Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, August 24, 2014

Ahli Baru Keluarga Si Matatajam

( fuhhh...fuhhh.fuhhh.. tiup habuk2, debu2 & segala sawang yang dok menempek kat my blog ni sat dulu na)


Salam Ukhuwah dari M sekeluarga... Apa habaq kengkawan semua? Harap sihat walafiat la semuanya... Rasa kekok plak nak menaip sebab lama dah tak menaip kat blog ni.. Adesss...

Straight to the point, M nak memperkenalkan ahli keluarga baru Si Matatajam kat my blog ari ni.. Rasanya kengkawan FB M dah tau la pasal ni tapi mungkin member blog ada yg tak kenal lagi...yang pastinya tetap la kena abadikan kenangan kat blog ni juga.. Untuk tatapan anak2 dahku nanti ^_^

Jeng..jeng..jeng...


Assalamualaikum... Nama saya Mirza Al-Kasyfi.. Tanggal 15 Jun 2014, jam 11.55 pagi, saya dilahirkan secara czer di bilik pembedahan Hospital Bukit Tekuh, Langkawi dengan berat 2.56 kg. Hari ni Saya berusia 2 bulan, 1 Minggu dan 2 hari...Salam Perkenalan Semua...



Alhamdulillah, syukur M pada Allah yg Maha Esa kerana dikurniakan seorang lagi Putera yg comel dan sihat... Boleh dikatakan Mirza Al-Kasyfi senang sangat dijaga.. Jarang2 sekali dia nk meragam.. Baik sangat anak ibu ni...

Sekarang ni, suka sungguh dia kalau di ajak bersembang... Sampai muncung2 mulut tu nk bercakap.. Makin bambam plak tu... Geram sesapa yg tengok dia.. Masa last timbang utk usia 2 bln ari tu, dah 4.8 kg... Berkat minum susu Ibu kurniaan Ilahi ^_^

Ibu doakan Mirza Al-Kasyfi membesar dengan sihat, cergas, cerdas dan menjadi anak yang baik & soleh ye nak...Aaaaminnnn...

Tu saja M nak kongsikan dgn semua pembaca my blog kali ni.. Wassalam.

P/s: teringin nk berkongsi pengalaman czer tu nanti...

Saturday, August 23, 2014

Siapa Itu??????