Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Friday, February 22, 2013

Bertenet Dalam Ferry My Master


Hai semua...Pertama kali M hapdet entry dalam feri.. Skang ni M dalam feri bertolak nak balik ke pulau Langkawi dah ni.. Alhamdulillah..semua urusan yang kami rancangkan berjalan dengan selamat dan dipermudahkan Allah SWT..Syukur sesangat..

Tapi agak terkilan sebab tak dapat nak jumpa member blogger seperti yang M inginkan..Semua tu sebab kekangan masa kat sana..Busy sungguh rasanya..keluaq dari homestay waktu pagi, malammmmm baru balik semula ke situ..hmmm lenguh kaki ni berjalan sopink2... 

FYI, M sekeluarga ke Aloq Staq sebab nak sopink2 kelengkapan perkahwinan untuk adik M yang kedua yang nak dijabkabulkan pada bulan Mei nanti..Saja nak buat persiapan lebih awal...Takda la nak ribut2 sangat dekat nak kawin nanti kan...

Selit skit aksi Khalish 


Rindu plak kat umah dahku ni..Apa la ceritanya...Tunggu tau..kalau tak dak masalah ,nanti M hapdet lagi na...

Wassalam


p/s: Sori yek Waniey sebab tak sempat nak jumpa Waniey dan Qalief ...In Shaa Allah kalau ada peluang nanti kita jumpa yek..

39 jejari yang tajam menaip:

Chic Na said...

ooo bershoping. patut la. harap2 akak dpt bertenet kat rumah. safe journey. :)

Etuza Ezawarna said...

adui syok tul di tidurkan...

Etuza Ezawarna said...

terima kasih masih link kan dalam GSF..

Che Rosliza Che Mat said...

Seronoknya...tak dapat jumpa waniey ke?...

Acik Erna said...

sampai alor staq..sopink ye M..dalam feri pun boleh update ye
acik kalau naik feri pejam mata je..he he

Cik Nur said...

windu khalishhh..!

Deqla manjew said...

yeahhh akhirnya dpt tgk gmbr qalief.. gmbo M mana??? nk tgk gak..huhu.. takpela..nnti jmpa la jugak kan..kalo dah jodoh x ke mana...hihi

Remy hazza said...

tak sempat ye kak... takde rezeki kali nie..takpe..next time mesti sempat......

Arina Shamsul said...

lahai dear..lamanya menyepi..rindu tau :) moga semuanya baik2 saja :)

Cinta Misteri said...

Wahhhhh....boleh plak dia betenggek atas kerusi tu. Mesti goyang2 bila menaip ata ferrikan M

Hatimi Tahirruddin said...

tahniah kepada bakal pengantin baru tu...hehe

PS: yg si khalish tu apa stail tu..?

Nastyna said...

hehehe live update dari dalam ferry, siap ada aksi.

BUNDA a.k.a KN said...

oo padan dah lame tak dengar criter...rupenyer bercuti yer..selamat berjumpa lagi..salam dari bunda

Jemarisuri said...

hai M..
dh nk blk ekkk..
insyaallah kalau js bertandang lagi ke langkwi kita jumpa ye..
aritu x tau nk cari sapa..dah la tersadai kt terminal feri memalam...huhu..

Deq's Qienz said...

maaf kak m lama suda tak singgah sini..bizi la kak m maaf ya :-(

baby comel said...

dalam feri, rindunya nak balik langkawi.. hehehe,

CikZaniff said...

hati-hati dlm feri tu...
oo..ingtkan akak g honeymoon.:p

xila dot said...

bestnya kmpunh kt langkawi hehehe

GreenSejukhati said...

haii kak , akak takde shoutbox ke ? bru nk BW akak..sy ade tag akak join segmen..klau free dan rajin sila la join ye :)

http://twentydotnine.blogspot.com/2013/02/segmen-follow-sambil-tutup-mata-by-lia.html

Solehah Shamsuddin said...

selamat bershopping, akak :)

umi alya said...

wahhhhhhhh bestnya sopink

Tihara said...

oo..jln2 ke tanah besar,lama tak bc story kawan2 rindu rasanya :)

eita said...

mungkin ada rezeki di lain hari untuk berjupe tu...

dya bunga said...

amboi khalish siap duduk kt situ.haha

N.Aima K said...

wah ni aksi boring ke apa ni?

Karukord jagau said...

tak kira lah...dalam feri ka...luar feri kaa...yg penting hapdet kehkehkeh

Cik Aini said...

akakkkkkkkkk....
qendunya kat akak..
dah abis bershoping eh..
letih la konon tu g jenjalan..tp mesti syiokkk la kan..

qendu kat aduihh aduihh aduihh tu sama.huhuhu

Riedaffya ibrahim said...

wah..m ke langkawi ye,,,syok cuti2 malaysia kan..sy pon kalo jd next week ke sana jugak..

lelamaisara said...

Hai kak M...lame dah chat ngan kak M...Busy ea kak
Amboi khalish posing nampak..hehhehe

❤Kamsiah❤ said...

banyak soping kat sana...?
pinggan mangkuk,kristal,coklat,kain batik..huhu...rasa nak angkut semua..

Si Matatajam said...

@Riedaffya ibrahim: M mmg dok langkawi la dear..on da way nak balik tu..bkn pi sopink kat Langkawi tapi kat Aloq Staq..hu hu

Kesuma Angsana said...

jaga diri ye !

Nur farahiza said...

jaga diri , semalat bercuti ye

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tu la kak xdan jumpa.....terkilan gak la xdan jumpa kak....xper la ada jodoh nanti kita jumpa len k

Cik Aini said...

dtg jenguk akak di tgh malam..
tgh wat gapo tu?hehehehe

qendu si kecik tu..lama x dgr cita dia :)

Mohd Selim Zainal said...

dah lama x tgk M aktif berblog ingatkan ...kenapa.. bercuti... happy holiday k...

mselim3

QasehnyaRania said...

khalish2 ..sabaq je la :)

Yana Libra said...

dah lama sangat rase tak g langkawi..huhu~

9n0L4 said...

oit khalish. awat duduk lagu tu. hihihi.