Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, July 13, 2013

Aktiviti Lepas Berbuka Semalam


Salam Ramadhan to all my readers & friends... Mai M nak cerita skit pasai Khalish..
Semalam masa jejalan kat bazar Ramadhan, Khalish dah sambaq satu benda.. 
Punya la tak sabaq, lepas Abah ngan Ibu dia abih menikmati juadah bukak posa terus nak ajak main tau.. Cer tengok aksi Khalish ka bawah ni>>

V
V
V
V
Eksaited kemain dia masa main bunga api tu ^_^

Kalau ikut kan M ni, sayang rasanya main bunga api ni..dah macam bakaq duit ja.. Tapi kata Abah Khalish, "bahagia hati kalau tengok anak kita seronok..alaaa macam kita dulu2 pun eksaited tak hengat bila main bunga api". Hmmm...M iya kan ja la... Sekali sekala biaq pi la ^_^

Kat kawasan umah M ni dah start bunyi tembakan mercun..kat tempat hangpa apa cerita?

Wassalam

33 jejari yang tajam menaip:

Cikgu Kacamata said...

Haha...main bunga api ye...nanti CK report kat hero2 CK supaya depa leh join skali :D

fyna said...

seronoknya dia. hehehe...

Che Rosliza Che Mat said...

dah main bunga api hihihi seronoklah tue khalish ya..

Tihara said...

as salam M. .
lama dah akak tak mai sni..
kena plak line k.o
ni try guna henset..
kat tpt akk sblom posa depa dh main..
biaq la si khalish men tp kita kena perati selalu:)
salam ramadhan

Rosmiza Ali said...

Awalnya main bunga api dah Khalish.. Hehe.. Kat tempat Mieza takde bunyi lagi.. Tapi kalau umah kat KL dulu, dari hari pertama puasa lagi dah bingit dengan bunyi mercun.. Hehehe..

syuk shusuke said...

berhati2 main . risau masuk paper. :)

ummiross said...

kanak2 memang suka main bunga api, macam kita dulu2 juga, ingat raya ingat bunga api. Tentu seronok sangat Khalish kan M, kita yang tengok pun tumpang seronok. Selamat berbuka M.

9n0L4 said...

awai nye main bunge api. hehehe. tak takut pulak ye die. :)

the malay male said...

awal sgt nak main bunga api.huhu tunggu ler 2 minggu pas puasa

QasehnyaRania said...

awal2 dah main bunga api ye

selamat berpuasa M

adzairdawati makdara said...

wahhh bestnya main bunga api hehehe

BUNDA a.k.a KN said...

setakat main bunga api biasa tu takpe lah..asalkan ada kawalan mak ayah..takut terbakar tangan..budak kecik lagi...itu jer yg ada untuk meriahkan suasana puasa ngn raya...bukannye meriam buluh bagai tu...kalu tak takde makne posa n raya tak layan anak2 benda2 cmtu...time kita dulu lagi meriah kot...

BUNDA a.k.a KN said...

setakat main bunga api biasa tu takpe lah..asalkan ada kawalan mak ayah..takut terbakar tangan..budak kecik lagi...itu jer yg ada untuk meriahkan suasana puasa ngn raya...bukannye meriam buluh bagai tu...kalu tak takde makne posa n raya tak layan anak2 benda2 cmtu...time kita dulu lagi meriah kot...

Chic Na said...

salam ramdhan kak M.. wahhh khalish dah main bunga api. lambat lg nak raya.. hehe..

kat sini 1st day puasa pun dah bunyi mercun sana sini kak.

Jemarisuri said...

betul tu M..kasi la khalish rasa time tecik berbunga api...js pun suka dulu2..^^

Yumida Huda said...

sronoknye dia main bunga api
yumida ske hidu bau bunga api..bez

yumida klik iklan nuffnang blog sis mai ni :)

aReLaN said...

hahaha...awalnya rasmi bunga api.

BUNDA a.k.a KN said...

takperlah setakat bunga api jenis tu apa salahnyer setahun sekali...asalkan mak ayah pantau takut terbakar jari...budak masih kecil lagi...

aTieYusof Family said...

Seronok khalish main bunga api..
Pa'e pun dah pandai mnta beli bunga api:)

Nisah Idham said...

samalah kak, bunyi mercun sana sini. Nisah ni duk solat Terawih kat Masjid Aisyah pun tak senang. terkejut kak tengah solat tetiba dgr bunyi mercun. kat kawasan umah lagi lah . habis bertempiaran kucing2 nisah lari duk menyorok. takut punye pasal. hehehehe


>> Nisah pon ade jugak sambat bunga api. simpan nak buat balik raya main gan anak2 sedara hehhee

kayyana said...

hati hati ye khalish main bunga api tuh.. hihihi... kt sini sebelum puasa lagi dah ade bunga api kak.. hehehehe

adianiez AIDA said...

anak2 aida da tanya da, "tahun ni bila bleh main bunga api bu?"
hmmmmm...

lelamaisara said...

wah klalish dah main bunge api la....bak main jugak...

Ena's Stories said...

seksinya khalish main bunga api...jaga2 nanti kena percikan api kat badan tu nnti...

kinara kinatara said...

heheh..bunga api kina i9zinkan..mercun jangan..makan diri..heheh..selamat duduk kat u xdeklah bunyi kebaboom tu..xp kat umah kina nie mesti dah start bunyi..

Cik Nur™ said...

Hamboii...syoknya khalish yea...

Sini pun dah bunyi meriam kak, gangu jugaklah org nak solat terawih...

boni kacak said...

bestnya.. kat sini tak ada kawan2 nak main bunga api..

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualikum....Si M,

Bukan main seronok khalish main bunga api...dulu mselim3 masa budak pun gitu jgk seronok x ingatkan...

mselim3

Cik Aini said...

kat area umah ai belum lg kak..tggu lg dua miggu nk raya kot.hehee

Deqla Manjew said...

amboihh2.. awalnye khalish main bunga api.. jgn main mercun sudah la ye khalish.. bahaya...

Myra Jay said...

Betul tu kak, anak happy kita pun happy :D

mama3heroo said...

amboii..syoknye main bunge api..
done klik2 nuff

Kenari Putih said...

Yela, kita bg anak2 kita main.. Seronok2.. Anak2 terhibur.. Igt ms kecik dulu, mmg tak berapa dapat main sgt bunga api ni puas2 psl mak akak xbg... Dpt main pon sbb bapak sedara yg bg, if tak, mmg xdpt la nak main bunga api... Mak kata bakaq duit... Hihi