Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, April 12, 2012

Ya Allah Gempa Lagi

Mai M nak Cerita skit ari ni pasai gempa bumi yg terjadi pada ptg ni ( waktu M menaip ni pada hari kejadian gempa tu la, cuma publish lambat skit). Alkisahnya.... Masa tu tengah M dok layan baik punya cerita Korea Que Sera Sera kat Ton Ton, tetiba ja rasa sofa yang M dok landing ni bergoyang skit skit..skit skit...ala sepoi2 bahasa gitu.. M ingatkan sapa la pulak dok goyang sofa aku ni, padahai tak dak orang lain pun selain M ngan my baby. Baby plak tdoq. Dok pikiaq sorang2, mental problem ka aku ni? Tetiba cik Abang M kol tanya, terasa dak gempa bumi tadi? La baru M tau yg tadi tu gempa bumi. Almaklum la sebelum ni tak penah rasa gempa bumi tu camana. He he... Lepaih tu apa lagi M pun kalut la bukak TV tengok RTM 1 ngan Astro Awani sebab nak tau perkembangan terkini. Rupa-rupanya gempa berskala richter 8.9 melanda bumi Acheh lagi. Semenanjung Malaysia pun terasa gak gegaran tu.Tambah2 M yg kat Langkawi ni lagi la terasa gegarnya. Bimbang gak tsunami melanda Langkawi sekali lagi. M harap semua blogger pakat2 berdoa ke hadrat Ilahi semoga negara kita selamat dari bala bencana. Amin....



Foto Kredit to (http://www.informasi.my)

3 jejari yang tajam menaip:

Nads Couture said...

saje blog walking..jumpa pula blog ni..nice blog..

لين Si Pipi Merah said...

ye kak M sama2 kita berdoa.. teguran dari ALLAH buat kite ...

aminn..

9n0L4 said...

skrg gaza pulak kene serang kan. keisan dorang.