Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, June 09, 2013

Wedding Planner Terjun


Tak menahan Tajuk entry ni kan..ingat 'bidan terjun' ja hadoo, wedding planner terjun pun hadoo tau..ha ha..it's Me!

Ni semua sebab adik kesayangan dahku yang kawin 30 Mei 2013 yg lepas... Tu la jugak sebab musabab yg menyebabkan M tak dapat nak fokus pada my blog ni..huk huk huk... Demi adik dahku, tak kisah la..yea la kan, M ja akak yg depa ada..kami ni 3 beradik ja. M sorang ja pompuan yg ayu lagi manja ni -.-' dua lagi lelaki...

So nak habaq kat hangpa, dari pemilihan warna tema baju & pelamin, hiasan kamar pengantin, bab2 hantaran semuanya M yg uruskan.memang fenin kepala dahku ni nak settle kan sesorang....tapi puas hati sebenaqnya bila tengok hasilnya...nasib baik masa penyediaan makan beradab tu, last minute ada sorang dua sedara yang tolong...

Jom layan pict yang M dah snap2... Tak banyak sangat sebab M busy time tu. Lagipun adik M dah hired wedding Photographer...tak payah la M dok susah2 lagi kan..hu hu..

Sebelum bertolak ke rumah pengantin perempuan, Snap2 dulu la ngan Raja Sehari

Hasil tangan dahku..ok tak?

Pelamin pilihan..pink purple n white ^_^
Memang letih sesangat sepanjang majlis berlangsung..Alhamdulillah semuanya dah selesai..
Doakan adik M bahagia hingga hujung nyawa bersama pasangannya yek..
Wassalam

22 jejari yang tajam menaip:

umi alya said...

berseninya M, cantiklah..

Deq's Qienz said...

slmt pgantin baru buat adek kak m..smg bekekalan hingga ke syurga :)

Aeda Zainal said...

Wah okey la tu, lama-lama boleh bukak kedai hantaran sendiri, hehehe

Yumida Huda said...

cantik la pelamin tu sis mai
mmg kreatif akak buat
gubahan hantaran tu pun cantik
slmt pengantin baru buat adik sis
moga bahagia hgg ke anak cucu

Cik Nur™ said...

Akak nak tahu, tersenyum nur baca entry ni..dapat rasa kepenatan dan kepeningan yg akak alami...

nur juga pasti tahun depan pun nur akan bz mcm akak, sbb adik dah siap ckp dia mmg serangkan 110% pada nur...

nur uruskan majlis tunang dia pun dah pening, ni kan pula majlis kawin..huhuh...

cantik gubahan akak tu... :)

Nastyna said...

Well done M, cantik. Tahniah to ur brother, moga bahagia and together.

ieedaz @ mama_isha said...

Salam M! Wah ade bakat jugak M yer.. anyway pilihan warna sgt lembut gitu...cantek!

Hatimi Tahirruddin said...

wah utg pengantin dapat khidmat wedding planner free....hehe apa2 pun selamat pengantin baru kpd beliau...

Mia Liana said...

waaahhh... bagusnya walaupun bidan terjun. tahniah ya...

Acik Erna said...

Selamat Pengantin baru untuk pasangan pengantin..kaka sorang pun sibuk macam mak pengantin jugak M

intanfirdaus247 said...

salam m..bertuah tau adik M dapat sentuhan dr kakaknya..apapun M , cantik tau...mana tau, kalau2 jd wedding planner org lain pulak nnt...ameen..
tahniah buat adik M

Etuza Ezawarna said...

cantik sungguh pelamin adik M tu..tahniah pada dia ya

P#eoniX said...

oklah tuh!!!cantek!!!!buleh bwat bisnes pas neh...heheheh...n'way,nak tag akak neh kompol duet raya...hakhakhak..sy tag akak....
http://pheonixcharlotte.blogspot.com/2013/06/giveaway-by-waney-zainuddin-duit-raya.html

Riedaffya ibrahim said...

hai M...da lama x ke sini...busy la..tahniah utk adik M..suka sy tgk pelaminnya,,cantik

Deqla Manjew said...

hahaha.. mmg tajuk x menahan tu... ingtkan M yg terjun kat mana2 dah td.. cantik jugak ye hasil keja wedding planner tu.. tahniah buat adik M.. selmt pengantin baru.. ;)

hazwan hairy said...

selamat pengantin baru....

wan nurul hezrina abd halim said...

selamat pengantin baru..lawa n unik pelamin2

Nisah Idham said...

cantik la kak pelaminnya..
berkenan pulak nisah..

kak, belah perempuannya orang mana?

are_lin@yu said...

bakat terpendam ni k.m..hihi...dpt adik ipar baru lah k.m..hehe

Chic Na said...

tinggi jugak terjun ye kak.. hehe.. tapi hasilnya sangat comel. mesti puas hati kan.

Eca Dwinky Asha said...

paam kepenatannya itu..masa kaklong eca kawen,dari buah tangan ke persiapan rumah termasuk la susun piring pe semua,eca yg buat.hehehe.nanti eca kawen,nak balas dendam lak :P

Cik Aini said...

yg ai jumpa aritu kan kak..
moga bahagia selamanya.amin :)