Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, July 16, 2013

Iftar With My Family


Salam Ramadhan to all my frenz and readers...Hari ni M nak cerita skit pasai iftar pada ari Sabtu lepas.. Ari tu adalah iftar pertama bagi Ramadhan ni M berbuka puasa ngan my family.. 

Sedih gak rasanya sebab adik bongsu M takda..dia skang blajaq kat Politeknik Sultanah Bahiyah Kulim.. Hope dia baik2 ja la kat sana ^_^

Malam tu, tempat dan juadah dipilih oleh M ngan my Hubby...memula kami pilih Restoran Mangga 1 di Pantai Tengah tapi tutup plak.. depa bukak Restoran Mangga 2 ja bln posa ni...kat Lubuk Buaya lokasi restoran ni.. Tak jauh dari area Pantai Cenang... 

Antara juadah pilihan, ikan siakap 3 rasa, sotong goreng tepung, sambal udang, kailan goreng ikan masin, tom yam ayam & ayam goreng tepung. Lega rasanya sebab walaupun kami tak biasa makan kat Mangga 2 tapi masakan kat situ memang sedap macam kat Mangga 1.. Resepi sama kot..

Pixca pixca skit wat kenangan..hi hi ^_^

Alhamdulillah...Masing2 puas hati ja makan malam tu. Berselera ja...
In Shaa Allah, ada rezeki lebih skit kita makan kat situ lagi yek my family..

Wassalam


16 jejari yang tajam menaip:

Syida Rasyidah said...

nampak lauk tu pun cam sedap :)

Salam ramadhan :)

E'in said...

makanan yg akak order sume tu feveret kite... hikhikhik

Acik Erna said...

khalish pun seronok jugak buka puasa ramai2

kayyana said...

restoran yg sme ker? ade mangga 1 mangga 2... hihihi

Nisah Idham said...

Alhamdulillah, dapat jugak akak berbuka bersama keluarga ye ..

barulah nisah tau restoran tu ada 1 & 2, Nisah penah mkn yg kat Aseania tu je ..

Kesuma Angsana said...

bestnyer !

lelamaisara said...

wah seronok na berbuke bersama keluarga,...:)

Chic Na said...

manja khalish.. dok sebelah mak ngah ngan grandma lagi..

Cik Aini said...

sedap kan akak..
ai mmg selalu mkn kat sini.yg dekat mangga pantai tgh tu jarang..
rs sama je kot no.tomyam dia pun best :)

Cik Nur™ said...

bestnyaa....
sedap2 pula menu tu...

9n0L4 said...

bestnyeeeee. tak sempat lagi nak bbuke bsame family stkt ni. sobs.

Deqla Manjew said...

mmg syok habis kalo berbuka dgn family.. tambah2 selera mkn tu..

intanfirdaus247 said...

syok kan berbuka dengan family..selain happy boleh mengeratkan ukhuwah lagi…

Myra Jay said...

Meriah bila dapat berbuka bersama family :)

hainom OKje said...

Memang best kalau dapat makan luar kan M

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

best dpt iftar kt luar mkn ramai2 mcm tuh