkenalan Mirza Al-Kasyfi.hehehe. comey nya awk....Bam2 sgt.geram untie tgk.moga jd ank yg soleh.

Khairun Solehah said...

Alhamdulillah and tahniah . Comelnya ! :)

sya mimie said...

Comelnyaa..