Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, September 04, 2013

Al-Kisah Raya 6


Salam Syawal kengkawan...di penghujung bulan raya ni rasanya sempat lagi M nak cerita pasai Raya 6 yang kami sambut pada Isnin yang lalu...Takda la raikan apa sangat just M masak beberapa juadah dan jemput ahli keluarga dua belah pihak makan2 kat my umah ni...

Antara juadah yang M sediakan, Nasi beriani dimakan bersama dengan ayam masak merah dan daging masak hitam (rempah masak hitam tu M order dari MamaMia), Bihun Sup Ayam, ketupat(beli je) dimakan dengan rendang ayam...

Antara yang terhidang kat atas meja makan yang dah menjadi santapan para tetamu dahku.. Masa awal tu tak sempat nak amik gambaq...bz melayan tetamu la katakan.. 
(Abaikan la kalau nampak comot2 tu yek -.-')

Antara ahli keluarga yang hadir... Tak la ramai sangat pun..wat skit2 ja..
Atas kiri: my Kak Ipaq n my Mak
Atas kanan: My MIL
Bawah kiri: my Adik yg tengah
Bawah Kanan: My Adik Ipaq

Alhamdulillah seronok rasanya bila dapat menjamu sanak saudara makan2 kat umah ni.. Terasa la meriah skit my umah bila sedara datang camni...kalau tak sunyi ja tau..hu hu..

Khalish pun hepi ja bila ramai orang dok ada kat umah dia ni walaupun ari tu Khalish demam.. Alahai sian anak ibu ni..asyik demam ja akhir2 ni..

Ok lah...adioz friends n readers

Wassalam

16 jejari yang tajam menaip:

Gieyana said...

Bestnyer...meriah menu..:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah sedap tgk makanan semua tu kak....la sian khalish now dh ok ker belom

Nisah Idham said...

Salam Akak.. selamat hari raya.. !! (^_~) dah sampai ke penghujung dah ye.. cepat jer rasa kan.. meriah umah akak.. juadahnya pon meriah :)

Acik Erna said...

alhamdulillah..memang seronok kan M bila dapat jamu makan

lelamaisara said...

sama alesya kalu ade org datang beraya bukan main happy lagi die..walaupon malu2 memula tu..hehehe

Deqla Manjew said...

mmg nmpk meriah gitu bila berkumpul ramai2.. rajinnye M masak smua juadah tu.. smua nmpk sedap..

nanieybarnieylurviey said...

Syok beraya kak M!!! :)

Sayangku Zie said...

betul tu sekali sekala dapat berhimpun dan buat makan2 macam ni best sangat

Cinta Misteri said...

Alhamdulillah.....Selamat Hari Raya M
CiM pown dh selesai puasa 6, tu pown buat lompat2. ada tu puasa smpi 1/2 hari, tiba kwn bw mknn enak2, trus runtuh iman. tu yg 30 ogos haritu baru selesai.

Cik Aini said...

teringat ayam masak merah akak..sdap,mabeles!
akak....bila nk wat lg..lapaq nih.hahhahaa

Chic Na said...

hidangan semua yummehh.. kalau dekat cikna dah serbu awai2 kak.. hehe...

Cik Nur™ said...

Hadoii..mlm2 tgk nasi beriani jadi lapaq terus kak..hehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

jentik save22

Ibu Lala said...

Bestnya makan makan. Rajinnyr masak.

kayyana said...

bestnye.. memang meriah.. ajak sedara makan je pun kan..mesti seronok... aah.. anak yana pun lately ni demam. mungkin cuaca kot M

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.M..

hihi.sempat lg kot nk cerita pasal sambutan raya..
mesti pueh hati dpt masak & sediakan sendiri utk tetamu yg mai.. nk2 pulak kaum keluarga..

sedapnya menu... ^^