Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, January 31, 2016

Kasyfi Sudah Makin Sembuh

Assalamualaikum

Alhamdulillah chicken pox yang menyerang my baby Kasyfi dah makin sembuh.. Bintil2 dah tak berair.. Tapi gatal2 tu tetap menganggu Kasyfi.. Semalam kesian kat my baby tak dapat tidoq nyenyak sebab gatal2 kat mata dia coz bintil2 tu keluar kat sekitar mata..nangis2 je dia... Ibu pun tumpang nangis.. Huwaaa tak menahan tengok keadaan anak..


   (putih2 tu M sapu calamine lotion utk kurangkan rasa gatal sebab lotion ni sejuk ja & dapat kurangkan rasa gatal2 kesan chicken pox tu)

Malam ni  M tengok bintil2 tu dah matang dan 'bermata hitam' ( macam kat dalam pict atas tu). Meaning, chicken pox dah mula nak berkerak.. Lepas berkerak & berparut, chicken pox akan sembuh sepenuhnya dan pastinya parut tu ambil masa la nak hilang.. 

Moga Allah sembuhkan anak ibu Mirza Al-Kasyfi.. Aaminnnn...

Wassalam

12 jejari yang tajam menaip:

Mrs Velentine said...

awalnya dia kena...MV syamimi belum kena ..yang lain dah...yeah welcome back kak...

E'in said...

alahai kesiannye.... semoga cepat sembuh ye..

Yana Libra said...

moga cepat sembuh ye..adam tak kena lagi ni..risau gak..huu

Si Matatajam said...

Tu la sb bjangkit ngan abg dia, hope first n last la dia kena mv... Tq dear

Si Matatajam said...

Tq dear... Alhamdulillah parut pun dh makin hilang

Si Matatajam said...

Hope tak kena langsung la Yana... Kena elakkan dr sesapa yg tgh kena tu...

Nora Karim said...

alahai kesiannya... moga dah sembuh dah yea... kebetulan saya pun ada cerita pasal chiken pox ni... hehehehe

sya mimie said...

Tkutnya klau ank dh kna awl2.. Rsax ready je nti nk tgk dia rsa x selesa..

LYAfrina said...

alhamdulillah..moga baby cpt2 smbuh.esp, gatal2 tu..kt y besar pon klo gatal2 nk tdo pon x lena... apa lagi budak2..

Mas Zull said...

assalamualaikum M...cian nyer die..moga cpt sembuh yer...:)

Cik Aini said...

olohhh siannnya baby Kasyfi,depa sakit mak mesti sakit kan kak M..Kdg2 mak tu sedih lg sakit dr ank tu.huhu

Deq's Qienz said...

y ni pesen besaq² tu..tgai parut la skg??