Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, February 17, 2016

Bye bye Chicken Pox





Clean n clear dah.. Alhamdulillah

Akhirnya M dah boleh tarik nafas lega bila my kids, Khalish & Kasyfi sembuh sepenuhnya dari demam cacar @ chicken pox.


Kalau tak, sedih & sebak je tengok depa sakit terutamanya yg kecik tu... Waktu mandikan M dapat rasa berbiji-biji je badan dia... Nak gosok sabun kat badan pun pelan2 ja takut Kasyfi sakit...

Lupa plak nk bagitau, masa anak2 M  kena chicken pox, M guna sabun MARINE yang bentuk macam daun yang warna hijau tu.. Bagus tau sabun tu untuk legakan penyakit kulit. Parut chicken pox tu pun cepat pudar. Bleh kurangkan rasa gatal2 badan depa...


Terima kasih M ucapkan pada kengkawan yg baca blog M dan doakan anak M cepat sembuh.. Harap ukhwah antara kita kekal selamanya...Aaminnn

20 jejari yang tajam menaip:

Mrs Velentine said...

alhamdulillah dah sihat..kan sabun tue mmg ohsem

Yana Libra said...

ooo...elok ye guna sabun tu..kena beli la kalau kena ciken pox camtu..huhu

Si Matatajam said...

@Mrs Velentine
Alhamdulillah..haah kan Mv...berkesan utk sakit kulit tau(dgn izin Allah)

Si Matatajam said...

@Yana Libra
Bleh la kl nk try Yana..sakit kulit yg lain pun Insha Allah bagus

aliaamie said...

Alhamdulillah. Kena beli sabun ni utk future kids. Haha.

Cik Aini said...

alhamdulillah
sabun yg hijau jernih colour dia ala2 bentuk bujur mcm daun tu ka kak M?
Nti nk beli juga la kalo bagus :)

E'in said...

yeay! dorang dh sehat.. alhamdulillah.. :)

naniey lurviey said...

Alhamdulillah..
bgus jgk ye sabun tu.. tengok x langsung parut..

Karukord jagau said...

alhamdulillah dah sihat

Blogger Aceh said...

calon artis cilik :D (y)

Eca Dwinky Asha said...

kecik da kena chicken pox..eca da 27thn ne xkena lgi...sedih lak~

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Deq's Qienz said...

assalamualaikum kak..sihat ke, baru² bb dq pon terkena campak..pesen y halus tu..seminggu dq cuti. dlm fb jrg akak upload pic kasyfi..ini bru pestime dq tgk..besaq dah ek..

Si Matatajam said...

Sori lambat reply Ai..lama x buka blog ni.. Haah sabun tu la Ai..Alhamdulillah bagus & berkesan kt ank2 akk Ai

Si Matatajam said...

Alhamdulillah dear

Si Matatajam said...

Alhamdulillah naniey..berkesan

Si Matatajam said...

Alhamdulillah😊😊

Si Matatajam said...

Bersyukur la eca sb x kena..siksa tau

Si Matatajam said...

Kasyfi yg halus pun dh kena dq...sblm umur sthun dh kena.. Akk mmg jrg update pict dorang kt fb..just kt ig je akk slalu upload

Si Matatajam said...

Silakan beli dik😊