Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, August 29, 2013

Raya Kami 2013


Firstly M nak ucapkan maaf bebanyak kat kengkawan semua sebab tak dapat nak ziarah ke blog hangpa semua..ni semua sebab tenet kat umah M problem lagi..macam biasa la cable TM dikebas lagi...Memang sawan la M bila tak bleh nak surf internet kat umah ni sejak hari raya kedua yang lepas ni...tension sangat...banyak cerita yang nak dikongsi bersama dah jadi lapuk dan basi... Hmmm Sabaq ja la kan... Dua kali buat report baru nak settle...Aduiii...

Mungkin entry ni agak basi tapi M tetap nak share sekeping dua photo hari raya M sekeluarga kat my blog ni sekadar kenangan di masa depan... Macam biasa, Syawal disambut sederhana setiap tahun..takda la grand sangat kan..bersederhana kan lebih baik ^_^ warna hitam menjadi warna pilihan kami tahun ni..

My small family sebelah M

Ibu, Abah & Khalish....Luv them both ^_^

Sukanya dia dapat wit raya dari Ibu & Abah...yang paling suka sebab duit tu dok dalam sampul Upin Ipin..

Bila dah jadi mak abah ni, kita takda la eksaited sangat kan bila time beraya ni...just seronok tengok anak happy bila beraya....bergaya ngan baju raya & jumpa sanak saudara yang setahun sekali bleh jumpa nih...masing2 nak bercerita..ha ha...meriah sungguh time tu...

Ok la tu je la M nak cerita, kalau cerita bebanyak ada yang muntah pelangi plak kan...hi hi ;p


Wassalam


p/s: tak sabaq nak sambut raya 6 hari Ahad ni.. Orang lain dah beraya, M dah ketinggalan rasanya -.-'








22 jejari yang tajam menaip:

Kuazue Mohd said...

selamat hari raya...yea!!

Deqla Manjew said...

wahh hitam tema deqla tahun 2011... cantik.. khalish dok kumpul duit raya ka tu? hikhik.. comei ...selmt berhari raya 6 ahad ni ye M. ;)

Sayangku Zie said...

EMM BETUL TU YANG PENTING ANAK2 GEMBIRA...

Ain Noraini said...

anak2 mmg seronok time raya...sebab poket diarang penuh...

Farah Waheda Wahid said...

x apa kita masih lagi di dalam bulan Syawal kan? ^_^... Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin...

Masha Meisters said...

kabel kena kebas? hish...takde kesedaran diri betul di bulan syawal ni...cait! selamat hari raya kak M :-)

Riedaffya ibrahim said...

sonok ye khalish membuka angpau raya nye..

Chic Na said...

raya2 pun depa buat keja jugak ye kak. sabaq ja. hehe.. bestnya ahad ni raya lagi. ;)

E'in said...

Selamat hari raya kak... Hihi

Mmg selalu ke kabel tm kena curi?

Cik Nur™ said...

bestnya khalish dapat duit raya.. :)

akak ada juga pict raya..nur langsung xde..huhuh

Kesuma Angsana said...

nampak kecik je mai bila pakai kaler hitam ni hehehe

Rosmiza Ali said...

Samalah, Mieza pun sambut secara sederhana jer tiap2 tahun.. Tengah takde anak ni bolehla melaram2 sikit.. Dah ada anak nanti of course keutamaan akan diberikan pada anak.. =)

Selamat Berhari Raya 6 M! ^^,
ZON PERMAISURI CHOMEL

Solehah Shamsuddin said...

wah baju raya kaler hitam.sama dgn solehah.hehe sje gne kaler hitam thn ni

Tihara said...

seronoknya raya M :)

Yumida Huda said...

sedondon baju sis mai sefamily
salam merdeka raya sis mai

LYAfrina said...

bulan syawal tak habis lagi.. so blum tlwt pon.. ;-)

hitam itu menawam.. lya pon ada fikir nak tema hitam.. pon cantik jekan...

aTieYusof Family said...

Meriahnya raya..hensem Khalish berbaju melayu...:)

nanieybarnieylurviey said...

Kuat benar org curi kabel area kak m eh.. Wahhh khalish mesti dpt byk duit raya

Cinta Misteri said...

indahnya berhari raya.... setonok lah tu Khalish dpt byk duit raya. iyerlahlannn.... kita2 ni tk kesah sgt, jnji ank2 bertukar semua kelengkapan beraya.

Cinta Misteri said...

*seronok

Cik Aini said...

cantik plak hitam..nmpk bseri.Khalish pakai pun nmpk comei je..nti nk try buat tema hitam gak lah,eh mesti nmpk kuruih no.hahhaaha

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.M..

Fisrt time tgk wajah empunya blog ni.. comel & ayunye.. hihi.. :)

cma raye tahun ni,lebihkan anak2 jer..tp ttp bersederhana..
hitam itu menawan..^^