Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, January 05, 2013

Kisah Di Sebalik Ngedate


Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^
 Disebabkan busy sangat ari tu, lama plak tertangguh entry ni..
Walaupun agak basi, M tetap nak cerita kat entry ni pasai alkisah disebalik ngedate ari tu..

Memula kami sekeluarga terjah Kepsi dulu sebab perut memasing dah bernasyid kontemporari  sakan...

Kami layan set kombo ngan udang tu, untuk Khalish Snack Box ayam seketoi ngan fries & opkoz my feberet Krusher..Kali ni M try blueberry plak..Sedap sangat...

Sempat lagi suh Ibu snap2 pict dia walaupun tengah pulun ayam kepsi tu..Yang bestnya Khalish dah berjaya angkat 2 jari PEACE tu..hi hi..


Lepas tu sambung jejalan beli barang kat Teow Soon Huat Shopping Mall..Sempat lagi Khalish tu dok ngecek Ibu dia suh sponsor dia nak naik mainan bergerak setempat tu..Then pi jejalan kat bazar pekan kuah sebab Ibu nak cari minyak gamat buat souvenir untuk kengkawan GSF.. Macam biasa la memang banyak 'trap' kat bazar camtu..semua tu mengkopakkan not2 bernilai dalam wallet Abah Khalish..ha ha.. Tengok la Khalish dah sambaq satu topi bentuk buaya..Tapi dia bukan buat topi sebaliknya buat topeng sambil gerak2 mulut buaya tu..memang tergelak sakan kami tengok aksi Khalish tu..


M pun sempat sambaq baju sehelai kat butik feberet dahku ni...kalau nak diikutkan macam nak sambaq bebanyak tu..tapi sabaq2..x baik membazir.. Almari kat umah tu dah menjerit kata tak larat dok simpan baju dahku.dah nak termuntah dia...hi hi hi..

Bila tengok jam, mak ai!!! Dah kat jam 7 mlm...tu dia...cepatnya masa ni berlalu..time2 ngedate ni memang masa sangat mencemburui dahku ni..muahaha..So..lepas tu...balik umah la apa lagi...

Wassalam

50 jejari yang tajam menaip:

CikZaniff said...

lama xmakan kepci..sedap x yg set skali udang tu..blom try lg pon..:(

mia izzati said...

macam syok je kedai baju tuu..ni kalau masuk ni..mesti sambar satu ye dak?

umialya said...

lama tak makan kfc

Dayana Bahar said...

hehe lama dah tak makan kepsi... hehe syok tu ngedate dengan orang ketiga kan. hihi

Norhaizan hakim said...

Huuu...seronoknya shopping...lagi seronok kalau poket tebal kan?
Kak zan anak-beranak suka oreo crusher!
Anak kecil memang pantang nengok barangan mainan!!

Nisah Idham said...

seronok mengedate kan..
>> kedai baju tu kat mane ? mcm x penah nampk je.. ke nisah yg tak perasan kot..

Nour Adieb said...

mak aiii, lapar tengok KFC tu

Ayuni said...

Klau keluar berjalan, mmg x igt waktu...hikhik...

Jemarisuri said...

bestnye dpt shopping murah3 kt sna kan..bila la nk terjah lgik..hihi

N.Aima K said...

cntknya blouse kat butik tu..

Happy Weekend

Cik Nur said...

wahh..sedapnya khalish mkn... :)
akak sedap x udang tu..?

kinara kinatara said...

comel je khalish:)

hnahdy said...

sedap x udang kepsi tu? hehe xtry lagi

jaakechik said...

waahh bestnya kuar ngedate...hihi... jaa belom try lagi kepci udang yg baru tu,,,heee

Hans said...

oh mak aih
lama xmakan kfc
sedapnya

Deqla manjew said...

bestnye jenjalan... yeayyy khalish dah terer up 2 hari.. tp yg tu awat 5 jari tu.. hihihi...aduiii :p

Cik Ain said...

masa salu jeles kalo bab2 ngedate nih muehehe.

MaMa Rey said...

hehehe..comel betul sempat minta snap lagi..

menguji iman betul kan kalau lalu kat butik

QasehnyaRania said...

as-salam..bestnya g ngedate ye..ralik2 sampai tak sedar kan ;)

aReLaN said...

amboi, kemain lagi ngedate ye.hehehe

Chic Na said...

dari pagi sampai malam ngedate ye. syok shopping kat pekan kuah. mcm2 ado. rambang mato je. hihi..

CeqGu said...

butik tu kat mana M? yg dekat dengan kedai minyak gamat hj saa'ri tu ka?

Arina Shamsul said...

Hehehe...lawak pulak tengok khalish buat topi jd topeng.terbayang dah keletah dan cara cakapnya tu....aduh2~ hahaha.

Rindu m dan khalish..muah

Hatimi Tahirruddin said...

hehehe byk trap...dah macam masuk srg komunis plak ada byk jerangkap samar...

bila tgk ayam kepsi tu tetiba rasa ngidam pulak dah...aduhh...

adyna said...

Best nye dapat Shopping...

sHaRiNa eLyaNa said...

mknan kegemaran sha la hehe

nanieybarnieylurviey said...

Cantiknya Kak M.. :)
Khalish... Next time kecek lagi ibu..
Cntik la bju2 tu..

Cik Gee said...

keh3.. ngedate dgn famili ngupenyer.. :)

IntaNBerliaN said...

seronok khalish keluar jejalan yer :-)

IntaNBerliaN said...

seronok khalish keluar jejalan yer :-)

eita said...

gi jalan2 lah yang paling best..

Mama Adam said...

seronok juga shopping kan... almari menjerit eh? MA pulak, baju yang menjerit " apsal sendat ni!!! ".

tuan punya baju naik berat badan tak hengat!

Cinta Misteri said...

Hahaha.....dah balik balik....nk maghrib tu, kol 7.
Baju kt kedai feveret M tu murah2 tk?

Cik Aini said...

peaceeeee!
comeii nmpk baju kat depan kedai tu :)dah lama ai x shopingg baju tau..hihi

redza said...

bila free buleh ngedate lg

Mrs Velentine said...

cantik baju2 tue..hehehe..comel khalish..mak dia cute..hehehe..

Mas Zull said...

assalamualaikum M..seronoknya bershopping sampai x sedar yer...:)

nik ros said...

seronok kalau dpt jln2 dan shopping ni.

dah lama nik tak shopping..huhu

lelamaisara said...

rase dah lame plak tak shoping baju..hehehhe

Yana Libra said...

wah..cantik2lah baju kat situ..hehe~ :)

wan nurul hezrina abd halim said...

shopping memang terapi minda kan kak m=)

wan nurul hezrina abd halim said...

kalau baju2 blouse memang nurulpun suka sngt

intanfirdaus247 said...

kepci dah nak buka dekat area umah akak..nanti lalu je alek keja..berdesup p sana..haha..soping la M..kih kih..marah lemari dalam umah nant..haha

fieda said...

wah..syoknyer berjimba jimba..

LYAfrina said...

sedapnyer makan kfc.. lya x try lgi y udang tu

shidaR said...

shida pun baru lepas mkn td kak M heheee :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

comelnye topi kahalish, pinjam boleh?hihihihi

dya bunga said...

kfc yg udang tu dya xpernah mkn lg

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

khalish makan kepci xajak aunty sama hehehe

9n0L4 said...

belum try lagi mkn kepsi udang tu. asek postpone aje. :)