Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, June 11, 2013

Jejalan Tengok Big Bike



25 Mei yang lepas, masa M balik dari makan malam di restoran favorite M kat pantai Tengah, terpandang la Fiesta Motor Besar ni kat perkarangan hotel Aseania.. Bunyi vroomm2 tu tak payah dok cerita la..memasing dok test power la katakan..tu yg buat M suruh my hubby berenti cari parking..

Teringin plak nak belek-belek motor2 yang besaq dan macam2 bentuk tu.. Nak beli untuk diri sendiri kompem tak la kan.. Hanya mampu tengok dan merasa la gak naik bertenggek kat seat motor2 tu untuk bergambaq -.-' bleh la melaram sat...

Layan ja la pict2 yg my Hubby tolong snap ari tu.. Tak banyak yg dapat dia captured sebab banyak dah booth yg tutup sebab dah lewat malam..



Terselit gak kereta yang gempak camni dua tiga bijik;

Harap-harap ada la lagi fiesta camni tahun depan..
Wassalam

20 jejari yang tajam menaip:

AiSyA LiEzA said...

besar nyer.. huhuhu~~ x prnh lagi naik y besar2 ^^

:: Mrs.Eady :: said...

layannnnn :)

Deqla Manjew said...

wahhh.. alang2 tengok tu apa lagi, rembat la satu! haha...

wan nurul hezrina abd halim said...

moto yang 1st tuh nurul kenan tgk tapi kalau kaler merah lagi syokk

Deq's Qienz said...

wahh mesti meriah kan kak M :)

hazwan hairy said...

kereta tu meriahhh!!

Nisah Idham said...

KAk M..
ha masa ni nisah pon ade lalu, jalan2. tapi tak singgah pulak. tgk dr jalan je..

>> kak, kat pantai tengah tu ada restoran yg bole kite mkn ke? restaurant ape tu kak?

Acik Erna said...

assalam M..kalau anak acik dapt ni..tak lepas nak bergambar

Acik Erna said...

assalam M..kalau anak acik dapt ni..tak lepas nak bergambar

ieedaz @ mama_isha said...

wow..menarik jugak yer..

AZ Collection said...

Salam..

Jom singgah AZ Collection.. Mcm2 pilihan PEPLUM ade kat sini..
Dapatkan dengan harga yang SANGAT MURAH!! Nak tempah FELT KRAF pn blh.. Apa lagi? Jom la singgah sini https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002..

Jom LIKE.. <3

izan mama mia said...

wah..beso motornyew..sure akak naik tak sampai kaki..hhehe

Yumida Huda said...

fuiyooooo...meriahnyeeeee
ske gak tengok perhiasan keta
kalerpul sungguh lampu keta diorang

Cik Nur™ said...

perghh..kak, nur minatlah motor besar2 ni...

cuma kaki tak sampai je..huhuh

Kesuma Angsana said...

wah menarik ni

are_lin@yu said...

wahh ni msti khalish suka ni..

Mrs Velentine said...

amboi lip lap lip lap kereta tue

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Blogger! Jom join ni.. hadiah RM800 menanti anda!

http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/05/1st-big-giveaway-diari-sedetik-lebih.html

Chic Na said...

fuyyooo.. bestnya. suka la pameran2 camni..

Cik Aini said...

tingin ai nk nek moto kak..tp takut bahaya..:)