Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, July 16, 2013

Dia Pun Nak Memandu Jugak!


Salam Ramadhan to all my frenz n Readers.. Iftar semalam M dapat cuti masak lagi...hi hi hi...
My hubby ajak pi 'tunjuk2' makanan kat bazar Ramadhan..

On da way nak pi bazar Ramadhan tu, my Khalish ni tetiba nak dok kat Abah dia sebab dia pun nak pandu keta cam Abah katanya...ek eleh..macam la Ibu tak tau..saja nak manja2 ngan Abah la tu kan...

Layan ja la aksi Khalish driving kat bawah ni..

Memula tu fokus ja tau... Pastu malu2 plak sebab Ibu snap2 pixca dia

Nampak ka side mirror tu? Ha ha...ewah2 suka la tuuuu..

Sepanjang jalan, M ngan Abah Khalish, seronok sangat tengok aksi Khalish driving...eksaited sungguh dia tau...Alhamdulillah sampai juga kat destinasi yg di tuju dengan selamat..


Wassalam

19 jejari yang tajam menaip:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

hehehe dunia kanak2 yang best!

Kesuma Angsana said...

walla seronoknyer dier !

Nisah Idham said...

haaa seronok dpt memandu khalish ni kak ye .. Bazaar yang mana gakanya ye kak? :) setakat ni Nisah dh pegi yg kat Kuah, tu kat airport, ahad lepas kat Ayer Hangat . err tp yang kat ayer hangat ni mcm slow sikit la kak ..

kayyana said...

kalau nampak pak polisi ni mesti kene tahan ni.. hehehe

CikNana said...

ini kes macam c damia..mau jgk drive.hehe

syuk shusuke said...

masak kat rumah jimat kak. sedap lagi :)

Yumida Huda said...

selamat ronda2
sronoknye khalish

Chic Na said...

amboiii khalish.. kecik2 dh nak drive ye.. nnti boleh jd drifter.. hihi..

Cik Aini said...

Khalish2..
manja sggh Khalish ni :)

Cik Nur™ said...

best la diaa...
tapi jgn amalkan selalu..
bahaya...
ihihi

9n0L4 said...

bile tgk muke khalish ni, teringat anak murid sorg tu. tapi die comot sket. :)

Cendol said...

salam alaik :)

wahhh wahhh pandai Khalish drivingg!!selamat sampai pulak tuu.hihi..kemain sengih lagi dia ye..suka la tuu

boni kacak said...

hahaha. kalau macam tu takpe.. jangan biarkan tanpa sesiapa.. itu tak boleh.hehe

Deqla Manjew said...

teringin nk belajar bawak keta la tu.. entah2 masok skolah menengah trs dah pndai bawak keta.. budak2 lelaki mmg cpt belajar kalo bab memandu nih!

intanfirdaus247 said...

pon pon..khalish da sampai mana tuuu??

Myra Jay said...

Mesti bangga dapat memandu tu :D

Mrs Velentine said...

budak2 mmg suka drive..hehe

hainom OKje said...

Baik baik ye M.... Takut bahaya pulak tu!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

khalish pn nk drive jg yer