Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Monday, May 20, 2013

Faizy Crystal Glass Blowing


Baru-baru ni M ada ikut my hubby ke Faizy Crystal Glass Blowing..Kat situ banyak sangat dijual barang2 kristal yang ohsem gitew..memang kilauan kristal tu bleh kopakkan beg duit Sesapa yang tengok..hi hi.. 

Maybe ramai yang tak tau pasal Faizy Crystal ni kalau tak jelajah Langkawi betoi2.. Ia terletak kat belakang bangunan Kompleks Kraf Langkawi.. Faizy Crystal ni bukan jual barang kristal ja tau tapi siap hangpa semua bleh tengok camna proses buat barang2 kristal tu..

Kawasan depan bangunan...

Pintu masuk ke ruang showroom..Bila melangkah masuk ja, pasti hangpa akan terpukau dengan kilauan kristal kat situ *_*

Ia beroperasi dari jam 9 pagi hingga 6 petang setiap hari Sabtu hingga Khamis..Kalau pi ari Jumaat sure nangis la kan..public holiday pun depa tutup gak.. Lunch break depa tutup sat..pastu bukak balik..Bleh la terjah kan..

Ok la, M nak tayang barang2 kristal yang ada kat showroom Faizy Crystal Glass
Blowing..Layan okayssss...



So lepas ni bleh la hangpa singgah ke sini kalau mai ke Langkawi yek..pelbagai cenderahati bleh sambaq kat sini..harga serendah 10 hengget..kira ok la tu kan.. Barang cantik menarik tertarik memang da booommmm...kalau hadiah kat family atau yang tersayang mesti depa lep lep kat hangpa lebih tau..

Wassalam


p/s: teringat memori masa keja kat Langkawii Crystaal Sdn Bhd dedulu ni...hmmmmm..

25 jejari yang tajam menaip:

Cikda said...

betul la M.. bila skroll kat gambo tu..huiiyooo.. tu le perkataan yg keluar dari mulut cikda..

AyueJean AJ said...

Lama AJ tak singgah sini kak...
Sorry, mencari mood, tu yang hilang.....
Penggemar kristal ni meriahlah pegi sini... =D

Nisah Idham said...

akak..
1st. errr dengan rase bersalahnya Nisah mohon maaf sebab tak inform akak pasal date kite. huhu mobile data sudah habes, tak boleh wechat. Nak sms, nisah xde number phone akak.
IsnyaAllah, akan dtg nisah confirm balik gan akak ye...

2nd. haaa yg ni memg nisah taktau langsung kewujudannya. 1st time nisah dgr .. thanks information. bolelah nisah gecek2 enche hubby pas ni ye.. hehhee

Acik Erna said...

assalam M..acik pernah masuk yang dirembau..memang dia bagi tengok cara buat..tapi tempat tu panas sangat kan..

BUNDA a.k.a KN said...

memang cantek2 pun...tentu mahal harganya ni...

Sue-Rya Qistina said...

lama dah tak pegi langkawi. huhuhuhu

Deqla Manjew said...

wahh cantik eh.. mmg sesuai dijadikan cenderahati utk sesape.. M ada beli utk deqla x? kohkoh... ehh M penah keje situ ke??

Rosmiza Ali said...

Adalah sangat cantik dan menerujakan untuk dibeli! ^_^

Si Matatajam said...

@Deqla Manjew: M tak penah keja kat Faizy Crystal tapi M penah keja kat Langkawii Crystaal Tempat bermulanya karier pemilik Faizy Crystal yg asalnya menjadi blower kat Langkawii Crystaal tahun 1999 masa M wat Part time dedulu..

Tihara said...

cantiknya M, berkilau biji mata..kat brunei pn ada satu tpt jual kristal, harga dia macam nak fengsan :)

E'in said...

nie lau bwk ibu ein pegi sini, konfem rambang mata,,, hihi

MAZLIZA ABD RAZAK said...

cantik... :)

KesumaMaruku SueQistina said...

wah cantik2 yer untie !

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

bunda tak pernah sampai lagi...

jaakechik said...

tengkiu share psl ni kak M. nanti kalau jaa ke langkawi boleh singgah sini... maybe hujung thun jaa kesana kot...

wan nurul hezrina abd halim said...

wah shining mato den..semuanya lawa2 belaka

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

waaaahhhh... cantik2 ukiran kristal 2... terpegun... mahal x?

hana hadi said...

wow.. hana suka kristal2 ni. sbb berkilau.. baru org nampak. hehe

Hatimi Tahirruddin said...

wah ada kapal terbang lah...

Chic Na said...

cantik2 nya semua. aritu ada tengok dalam tv. next trip mesti singgah. ;)

Cinta Misteri said...

hurrmmm...seingat CiM masa beberapa thn lepas ada jugak pegi crystal house ni, tp tk sure laa yg ni ker.
kena hati2 berada disitu, once broken consider sold...huhuhu....

Cik Nur™ said...

cantik2nya kak....
nanti kalau pegi langkawi lagi nur nak boronglah. :)

are_lin@yu said...

cntiknya tgk..grm tgk..

LYAfrina said...

woww...cantik..
mama lya minat sgt dgn kristal2 ni..klo dia tgk mesti geram

deq's qienz said...

cnatek²nya kristal dia..takut kalo masuk tmpt gini..tgn qhayra cepat juga..kang pecah xpasal..hehee