Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, September 22, 2013

Khalish's 5th Birthday Big Party


Wah! Pecah rekod tahun ni Khalish potong kek besday sampai 3 kali sambutan... First ngan Ibu & Abah kat umah, Second ngan kengkawan sekolah dan kemuncaknya dengan our big family...

So, kali ni M nak crita skit suasana hari lahir Khalish malam Jumaat yang lepas ni

Majlis: Hari Lahir Khalish yang kelima tahun 
Tempat: Umah my MIL ( Khalish panggil umah Tok Bukit)
Masa: 9 malam

Macam biasa menu berat disediakan oleh my kak Ipaq (Angah).. Kali ni Angah sediakan set nasi lemak (ikan bilis goreng, timun & telur serta ayam masak merah). Disebabkan ada request dari my MIL, Angah turut sediakan bihun goreng singapore. Juadah sampingan, sate ayam & daging ( ni my hubby tempah ja) & last but not least pencuci mulut hasil air tangan dahku iaitu puding laici dan puding lapis coklat oreo. Disamping tu, family sebelah M sponsor sedikit jajan...minuman plak sirap sejuk dan teh panas...so, ikut tekak memasing la kan nak minum apa malam tu^_^

Alhamdulillah, majlis malam tu berjalan dengan lancar.. Dan mudah-mudahan mendapat keberkatan dari Allah swt.. Jom layan pict malam tu...
Special birthday cake from M n my hubby for our lil prince

Besday boy with his big cake

Ibu & Abah with birthday boy...kepala khalish baru ja lepas digondolkan petang tu..ha ha ha..
Antara juadah untuk para tetamu
Antara sedara yang hadir..Tq uolls sebab sudi mai na...
Wassalam
P/s:  malam tu M ada tetamu VIP tau.. Nanti M cerita dalam next entry...

24 jejari yang tajam menaip:

umi alya said...

Untungnya Khalish apabila dikelilingi dek orang2 yang disayangi..

Selamat Hari Lahir Khalish..

ummiross said...

Meriahnya birthday Khalish M..bertuah Khalish sampai 3 kali celebrate, tentu seronok sangat dia.

dear xila said...

alololo sonok la dia eh hehe happy belated bfday adik :)

Cik Nur™ said...

3 kali yea potong kek...
bestnya khalish.. :)

zino said...

selamat hari lahir buat Khalish..

semoga panjang umur murah rezeki dan di permudah segala urusan...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

wow.. meriah2 saja yaaaaa

Chic Na said...

wahhh kira ni majlis penutup la ye sebab besar2an.. hehe.. seronok la khalish potong kek sampai 3 kali.. ;)

Deqla Manjew said...

wahh bertuahnya khalish..ramai yg syg.. tahun dpn lebih dari 3 kali la pulak ye.. hihi..

lelamaisara said...

wah memang meriah betul la sambutan hari lahir khalish ni..

nanieybarnieylurviey said...

Wah.. Meriah berday Khalish tahun ni.. :) 3 kali celebrate.. :)

Rosmiza Ali said...

Wow! Besarnya birthday cake Khalish! Nyummeh jer nampak puding oreo tu.. Hehe..
ZON PERMAISURI CHOMEL

Rosmiza Ali said...

Jentik HISHOP + SAVE.22!

N.Aima K said...

happy birthdayy!!

RynaHakimi said...

Happy belated birthday khalish!! thnaks ye sudi folow sy.. folow u too dear ;)

Wak Gelas™ said...

meriahnyer tuu.,ehHHee

Cik Aini said...

bestnya Khalish...moga segala foa yg baik2 tuk Khalish di makbulkan Tuhan..amin peluk khalish ketat2 :)

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum..si M,

meriah sambutan hari jadi khalish... moga khalish menjadi anak yg solehah...

mselim3

fieda said...

wah..speselnya ada 2 kek tu..

Cinta Misteri said...

hepi belated birthday Khalish.... untungnya kamu. mesti kena saya mama papa lebih nie...

kayyana said...

seronoknyer... khalish lg seronok sebab sampai 3 kali die potong kek... happy birthday khalish. semoga jadi anak yang sihat dan bijak.. amin

Mrs Velentine said...

comelnya kek dia....

BUNDA a.k.a KN said...

selamat hari jadi khalish..semoga membesar sihat, cerdas dan menjadi anak yang soleh..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani rasa cam dh komen tp komen sekali lg lah hihihi

meriah sambutan besday khalish..best nengok

IntaNBerliaN said...

besarnya kek khalish... ramai yg dtg.. eppy khalish...