Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, April 10, 2012

BW Again n Again

Assalamualaikum member2 blogger semua... Sambil2 M dok buat segala mak nenek keja umah td sempat lg M menaip untuk entry ni he he ( ala mcm sambil window shopping pastu try segala tester product yg tgh dipromote kat Tesco tuh). Sebelum wat entry ni, rutin cam biasa la BW lagi la. Kali ni M dok terjah blog Masak memasak plak. Amboi meleleh ayaq lioq M tgk entry depa yg sedap mata memandang ( lg sedap kalau bleh rasa kan!)... Yang paling M tak tahan tu puding karamel kat blog SueHasue.. Yummy!!!! Hati ni melonjak-lonjak n tangan ni gatai2 nak try semua resepi yg ada kat blog2 tu. Lepaih ni nk wat manja2 kat cik abang M suruh beli bahan2 resepi yang nak d coba tuh... Harap-harap semangat M nak jd chef amatur kat dapoq sendiri akan SUKSES gitew. Bukan apa, M kadang2 risau gak bla dok try resepi kat majalah asyik kurang menjadi saja. Kalau nak di banding hasil ayaq tangan M ngan hasil yang ada kat majalah tu memang beza sangat la rupa dia... Huk huk. Tapi kali ni akan ku teruskan jua niat murni ini har har har ( cam gelak orang jahat dalam filem dulu-dulu). K lah M nak sambung wat keja umah lagi. Bye uollss;)

1 jejari yang tajam menaip:

9n0L4 said...

kak dieyna ade jual serbuk utk buat puding karamel. senang je buat die. ;)