Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, November 30, 2013

Terpaksa....



Sebelum M mulakan cerita kali ni, M nak ucapkan tahniah pada kengkawan GSFians yang dah selamat melahirkan baby termasuklah big boss GSF yang dikurniakan baby boy baru2 ni.. Alhamdulillah...

K, continue Cerita Sebenaqnya...

Lamanya tak dapat jenguk my blog ni, bukan setakat bersawang ja tapi dah siap berlumut dah pun... Haduiiii... Mintak mahap bebanyak la pada kengkawan yg singgah sini tapi tak dapat kunjungan balas dari M...
 
Semuanya berpunca daripada kecurian cable TM kat kawasan umah M yang asyik berulang akhir2 ni... Akhirnya TM amik keputusan blacklist dah kawasan tu Dan ni bermakna dah takda la WiFi dahku dan  M dah tak dapat nak bertenet sepuas hati termasuklah berbelog macam dulu..huwaaaa.. Sedihnya hati

Lepas ni pastinya dah tak dapat la M nak jadi blogger tegar & ziarah blog kengkawan terutamanya GSFians yg sangat2 dirindui  T.T i'M sorryyyyyy......

 Untuk mengelakkan M dari buta internet terus menerus, my hubby suh amik alternatif lain kalau nak bertenet, so M amik data plan Celcom untuk my hp je. Tapi nak blogging memang susah la sebab kelajuan macam siput sedut.. Setakat FB, wassap & weChat je la yg ok pun. Bleh la asalkan dapat chat2 ngan kengkawan dunia maya ni kat laman sosial tu.. Kalau nak berbelog kena singgah umah my Mak sebab kat sini ada WiFi.. Tu pun sekali sekala je la sebab jarak umah M ngan umah my Mak jauh gak...

In Shaa Allah kalau M berpeluang blogging, M balas kunjungan ke blog kengkawan yek..

Segala-galanya bukan ku rela tapi TERPAKSA!

Wassalam



P/s: Tengah pikiaq nak wat entry auto hapdet ja la lepas ni..

32 jejari yang tajam menaip:

Acik Erna said...

assalam M..patut lama M tak menulis ye..teruk juga macam tu ye M..sampai cabel tak berenti dicuri

MystoryPic said...

hehehe..... saya pun pakai berokbeng yg kekadang lembap mcm siput gak....

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, lama dah tak singgah sini...agar M dan keluarga dalam sihat sejahtera...

Cik Nur™ said...

tak apa kak..kitaorg faham..

tapi itulah, jemu jugak xde tenet kan..mohon pihak tm pasang dekat kawasan yg selamatlankan cabel tu....

Deqla Manjew said...

hmm.. jenuh dah tm yer.. last2 teminet trs.. xpelah.. byk cara lagi nak contact kan..btw, take care yer M.. skali lagi nak ucap tahniah.. ehh nape x umumkan kat sini berita gembira tu.. ?? hihi =)

QasehnyaRania said...

alahai apa la dorang kan dah menyusahkan semua org.haisshhh
m, tahniah :-)

aine ainun said...

ALAHAI
KESIANNYA...

SAYA LAMA DAH PAKAI TM MMG PUAS HATI
TAPI KALO KENA BLOCK SEDYYYLA...

HIHI
ADA MASA JENGYKLA KAMI...;)

PakcikLie PCL said...

salam singgah blog M, pa khabaq ? pcl lama x mai sini..

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...si M,

dah x aktif macam dulu kan... sibuk dan ada masalah internet yang menghalang utk terus online.. ok no hal . Insaallah pape mselim3 ziarah sini selalu tgk entry kekawan..

mselim3

izan mama mia said...

cian m... jahat sungguh pencuri tuu

eima said...

ptt la lama tak nampak update .. la kesiannye ..area mana rumah hang tu

Kesuma Angsana said...

ok...all the best m!

Tihara said...

lama tak jumpa M kat sini
yang penting kita still keep in touch ok..
akak pun guna hotlink baru yg free internet tu..laju dan jimat sikit

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...si M,

patutlah si M dah lama menyepi.. kisahnyer. Rupa ada masalah.. ok.

mselim3

pls: memahami masalah yg dihadapi.

Wak Gelas said...

salam ,xper mak blog bukanlar hakmilik kekallss jugakks.,ahHKs

Myra Jay said...

Sabo jela ye kak..
Lama jugak Myra tak jengah sini, ingt nk ke Langkawi awal thn depan.. Apa2 nnti myra roger ye :)

Solehah Shamsuddin said...

Its ok kak. Solehah pn sme mcm akak. Internet sejak2 ni asyik slow je. Juz boleh update je. Nk bw kdg2 tu mmg tersangkut.

Juliet ❤ said...

http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/12/giveaway-giga-join-win-by-wanie-putri.html

TAG AWAK

Chic Na said...

gonna miss u kak..

selalu2 update instagram tau.. hihi.. dpt lepas rindu..

Maisarah Azemi said...

salam dear..

Jom join GA saya..

http://sarahbodyfood.blogspot.com/2013/12/give-away-dari-sarahbodyfood.html

TQ..

tirahzairi said...

salam. ingt tirah x? tirah pon bru nak aktif balik nie...hehehe

N.Aima K said...

alahai..dugaan berbelog!

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum... si M,

dah lama si M tak updates blog kan... ziarah tgk kekawan nie..
Insaallah .. moga masalah si M akan ada solution yg terbaik k..

mselim3

pls: ziarah sini tgk kekawan.

LYAfrina said...

alahai M.. bersabarlah ye... sepla y teruk sgt suka mncuri tu.. pasal y lain mjdi mngsa.. xpela M..pasti smua mmahami.lya pon bru start bw ni.. lama gak x jengguk blog

TiranaAduka said...

salam mt
Maaf lama ta tak dtg sini
Pekabar? Ta ok ok je disini

are_lin@yu said...

cian k.m..jht btul depa kan..tula klu pkai data ni tak lju sgt..klu wifi okla..sabar ya k.m..

shasha yacob said...

sapelah kuang hajor sgt mencuri kabel tu. kabel pun nak di curinya. saya pun baru nak aktif balik dalam dunia berbloging nih heheh

syiela said...

sabar.... akak penyakit M menyerang asyik tenggelam timbul je :)

Puan Zaniff said...

alahaii..sabar je la kan..

Sue-Rya Qistina said...

ala..ni yg x best ni..pttlah M lama menghilangkan diri. huhuhu. ada masa nnt update la ye

Cik Aini said...

xpelah nk buat cemana kak kak M kan..mohon pencuri tu insap la cepat2..nyusahkan org lain ja :)

akak,,jgn lupa wassap Ai :)

9n0L4 said...

test test. dh bertahun tak buh komen kat sini. hehehe.