Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Monday, May 06, 2013

Hari Bersama Rakyat Kg. Bohor Merah


Apa habaq semua pembaca blog Mai Nak Cerita? Hope semua sihat dan sentiasa dilindungi Allah SWT.. Sori la sebab dh jarang hapdet.... Ada yang rindu ka? Muahahahaaaa perasan plak dahku ni -.-'

Cerita ni dua minggu lepas punya, tapi nak story mori gak la buat kenangan sebab ada cerita pasai my Khalish nih. Masa tu ada hari ramah mesra YB DUN Ayer Hangat dengan penduduk kampung Bohor Merah, ni kampung mak ayah M.. So, kebetulan M bawa Khalish balik sana, M pun bawa Khalish join sama aktiviti yg dianjurkan..

Jom tengok pict yang snap2 hari tu ^_^

Khalish join game bola beracun... Tiup belon tu dia tak dapat nak join sebab peserta semua besaq2 daripada dia..hi hi..sebab tu tiup belon luaq gelanggang ja..ha ha..sian Khalish... Apa2 pun enjoy kan sayang ibu..

Still berlatih lagi meniup belon..dah makin terer tu..hi hi..teruja sungguh dia bila bleh tiup belon sampai besaq camtu..

Susun puzzle ni opkoz la untuk bebudak besaq gak..Khalish merengek nak masuk game ni tapi tak layak untuk umoq dia tu... Kalau  kat umah, Khalish suka main susun puzzle ni ngan Ibu kan sayang..

Majlis penyampaian hadiah kepada pemenang oleh YB yang hadir..sian Khalish tengok orang lain ja amik hadiah..nasib baik akhir majlis ada souvenir untuk semua bebudak yang ada hadir..Baru la sejuk hati Khalish dapat ' hadiah' gak..

Happening majlis tu tau...majlis macam ni seeloknya dianjurkan selalu sebab dapat eratkan ikatan silaturrahim antara penduduk kampung..ya la kan skang ni ramai yang bekerja dan jarang dapat bertegur sapa -.-

Wassalam

19 jejari yang tajam menaip:

Nana Liena said...

semua game2 nya old schoolkan..hehe.memang terbaik

Sue-Rya Qistina said...

seronoknya bila ada aktiviti mcm ni kan :)

Acik Erna said...

assalam M..semua seronok kan..khalish lagi la seronok

Hasri Anis said...

rasa rindu pulak nak tiup belon :D

Che Rosliza Che Mat said...

buat jamuan camni baru best....

BUNDA a.k.a KN said...

kesian khalish takder ke game sebaya umo dia..apa2 pun asalkan dia enjoy tak meragam okey lah kan..

Mas Zull said...

assalamualaikum M...wah seronoknya...;)

hana hadi said...

banyak xtvt. meriah..

E'in said...

ngeri tgk belon yg kena tiup tu...

QasehnyaRania said...

bestnya.
tiup qalif jgn tak tiup..hihi

betul tu,ciksu setuju kena buat selalu baru bst kan

Cik Nur™ said...

wahh..khalish pun dapat hadiah jugak..

xpe khalish..nanti dah besar sikit boleh msuk semua game. :)

Deqla Manjew said...

byk aktiviti.. mesti seronok khalish kan....

Hatimi Tahirruddin said...

aduh kesian pulak dgn si khalish...umur tak cukup lg nanti akan dtg mesti boleh join pulak....

intanfirdaus247 said...

syok tgk khalish pulun tiup belon tu...eheh..caiyok!

jaakechik said...

gigih khalish duk tipu belon tu...hehehehe...

LYAfrina said...

xpela khalish..walaupon x mnang..tp dh mcubakan..insyallah..nanti bolot hadiah kat sukan sekolah ye

Nisah Idham said...

meriahnya.. setuju gan akak, acara mcm tu patut buat selalu..

>> khalish dpr souviner ape tu??

wan nurul hezrina abd halim said...

nurulkan paling takut ngan belon kira khalish beranilah tu..bangga mak=)hehe

deq's qienz said...

pndy khalish tiup belon..qhayra xbrapa pandai lg..asek suh mama papa la tiupkan tuk dia.