Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, February 17, 2016

Bye bye Chicken Pox





Clean n clear dah.. Alhamdulillah

Akhirnya M dah boleh tarik nafas lega bila my kids, Khalish & Kasyfi sembuh sepenuhnya dari demam cacar @ chicken pox.


Kalau tak, sedih & sebak je tengok depa sakit terutamanya yg kecik tu... Waktu mandikan M dapat rasa berbiji-biji je badan dia... Nak gosok sabun kat badan pun pelan2 ja takut Kasyfi sakit...

Lupa plak nk bagitau, masa anak2 M  kena chicken pox, M guna sabun MARINE yang bentuk macam daun yang warna hijau tu.. Bagus tau sabun tu untuk legakan penyakit kulit. Parut chicken pox tu pun cepat pudar. Bleh kurangkan rasa gatal2 badan depa...


Terima kasih M ucapkan pada kengkawan yg baca blog M dan doakan anak M cepat sembuh.. Harap ukhwah antara kita kekal selamanya...Aaminnn

28 jejari yang tajam menaip:

Mrs Velentine said...

alhamdulillah dah sihat..kan sabun tue mmg ohsem

Yana Libra said...

ooo...elok ye guna sabun tu..kena beli la kalau kena ciken pox camtu..huhu

Si Matatajam said...

@Mrs Velentine
Alhamdulillah..haah kan Mv...berkesan utk sakit kulit tau(dgn izin Allah)

Si Matatajam said...

@Yana Libra
Bleh la kl nk try Yana..sakit kulit yg lain pun Insha Allah bagus

aliaamie said...

Alhamdulillah. Kena beli sabun ni utk future kids. Haha.

Cik Aini said...

alhamdulillah
sabun yg hijau jernih colour dia ala2 bentuk bujur mcm daun tu ka kak M?
Nti nk beli juga la kalo bagus :)

E'in said...

yeay! dorang dh sehat.. alhamdulillah.. :)

naniey lurviey said...

Alhamdulillah..
bgus jgk ye sabun tu.. tengok x langsung parut..

Karukord jagau said...

alhamdulillah dah sihat

Blogger Aceh said...

calon artis cilik :D (y)

Eca Dwinky Asha said...

kecik da kena chicken pox..eca da 27thn ne xkena lgi...sedih lak~

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Deq's Qienz said...

assalamualaikum kak..sihat ke, baru² bb dq pon terkena campak..pesen y halus tu..seminggu dq cuti. dlm fb jrg akak upload pic kasyfi..ini bru pestime dq tgk..besaq dah ek..

Si Matatajam said...

Sori lambat reply Ai..lama x buka blog ni.. Haah sabun tu la Ai..Alhamdulillah bagus & berkesan kt ank2 akk Ai

Si Matatajam said...

Alhamdulillah dear

Si Matatajam said...

Alhamdulillah naniey..berkesan

Si Matatajam said...

Alhamdulillah😊😊

Si Matatajam said...

Bersyukur la eca sb x kena..siksa tau

Si Matatajam said...

Kasyfi yg halus pun dh kena dq...sblm umur sthun dh kena.. Akk mmg jrg update pict dorang kt fb..just kt ig je akk slalu upload

Si Matatajam said...

Silakan beli dik😊

Hasrul Hassan said...

Saya baru kena chickenpox dalam proses nak hilangkan parut ni. Emak saya kata pernah kena demam campak masa kecik2 .. jadi, apa yang saya kena ni .. sejenis demam cacar air ... perghh gatal dia lepas baik .. memang nak menggaru je

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Saliza sachari said...

Saya guna herba blend dan makan vitamin E, memang membantu.

Cik Tie said...

Oo..ok ye sabun tu. Ciktie biasa guna tapi tak pernah tahu pula ia ok untuk penyakit chicken pox ni

شركة تاج said...


شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة مكافحة النمل الابيض بالدمام
شركة مكافحة الحمام بالدمام والخبر
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالرياض

شركة تاج said...


شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف السجاد بالجيبل
شركة المثالية لتنظيف الشقق بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف الفلل بالجبيل
شركة المثالية لرش المبيدات بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام

شركة تاج said...


شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالاحساء

شركة تسليك مجارى بصفوى وسيهات وراس تنورة
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة تنظيف وشفط بيارات بالدمام والخبر
شركة تنظيف مساجد بالدمام والخبر

شركة تاج said...


توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
شركة تنظيف بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالجبيل
شركة تنظيف فلل بالجبيل


شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف