Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Monday, April 30, 2012

CIRI-CIRI MEMBAWA KEPAPAAN


Assalamualaikum..

Hari ni M x berpeluang nak update my blog..M just blogwalking my followers saja. So malam ni mai M nak cerita skit pasai ciri-ciri yang membawa kepada kepapaan. Mungkin ramai yg tak tau hal ni termasuk la M. So M nak share dengan hangpa semua ye. Semoga kita dijauhi kepapaan. Ciri2 tersebut adalah:


1.Menggeringkan tangan dengan pakaian sendiri.

2.Meninggalkan longgokkan sampah di rumah

3.Membiarkan bekas makanan "pinggan mangkuk"tanpa membasuhnya.

4.Meringan-ringankan sembahyang.

5.Tidak mendoakan ke atas kedua ibubapanya.


p/s: Harap2 lepaih ni tak buat dah la. Hu hu hu....

11 jejari yang tajam menaip:

CikMai said...

perkongsian yg bagus :)

awak kalau sudi mai nak jemput join bloglist mai :)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

no 1 tu sokmo buat.dah jdi cam habit.mls nak capai tuala. wuwuwu~ insaf2.

HaSue said...

Tq sharing info nih.. ^_^

Si Matatajam said...

@ khumaera: M pun sama gak. Habit yg susah nk ubah la..

Si Matatajam said...

@hasue: sesama...

Si Matatajam said...

@Mai: Followed ....

Koding said...

Punca kepapaan...
Malas berusaha dan byk tido...

Si Matatajam said...

@koding: tul tu. Kl x usaha takkan berjaya gak..

izan mama mia said...

tq m berkongsi ilmu

syiela said...

insaf huhuhu suka buat yg no.1

are_lin@yu said...

baru tahu...lps ni xlh wat dh..