Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, January 24, 2013

Avon Double Grill Pan

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah

Sebelum ni M memang eksaited dengan pemanggang ajaib yg di war2 kan kat blog kengkawan..Kat Langkawi ni pun macam2 jenama pemanggang ajaib yg di jual kat sini...Teringin sangat nak memiliki benda alah ni.

Apabila Avon perkenalkan Avon Double Grill Pan @ ' Pemanggang Ajaib' keluaran Avon sendiri pada bulan lepas, apa lagi M terus sambaq tau. Bukan 1 tapi 3 'bijik' bak kata org utara ni..Satu untuk M, satu untuk my Mak dan satu lagi untuk my MIL..Disebabkan ada promo, tu yang sampai 3 bijik M sambaq tu..hi hi..Kalau harga biasa RM199 tapi dengan syarat pembelian yang ditetapkan, hanya RM99.90 ja sebijik..


Ni la rupa Avon Double Grill Pan

Bahan luar: Aluminium bersalut 'whitford'
Bahan dalam: XYLAN dengan 2 salutan lapisan tak melekat
Saiz: (t) 6.8cm x (p) 45cm x (L) 28cm
Berat: 1.45kg

Pelbagai hidangan bleh disediakan ngan Pan ni tau..Nak bakar kek, nak panggang ayam ka ikan ka udang ka @ seangkatan dengannya.Semua bleh...M suka wat roti bakar ngan Pan ni..senang sangat..Mudah di cuci plak tu...Bila masak tak payah guna minyak yg banyak..

Kalau berminat cepat la terjah Avon yang berdekatan skang ni sementara stok dan promo masih ada..

Wassalam


89 jejari yang tajam menaip:

Mama Adam said...

wahhh!!! macam pemanggang ajaib kan?

Budak Kampung said...

ai 2 mak iman berkenan time g langkawi.nak beli tapi memikir boleh ke bawak dlm flight?kang kena tahan dgn kastam.laz2 xjadi beli

TiranaAduka said...

salam M
Salam maulidur rasul.

Riedaffya ibrahim said...

da beli pemanggang ajaib tp keluaran syarikat menang...mmg byk gune

Cik Nur said...

pemanggang yang biasa tu, banyakkan jual dekat langkawi..murah pulak tu...

nur hari tu nak beli, tapi habisss.... :)

ros_reeza said...

Mak Ros pun ada beli. teringin la pulak nak beli

aReLaN said...

baru tau avon pon ada benda ni. hehehe..kitorang dah ada satu tupon orang bagi adiah kawen. :)

Shida Radzuan said...

best x kak guna? kalo ok nk beli juga..

boni kacak said...

macam terbaik je tu. mesti senang nak memanggang tu kan??heehe

kinara kinatara said...

wah lepas nie boleh lah mula sesi pangang memangang:)

intanfirdaus247 said...

bagus betul M...beli bg adil..hehe

Tihara said...

wahh duta avon ni..lawa kaler dia kan M :)

Kuazue Mohd said...

as salam ..

datang bertandang...
ooo avon pun dah kluar ee dia nyer pemanggang ajaib nie... by the way..jom folow my GA..
http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html

Hatimi Tahirruddin said...

wah kalau buat ayam panggang syok ni....

eita said...

lepas ni mesti best masak..hehehhe

Acik Erna said...

assalam M..cantik warna tu M..patut sampa 3

Misz Mieza said...

Skang hot items nih pemanggang ajaib bih tau.. Macam2 serupa pulak ngan pemanggang ajaib cap ikan tu.. =)

CikZaniff said...

nanti p umh M..boleh la makan ikan bakaq no..:)

dya bunga said...

kt umh dya pun ada satu tpi bkn jenama avon lh..hihi

Mrs Velentine said...

murahnya,...mmg berbaloi....

Mrs Velentine said...

done nuff

Deqla manjew said...

wahh sambaq smpai 3! baiknya M belikan utk mak n mak mertua skali.. untung depa.. =)

Cik Aini said...

tu dia...
semangatnya akak Ai nih..
skali 3 no..mesti ur MIL bangga nih dpt bermenantu kan akak.hehehe

lelamaisara said...

ade tgok gak kat katalog avon..macam pemagang ajaib tu ek...

Cendol said...

salam , akak apa khabar?miss uuuuu kak..lama tak dtg sini...
semoga akak dan famili sehat2 belaka..
oh ingtkan kosmetik apa.nama Avon.hehe comel lah pan ni.pink colour maaa!!

Nadia Elena said...

wow! kalau mak saya nampak ni habislah duit abah saya nanti..ekekekeke~

Nur farahiza said...

boleh masak semua ke ? macam kecik jew kan

QasehnyaRania said...

lebey kurang pemnggang ajaib kan ..
senang la khoje nanti M ;D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

akak leeza ada beli gak...

kisah si dairy said...

baru tengok catalog avon semalam..wah...boleh beli nie...tp da terlepas...harge da naik la

nanieybarnieylurviey said...

Kaler pink lagi..
Nani rembat ble da kwin la.. Beli skang pun x leh gna :(

lynndAmya said...

ahha cutenye warna pink ! hehe, banyak kegunaan, patutlah sy tgk ramai yg suke memasak nak sgt dgn benda ni, hehe :D nice~

Yumida Huda said...

wah...beznye..ala2 pemanggang ajaib yg sllu iklan lam tv tu..myb itu kot..

beznye..leh panggang slalu..jimat minyak

Yana Libra said...

wah..menarik tu kak..pink lagi..hehe~

Nastyna said...

wieewit... pink karer lagi. Kalau saya ni mesti sayang nak guna hihihi

Cik Ain said...

kat umah ain adaaaaaaaaaaaaaaaa huhu...

Dayana Bahar said...

Akak beli haji ismail group.. jenama hig ... masa dtg langkawi ari tu.. hehe rm69 je hehe

MAZLIZA ABD RAZAK said...

ok ke kak brand avon

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

owh dia mcm pemanggang ajaib juga ker...sampai 3 skali kak grab noh adil n saksama

Chic Na said...

macam pemanggang ajaib je. avon pun ada ye.

kak m!! rindu akak.. sihat?

Remy hazza said...

menarik...mcm pemanggang ajaib yg heboh dulu tu ye.....

kayyana said...

wah.. pemanggang ajaib.. maju btul avon skrg.. hihih.. mcm mcm ye boleh buat dengan pemanggang ajaib ni..

Solehah Shamsuddin said...

eh murahnya pan ni. warna pink lak tu

Mas Zull said...

assalamualaikum M...lepas ni lebih rajin lg nak memasak la yer...:)

NIA SI DRUMSTICK said...

wah..mudah dan pantas.ehehe

Yumida Huda said...

TAG SIS SINI:

http://umikasum.blogspot.com/2013/01/my-blog-giveaway.html

Nyue said...

wow..nyue beli kat mak pemangang ajaib tu..huhuuu

Mohd Selim Zainal said...

visit si M kat sini...

pls : Harap2 M sudi join segmen saya yg x seberapa nie k....mselim3

kak nora said...

assalam, bunda kembali lagi..

intanfirdaus247 said...

mana M ilang ni..:( rindunya kat M..hope M sihat2 selalu...khalish pon sihat2 selalu

CeqGu said...

Balik aritu kakmipar ada bgtau gak promosi ni....so nak tanya m,dlm byk brand ygvduknada kat lgkawi tu,awat bleh berkenan dgn avon punya.?..akakmpernah tbaca kat lgkawi ada lg yg lg murah dr avon ni.....habaq segera naa takutmpromosi abis plak hihi

sHaRiNa eLyaNa said...

bagusla jimat minyak masak kurang kolestrol kan kak :)

shuhadaothman said...

benda ni la mak shu dok cari2. dia ckp sng. kalau kt avon ada boleh la p tgok nnti. hehe. thanks kak M for the info! Miss U! :)

Arina Shamsul said...

arghhhhh..kaler pink! cantiknya..hehehe.

mama pun ada satu tapi cosway punya..

Ratu Hatiku said...

Hrtu ada tgk gak kat Avon...oo bagus ya..

❤Kamsiah❤ said...

mcm2 jenama pemanggang skrg ni,kan..

Mrs Velentine said...

salam kak M..rindu kat kak M

waiman takwa said...

Alhamdulillah

BUNDA a.k.a KN said...

nampak senang gune pan ni..

Ayumi Comot said...

banner baru ye...? hihihi

comel sebab pemanggang tu kaler pink:)

Remy hazza said...

bestnyer,...dah ada pemanggang ajaib!!!!

ieda immi said...

sama macam pemanggang ajaib ..
katanya avon kuar kan dulu .. dan pemanggang buat .. x tahulah mana betul ..

tapi akak dah ada .. memang best !

Deqla manjew said...

singgah sini... rindu sgt kat M.. hukhuk

Dunia Wilma said...

Mummy Wilma pun ada beli ^_^
Memang best...

eita said...

avon pun ada jugak pemanggang ajaib ni

Etuza Ezawarna said...

lama tak ke sini, apa khabar..harap maaf late terjah blog MAI

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hai kakak ku sayang..lama menyepi noh..rindu dah ni....

MAZLIZA ABD RAZAK said...

ada gak dpt catalog dr avon, rsa cm nk bli jugak :)

Eca Dwinky Asha said...

murah a kak M...lama xjenguk sini kan..sorry :(

BUNDA a.k.a KN said...

best juga yer...nampak simple tapi pelbagai gune masakkan..berbaloi..

Ayuni said...

glemer betul pemanggang ajaib nie...

eima said...

kat HIG ade pemanggang HIG tu tak sama ka ??

Cinta Misteri said...

Amboiiii tapau 3 terus. CiM ada 3 bradik bendeala serupa ni. Dpt masa kawin dulu masih elok lg, gorengbtak perlu gyk minyak, nk panggang daging merinade pown mudah, pangggang ikan tak melekat

Cinta Misteri said...

Amboiiii tapau 3 terus. CiM ada 3 bradik bendeala serupa ni. Dpt masa kawin dulu masih elok lg, goreng tak perlu byk minyak, nk panggang daging merinade pown mudah, pangggang ikan tak melekat

N.Aima K said...

i loike lah kaler pink!!

wan nurul hezrina abd halim said...

canik bangat itu pan=)n=nurul adadah satu hubby hadiahkan..ehlama tak jenguk m.rindu plak=)

izzah said...

Lama mengidam nk pemanggang ni...huhu..kna hold dlu sbb kt dapur dh semak dgn mcm2 brg....tp sebab kata murah,nk kna pikir smula ni;-)

izan mama mia said...

pink caler...wah cantekk

izan mama mia said...

mana pergi m...; lama menyepi

Cinta Misteri said...

M, sonyap ajo...per habaq?

CikZaniff said...

saya ada tu..hadiah kawen..hihi

saffiya_aleesya @ echa said...

wahh cantik nyer suka suka suka..comel je bila memasak kan..BTW salam kenal yer.sy singgah n follow sini

Masz Sidek said...

Salam M.... lepas ni msti lbh semangat nak memasak.. :)

BUNDA a.k.a KN said...

oo cosway pun ada ekk..bunda tak perasan plk..

aTieYusof Family said...

Murah nya... mmg berbaloi beli.. byk kegunaan nya...:)

fieda said...

wah..avon pun dh ada pemanggang ajaib..

Aine Ainun said...

murahla...

alahai lama saya x jenguk AVON=)

9n0L4 said...

lame sgt dh tak gi avon. hehe. pemanggang ni pun belum ade lg dlm koleksi dpr. ;)

maria firdz said...

tgh ushar gak nih...

salam ziarah dan follow

http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/