Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, September 11, 2013

Apa Cerita Khalish?


Firstly M nak Ucapkan terima Kasih bebanyak kat kengkawan yang sudi singgah sini dan mendoakan kesihatan my Khalish... Dan M nak mohon maaf sesangat sebab tak sempat nak bw lagi ke blog hangpa semua sebab M sibuk menjaga dan memantau keadaan Khalish sepanjang dia demam kuat ni... My hubby pun dh seminggu tak pi kerja sebab risaukan Khalish ni.. Kami taknak Khalish berseorangan. Sebab suhu badan dia yang tak stabil.

Dah seminggu lebih rasanya Khalish ni demam...kebahnya cuma sekejap2 ja.. Pelbagai cara kami usahakan untuk ubatkan Khalish... dari moden, tradisional ( petua2 untuk turunkan demam panas)  hingga la perubatan cara Islam... Pernah suhunya mencapai 40.4 darjah celcius yakni tahap serius dah tu...memang kami cepat2 sejukkan badan Khalish dengan pelbagai cara... Alhamdulillah...suhu badan Khalish turun dan dia tak apa2...

Lepas beberapa kali check up, akhirnya petang semalam doktor dapat sahkan punca pasai apa Khalish demam tak kebah2 tu.. Rupa-rupanya Khalish ada masalah tonsil membengkak.  Selagi tonsil tu tak mengecut, Khalish tetap akan macam tu la keadaannya...  Jadi doktor pun bagi antibiotik yang dapat kecutkan tonsil tu beserta ubat demam dan selsema.. In Shaa Allah sehari dua lg Khalish akan sembuh.. Mudah-mudahan..Doa-doakan kesembuhan Khalish yek...

Ya Allah Ya Tuhanku, Kau sembuhkan lah Muhammad Naufal Khalish dan berikanlah kesihatan yang baik kepadanya..Aaaminn..


Wassalam

p/s: Kesian Khalish, esok tak dapat nak celebrate besday seperti yang dirancangkan..


Nota penting: M nak buat simple mimple mini GA sempena besday Khalish nanti..Tunggu next entry ^_^

24 jejari yang tajam menaip:

Fiza Rahman said...

Smoga khalish cpt sembuh.

Ratu Hatiku said...

sian khalish...semoga cpt sembuh ya.. Ank buah saya pun alami masalah yg sama mcm khalish selalu demam... sian tgk.

eima said...

infection mmg la suhu tak turun2 selagi kuman tu ade dlm bdn .. nk harapkan antibodi sendri melawan mmg la suhu makin tinggi byk sel darah putih terhasil nk lawan kuman tu ...

inshaa Allah lepas 2 hari mkn antibiotik kebah kebah la tuh ... tp make sure antibiotik habis tau ...

semoga cepat sembuh khalish pas ni boleh pi makan laksa lagi ....

Deqla Manjew said...

kesiannye khalish.. moga cpt sembuh ye syg.. jgn skip ubat.. wah.. nak buat simple GA ye.. wajib join nih.. hihi..

Masha Meisters said...

wokey! tak sabar nak tunggu...dah lama tak join mane2 GA...huhuh

PuanZaniff said...

alahaii..hrap2 khalish cepat sembuh ye..baru lega hati mama n papanya..

Riedaffya ibrahim said...

semoga khalish cepat sembuh yee

Chic Na said...

patut laa lama khalish demam.. dah habis antibiotik nanti sembuh sepenuhnya la tu.. inshaAllah kita doakan.. ohh besday khalish eh esok.. takpe celebrate lambat sikit..

Solehah Shamsuddin said...

Adik2 solehah pn da masalah demam tonsil. dyorg ni xdigalakkan minum ais sgt.

Mimi Azirah said...

Kesiannya Khalish..semoga Khalish cpt smbuh

Gieyana said...

Get well soon k khalish..mmg ssh hati kalau anak2 demam ni..:)

Yumida Huda said...

laaa...ciannye
moga khalish cepat sembuh

Cik Aini said...

cepat2 sembuh na Khalish..kembali aktif mcm biasa biaq ibu letih xpa dr tgk Khalish demam mcm tu kan akak kan..

**nk join lah nti mini segmen tu..make sure Ai menang tau kak..hihihi

Cik Nur™ said...

selalunya tonsil ni sebab panas kak..srang ni cuacakan tak menentu...

akak kena kerap mandikan khalis..biar panas dalam badan dia tu keluar...selagi panas dalam badan dia tak keluar, risau pulak jadi balik tonsil tu...

sian dia, kaklong doakan moga lekas sembuh yea..

hazwan hairy said...

semoga cpt sembuh khalish...mkn ubat tau jgn takut..hehe

nanieybarnieylurviey said...

Cepat2 sembuh Khalish

Kesuma Angsana said...

siannyer khalish. moga cepat sembuh yer

are_lin@yu said...

siannya lama khalish demam smoga cpt sembuh ya khalsih syang ;-)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Kak M..

Sabar dlm menghadapi setiap ujian..

Ya Allah Ya Tuhanku, Kau sembuhkan lah Muhammad Naufal Khalish dan berikanlah kesihatan yang baik kepadanya..Aaaminn..

get well soon khalish yg encem! :)

lelamaisara said...

khalish dah sihat belum..alahai terlepas GA kak M..sorry kak...

intanfirdaus247 said...

semoga khalish cepat sembuh ya..dah ok khalish sekarang M?

intanfirdaus247 said...

semoga khalish cepat sembuh ya..dah ok khalish sekarang M?

Cinta Misteri said...

qhalish demam nak tambah akal tu. M kena bertabah laaa bila qhalish dah start dedar mcm nk demam. so, bila M sihat, qhalish pown boleh dirawat agar cpt sihat

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

moga khalish terus sihat dan membesar dgn baik