Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Friday, April 06, 2012

Demam Lagi.....

Susah hati betoi M malam ni. My bb boy demam lagi. Risau la awat my bb asyik demam setiap awal bln. Bukannya M x protect my bb, macam2 M bg supplement kat dia dr Scott emulsion, multivitamin, tablet susu kambing N segala mak nenek supplement yg baguih2 kat my bb. Dah tu dia ni asyik Demam malam. Asal malam ja panas makin naik. Waktu siang active kemain, malam ja macam ayam berak kapoq. Layu ja..... Kalau my bb demam kompem M jd JAGA 24 jam la jawabnya. Walaupun mata ni berat macam ada batu ladung dok tergantung, tapi M tetap dok gagah x mau lena sebab dok susah hati takut panas badan dia makin naik. La ni pun my bb x tidoq lg siap dok layan katun kat Disney Junior. So... Ibu dia pun amik la ksempatan dok wat new entry. M berdoa sangat2 my bb cpt la sembuh. Kalau byk malam dok Demam lg, alamatnya lg lama la M dok kena wat part time jd JAGA tak bergaji...

cian anak ibu demam ye....

12 jejari yang tajam menaip:

لين Si Pipi Merah said...

budak2 kak biasalah... moga cepat sembuh ye.. kasih ibu sampai syurga... :)

Si Matatajam said...

Thx dik, harap cepat la sembuh. Sama-sama la kita doakan

jahajahatable said...

menjaga baby ni memang kene perihatin, banyakkan bersabar dan berdoa

Si Matatajam said...

Thx. Mmg betul pun.

✿•°˚°Aini Sha°˚°•✿ said...

Salam,
Bby boy umur brape?Siannye cer cuba bawa gi jumpe ustaz ke?
Ank sedara ari tu pun mcm tu gak deman kejap baik pastu demam blik mama die bwk jumpe ustaz lps tu skang dh ok dh..Harap bby boy cpt sembuh yer..Amin..

Si Matatajam said...

Umur dh nk masuk 4 thn. Ustaz tu kata apa yek?

akuanakpahang said...

Salam dtg bertandang juga.. semoga sihat sentiasa hendaknya.

Cik Angah Humaira said...

semoga anak kak Mai cepat sembuh...

Si Matatajam said...

Cik Angah Humaira, sebenaqnya Mai tu bin nama akak Tp Mai dlm longhat utara maksudnya mari... Any way Tq.

Si Matatajam said...

akuanakpahang, makasih la byk2 sudi mai btandang ke blog yg x sbrapa ni.

C'Jai said...

tengok muka tak macam pun org demam..hehee...

9n0L4 said...

budak budak kalau demam, kene pantau betul² kan. bahaya skrg.