Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Monday, October 14, 2013

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Busy sungguh hari ni, penat dahku... Almaklum la esok kan nak raya.. Memang banyak kerja yg nak diselesaikan oleh home minister cam M ni.. Nak masak, nak mengemas, nak siapkan baju raya untuk suami, anak & diri sendiri dan buat preparation untuk tetamu yang mai beraya esok.. Walaupun letih dan kurang sihat tapi tetap happy sebab....... esok hari raya..esok hari rayaaaa ^_^

Sempena raya yg akan menjelang esok hari, M nak mohon maaf bebanyak daripada kengkawan semua kalau ada salah silap sepanjang perkenalan di alam maya ni.. Bagi yang pulang beraya tu hati-hati di jalan raya tau.. Have a safe journey ^_^

Salam Aidil Adha daripada Si Matatajam sekeluarga

Wassalam

P/s: Apa menu istimewa hangpa esok yek... Hi hi saja nak nyebok ;p

26 jejari yang tajam menaip:

the malay male said...

selamat hari raya qurban

baby comel said...

selamat hari raya kak M, aduhh mesti penat kan. rehat2 kejap kak M :)

Ayu azmir said...

Salam aidiladha simatatajam

Cik Aini said...

salam aidiladha kak M..

umah Ai buat laksa ja pun..sbb mak sedara sebelah umah ada buat korban..

Deqla Manjew said...

selmt hari raya qurban M.. hihi.. lmbt terjah.. menu semlm air tgn mak deqla..laksam semestinya..hihi..

Ratu Hatiku said...

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Masha Meisters said...

salam aidiladha kak MM....menu mak semalam sup gear box,ketupat,kari and rendang...hehe

Nasuha said...

Salam Aidil Adha :)

Rosmiza Ali said...

Salam Aidil Adha M! Mieza sambut biasa2 jer.. Macam tak raya pun ada.. Bab makan jela bestnya pun.. Dpt makan best MIL masak.. Hikhik! ^^,
ZON PERMAISURI CHOMEL

izan mama mia said...

wah sibuknya m nak raya..nnt up laa menu istimewa tuu

QasehnyaRania said...

hahaha..saya tak da menu hari raya..
salam aidiladha juga :-)

hazlina azmi said...

nice blog dear...blogwalking.jom follow..http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam, dah lama tak singgah kesini...apa kabar?..

Yana Libra said...

lama tak jalan2 blog akak ni..minta diampunkan ye..sabtu ni insya;allah saya nak pergi Langkawi..hehe..

lelamaisara said...

lama tak jejalan kat umah kak M ni..:)

Jemari_Suri said...

baru je dpt bersua lg sbb baru ada mood nk berblog..hehe

wantie said...

selamat hari raya qurban.
datang jenjalan sini.

terus follow

Solehah Shamsuddin said...

Salam. Hai akak. Sori dh lama x kesini. Akak sihat?

jaakechik said...

hai kak M, lama tak update blog, busy lagi ker...? hihiih...

ZaloraTeamMY said...

Salam daripada Zalora Malaysia,
Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.
Pihak Zalora Malaysia begitu berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama pihak anda. Sila email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my

Rosmiza Ali said...

Psssst! Nak bgtau ni, nama blog & url dah tukar baru.. Hehe.. Jemput singgah.. Hehehe..
Mieza Suri Shaklee

Mrs Velentine said...

hai Kak M..lama tak dtg sini

QasehnyaRania said...

mmmm, kenapa M dah lama tak online ni.sibuk ye :)

Azim Aris said...

jalan beraya..jom xchange list wif my blog :
Azim Aris

Tak Mungkin Benar

Muhasabah

follow ya :)

PearlVelvet SueQys said...

Slm singgah membaca tengahari ni !

QasehnyaRania said...

assalam..m
alhamdulillah, selepas pertemuan 4 mata dgn m di hari raya aidiladha last year, tahun ni saya dah beraya dgn permata hati...rezeki dari Allah.kiranya masa saya jupe.m hri tu, m dh berisi la kan.