Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, July 25, 2013

Nak Masak Apa Petang Ni?


Salam Ramadhan to all my frenz and readers... Nampak tak tajuk entry kat atas tu? 
Ha!!! Sebenaqnya M nak mintak tolong hangpa bagi idea kat M nak masak apa petang ni..

M dah beli ayam kat pasar tadi..nak beli udang, mahal tak mampus...rela dahku tak makan udang walaupun meleleh ayaq lioq ni bila tengok udang tu dok panggil2 nama M suh beli dia T_T
Sabaq...Sabaq...Sabaq...

Tu pasal la M beli ja ayam..tapi last2 tak tau plak nak masak apa -.-'
So, saja ja nak M nak tanya pendapat kengkawan semua menu apa yg best untuk M masak untuk iftar malam ni..sambil2 tunggu pendapat hangpa semua, M nak mintak tolong ngan abang gugel...


Wassalam


P/s: Any Idea???

25 jejari yang tajam menaip:

umi alya said...

akakpn dah kering idea..

izan mama mia said...

br ingat nak tanya m
hiihhihi,,, jomlah kite gogle cari resepi hiihih

Ibu Lala said...

memang mahai la udang skrg. dah lama x beli udang. nak beli pun takut sbb mahai sgt. kalau ketam tu lagi la. hr tu beli 6 ekoq tau tau 52 hengget. gigit jari jap. sib la cukup duit.

cek pun x tau nak makan apa dah bukak posa ni. jemu dah semua. bila tny anak anak depa pun blank. mb beli mknn yg simple simple je kut. nak masak pun membazir ja klw x de org mkn.

selamat memasak ye..

Ratu Hatiku said...

Msk lemak cili api lah.. feveret tu hihihi

lelamaisara said...

hahhahaa..hari2 pening nak masak ape kan....

Deqla Manjew said...

ayam bermcm ayam.. hihi.. M amek mood nyanyi lagu jalil hamid dulu.. baru leh dpt idea ...kohkohkoh.. deqla cadangkan masak sup ayam .. hikhik.. atau tomyam? atau ayam masak kicap, atau ayam masak lmk cili api, atau gulai ayam! hahahahaha..

Fiza Rahman said...

Roasted chicken, ayam masak merah, kari ayam, sup ayam ☺☺

Memang fening hari2 asyik fikir nak masak apa.

Sayangku Zie said...

bakaq pun sodap... ala2 kenny roggers

Aben Mpun said...

nasib baik la ayah saya kerja tangkap udang... takla terasa sangat mahalnya tu... masak la apa2 je akak.. asalkan memikat mata dan tekak :D

Masha Meisters said...

soalan dah xd idea nak masak ape ni sama mcm staff tempat keje masha...hehe
ok! nak cadangkan char koew teow!
semalam masha dah buat...licin...hehehehe

Chic Na said...

tomyam kak.. tak ler muak sangat makan bulan2 posa ni.. :)

kayyana said...

ayam sebenarnya byk pilihan utk msk... blh msk ayam kari, ayam masak lemak cili api. ayam rendang, sup ayam, ayam percik.. hehehe

eima said...

gulai ayam utara ngan nasi panas pastu sambal belacan kaw ....wwwwaaaaaaaa rindu kampung ....

mama3heroo said...

singgah ptg..kalo ayam,mcm2 bleh masak tau,ayam masak merah,ayam masak kicap,kari ayam,sup ayam,ayam masak kurma,ayam masak sos,ayam masak halia,ayam paprik,ayam masak lemak cili padi,sambal ayam..byk lg la..hee

Cik Nur™ said...

akak buat masak ape ayam tadi..?
kalau buat ayam panggang punnsodap kak.. :)

Cik Aini said...

ni dh abis ms iftar bole lg ke nk bg komen masak apa.hehehe
goreng masak asam lah kak,bg kering2 ckit :)

boni kacak said...

ayam masak merah :)

aTieYusof Family said...

Dah terlepas nak komen smlm punya menu iftar.. kami plak makan mee goreng je..:)

ummiross said...

hehehe..mahal tak mampus, gelak ummi baca ayat tu.
Ummi pun blur ni M, tak tau nak masak apa, semalam masak daging masak hitam, rempah izan mama mia, best M!!.

Nisah Idham said...

Kak M.. semalam ayam tu akak masak ape? smalam nisah tak mask. buffet kat aseania. ptg ni mkn kepci buat lauk. hahha gara2 dh tak tahu nak masak ape dah ni..

BUNDA a.k.a KN said...

kat rumah bunda ni ikan ngn daging jarang ...selalunya ayam, udang, ikan bilis n telur ayam...

Rosmiza Ali said...

Ayam masak taucu pun sodap! Hikhik! Mieza pun dah kering idea nak masak utk berbuka.. huhuhu~~

Riedaffya ibrahim said...

gugel jgn x gugel..

Che Rosliza Che Mat said...

kalau akak masak simple2 jer....hihihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

haha mmg selalu pikir kan ptg2 bln posa nk msk menu apa