Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, February 20, 2013

Rindunya Kat Blog Mai Nak Cerita

 
Assalamualaikum kengkawan...... Hadooiiiii lamanya M tak bersiaran di dunia maya ni... Rindu pat blas juta kali rasanya...dah tension tau bila hari2 dok tunggu kontraktor pembaikan dari TM  tu...Ntah tahun bila depa ni nak repair masalah Cable kat umah M...dah macam2 M cuba nak bertenet kat umah, nak try Maxis, Digi dan yg lain2 semua kata kena ada coverage 3G kat My umah baru bleh guna broadband..sememangnya kat umah M memang takda 3G...hmmm..Ntah la..M bukan la terer sangat bab2 tu..

Tapi, akhirnya rindu nak berbelog ni dapat gak M hilangkan bila M dok kat Alor Setar ni...yeayyyyy!!! Hepi yang tak terkira tau! Skang ni M bersiaran kat homestay di Alor Setar la sebab ikut family M shopping2 skit kat sini.. M baru ja beli Digi Prepaid Internet kat Sentosa Mall tadi.. 25 hengget ja..hi hi...bleh gak berbelog kat sini sambil makan jeruk Pak Ali yang M beli kat Tesco Mergong petang tadi...Alhamdulillah... Dapat la M lepaskan rindu nak jenguk2 blog2 kengkawan dunia maya ni terutamanya GSFians..huwaaaa rindunya M kat hangpa...

In Shaa Allah M singgah blog kengkawan yang mana sempat na...Yang M tak sempat singgah, jangan kecik hati tau...Nak buat camna, tak terdaya M nak singgah semua dalam masa yang singkat ni..kalau marathon pun tak sempat rasanya...Aduiiii..Aduiii..Aduiii...

*Wassalam*





38 jejari yang tajam menaip:

the malay male said...

welkam back

Lynn si pipi merah said...

Masya allah sis.rinduunya.. :)
*sambilpeluksis

Lynn si pipi merah said...

ahaa bila nak bersiaran macam selalu?? :)

Remy hazza said...

kak m dah kembali.... selamat malam kak.....

izan mama mia said...

rindunya....ish lambat betoi depa bt kj..rindu nak bc entry mai...bak laa mai pos sekeping 2 gambaq baru...hihihi

Selipar Putih said...

welcome back sis

Chic Na said...

akakkkkk.. miss u so much.. awat lambat sgt diorang nak repair? huhu.. hope akak sihat2 je. :)

Cik Nur said...

rindu akak....
rindu khalishhh..!

Hatimi Tahirruddin said...

lah TM tak pasang2 lagi kabel ke....haishhhh lama dah tu....apa2 pun semoga terubat rindu pada blog sepanjang berada di alor star....hehe

NIA SI DRUMSTICK said...

nk kene saman dorang ni..hahaha

umi alya said...

patut le sepi jer

Deqla manjew said...

deqla pun rindu M jugakkkkk... yeayyyy...buat entri auto publish byk2 tau...hihihi....spri la psl sponsor tu.. len kali, deqla wat lg, M jd sponsor eh... ;)

Sue-Rya Qistina said...

pttlah dah lama menghilang. hehe. welcome back!

are_lin@yu said...

wahhh rindu k.m jgk.lma xbca celoteh k.m..hi..qhalish cmna bez sekolah?

fieda said...

patutlah lama tak nmpk kelbat M..senyap sunyi tau..

aReLaN said...

Selamat kembali. dekat sebulan gak la kan menyepi. hehe

wan nurul hezrina abd halim said...

mmmmmmmmmmmmm manyak windu sama lu beb=)hehehe..m sihat tak?baik2 jgn makan jeruk banyak2 tau nnt pedih usus.hehe=)nurul juga hari2 datang umah m tapi M tak ado..bagi2 salam takdo yang jawab..rasa nak p marah kontroktor tm nuh..!

Mohd Selim Zainal said...

singgah visit kat blog M nie pelik naper dah lama xder entry baru , ingat merajuk kat rakan blogger ker...

mselim3

pls: Insaallah mselim3 kalau ader masa terluang selalu singgah sini k..

Che Rosliza Che Mat said...

Lama menghilang ke mana Mai....patutlah blog sunyi...

Cho Zila said...

oo tuler kesahnyer .. semoga akan dapatler banyak berita lagi di sini..

Mrs Velentine said...

rindu akak juga

Zie said...

alahai sabar jelah..

Riedaffya ibrahim said...

salam m..sy pon da lame x kesini...

Ratu Hatiku said...

Yalah dah lama xdgr cerita.. selamat bersiaran ya :D

Cinta Misteri said...

waaaa.....tension kannn bila tenet down. pelan2 bw yeppp M

hazwan hairy said...

kak hilang lmaaa...

Kesuma Angsana said...

wlcm back Mai....

Nyue said...

rindu kat kak M...selamat kembali akk..

perghh..terliuq dgr jeruk pak ali taw...bak cini ckit..ehehe

Yumida Huda said...

klo x dpt online mmg sasau dibuatnya kannnn...sama cam sy..hehe..selamat berholiday

QasehnyaRania said...

ala..nape la lambat sgt TM buat keje tu..cian kat M ..

M pi loq staq ..bestnya :)

dya bunga said...

yeay!! kak m dh kembali!! hihi

N.Aima K said...

geram pula..bila diorang nak repair?

intanfirdaus247 said...

welcome back m

Cik Aini said...

x sempat nk jumpa akak n Khalish..
mesti bz giler kan akak n fmly dok shoping kat sna..

qendu lah kat akak..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kak sopink banyak ka hehe...xdan jumpa hr tu kan sedih tol la

nanieybarnieylurviey said...

Welcome back. Lme menyepi :) finally kak M da kembali..

QasehnyaRania said...

welcome back M

9n0L4 said...

waaaaaaa. berlambak hutang bw kak m. huhu.