Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, May 12, 2013

Tadika Al Fikrah Sport's Day

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^
(Muhammad Naufal Khalish Yang Soleh & Bijaksana)

Walaupun hari sukan ni dah berlangsung beberapa minggu lepas, M tetap nak abadikan kenangan Khalish bersukan di kompleks sukan Langkawi kat blog ni..tapi sayangnya tak banyak yang M captured sebab jarak parents duduk ngan tempat students berkumpul agak jauh terpisah.. Maybe cikgu2 risau kalau dekat nanti ada la yang nak 'bertempek' ngan mak bapak ja kan..muahaha..

Memang happening sangat tengok gelagat bebudak yang comey lotey ni beraksi..hi hi..acara perbarisan yang paling meriah dan mencuit hati..apa tak nya bila berbaris semua ok ja tapi bila dah start berjalan dan berarak beramai2 abih berterabur barisan tu ^_^

Khalish berada dalam kumpulan rumah Biru..

Khalish masuk acara lari bawak baton..tengok tu sempat lagi dok posing..hi hi..

Agak sedih dan terkilan jugak la sebab group Khalish tak menang T_T , semuanya sebab salah sorang kawan Khalish tak bersedia dan asyik nangis ja..hu hu -.-' jenuh gak la M dan my hubby dok pujuk Khalish supaya stop nangis sebab tak dapat medal...Perkara dah lepas nak buat camna kan...Tahun depan cuba lagi yek anak ibu cayang...

Wassalam

45 jejari yang tajam menaip:

umi alya said...

alaaaaaaaaa cikgu sepatutnya kena sediakan jugak le medal gangsa sbg saguhati, sian anak2

Nisah Idham said...

alaaa siannya khalish.. tak pe khalish ye, tahun InsyaAllah dapat medal tu ye.

Nana Liena said...

hehe..semangat sukan yg tinggi..okay la tu..cuma tak ada rezeki nak menang..hehe.nanti da masuk sekolah rendah bolot banyak2

baby comel said...

Comelnya Khalish.. xpe, nanti cuba lagi next time ye hero cute :)

BUNDA a.k.a KN said...

salam hujung minggu dan selamat hari ibu..

Iyraa Cariyno said...

jom join http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/05/segmen-bloglist-by-wanmuna.html

combi said...

comei aje :D

combi said...

comei aje :D

ezyra daniel said...

alahaaiiii comel nye mereka nie..hehe
teringat plak time kecik2 dlu

Mas Zull said...

assalamualaikum M...comel jer tengok...;)

Riedaffya ibrahim said...

khalish eumah biru ye/...xpe nnti cuba lagi ye..

Yumida Huda said...

syoknye anak dh bersekolah

izan mama mia said...

thn depan khalis mesti menang tau !!

Rosmiza Ali said...

Budak kecik lagi.. Biasalah tu.. Takpe, next year mesti Khalish dapat bolot banyak pingat! Chaiyok2! ^_^

Cik Nur™ said...

ohh..khalish rumah biru..
samalah kita...dulupun kaklong umah biru.. :)

xpe khalish...tahun depan cuba lagi.. :)

Cinta Misteri said...

its okay khalish. thn dpn cuba lg, jgn geng ngan bdk yg nangis tu

kinara kinatara said...

wah seronokny dapat join sport day...:)

huhu..teringat zaman dulu dulu...huhu..:)




comil ja khalish posing

boni kacak said...

hahaha. ada yang tak bersedia dan nangis je??hehehe

Deqla Manjew said...

wahhh khalish rumah biru ye.. deqla dulu pun rumah biru masa sekolah dulu...hihi..kita sama la khalish! =)

Kesuma Angsana said...

amboi bukan main bersemangat lagi tu !

Murni Alfathunnisa said...

dont give up khalish..tahun depan boleh cuba lagi. :-)

tenku butang said...

OLOLOH.. CUMEYNEY SI KECIK BERSUKANN

wan nurul hezrina abd halim said...

takper khalish janji khalish dah take part dalam acara..lain kali cuba n usaha lagi=)

E'in said...

its okay khalish.. leh cube lg

LYAfrina said...

olor..xpela khalish.next time leh cuba lagi ye...

masa time sukan sekolah asya hari tu pon, bnyk sgt budak2 nangis.. ada y tba2 tak nak main..tp mujur eacher2 diaorg pandai handle... maybe bila ada parent jd camtu

Sayangku Zie said...

bestnya buat jat dalam dewan.. tak payah berpanas... bagus bagus...

mama dia kena beli medal spare lah habuan anak2 yg kalah.. heheh... sian khalish... tak pa nanti besar dapatlah tu...

aTieYusof Family said...

ala..la..la..kesian Khalish..takpe, tahun depan cuba lagi.. best je tgk budak2 ni bersukan..:)

Cho Zila said...

dulu tadika anak akak lak.. kumpulan anak akak menang banyak games sekali dia nyer hadiah samajer belaka.. kira frust untuk yang menangkan... tapi takperler seronok3jer... baguih gak kan so sama rata...

BUNDA a.k.a KN said...

ye khalish ..jangan sedih tahun depan cube lagi..

Mohd Selim Zainal said...

Insalllah tahun depan khalish dapat medal k...jgn putus asa teruskan berusaha...

mselim3

pls: Usaha tangga kejayaan.

husna zahidi said...

aloloo..mesti kecewa abeh si khalish tu kan..sabar ye..sruh mak gnti hdiah lain..muehehehe..=D

Hatimi Tahirruddin said...

takpe khalish...adat ada menang dan kalah....tahun depan boleh cuba lg...hehe

Aisy Nasiha said...

Khalish yg bersemangat sukan ni... Nanti thn depan khalish usaha lebih lagi ye. tentu akan dpat medal

are_lin@yu said...

alahai comelnya khalish..smpat posing lg..hihi

CeqGu said...

tahun depan tentu dapat banyak medal punya! jangan nanges yer

Mrs Velentine said...

ala..siannya khalish..takpe nnt cuba lagi

jaakechik said...

bestnya join event mcm ni.... sronok la anak2 kan?

Mia Liana said...

tadika sofea aritu dah buat... memang seronok...

QasehnyaRania said...

bukan pe m cikgu takut nnti anak2 tak nak main sbb ada mak ayah..so, bila duk jauh tu kira ok la

Ain Dzaya said...

hensem betul khalish ni..cubit kang!

Ain Dzaya said...

hensem betul khalish ni..cubit kang!

AyueJean AJ said...

Comel je ari sukan kanak2 ni.....
Kesian khalish..
Takpelah nanti cuba lagi.. =D

Chic Na said...

apepun khalish tetap juara ibu & abah.. ;)

deq's qienz said...

xperlahh..jnji khalish hapi..hehee lepas ni cuba lg oke.

Eca Dwinky Asha said...

alahai...cian khalish