Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Friday, January 18, 2013

SAWAN..SAWAN...Aduiiiii


Apa habaq kengkawan semua..terima kasih la bebanyak sebab masih lagi setia singgah mai blog M ni walaupun entri dalam sepanjang minggu yang lepas ni hanya sekadar entry auto publish..

Banyak sangat cerita yang M nak kongsi ngan hangpa semua kat my blog ni..tapi apa kan daya, M bukan la technician TM yang bleh repair sendiri line tenet yang sedang bermasalah tahap kritikal kat ICU..hu hu hu..memang tahap sawan M tunggu depa dok 'rawat' line tenet kat umah M agar sembuh seperti sediakala dek akibat perbuatan khianat Si Pencuri cable ni..

Petang tadi M wat report sekali lagi lepas dah seminggu report pertama yg dibuat My Hubby macam tak dak tindak balas apa2 daripada pihak TM...aduii..aduii..aduii....sawan menyerang lagi..

Saat M taip entry ni, M baru ja mai umah my Parents..tumpang bertenet lagi kat sini..nak mai kerap2 dah sibuk hantaq Khalish pi dan balik sekolah & settle kan amanah yang dipertanggungjawabkan pada M sehari-hari kat my umah..Jadi hujung minggu camni ja la M amik kesempatan nak bertenet kat umah my Parents..

Kengkawan tolong doakan semoga segala urusan dipermudahkan yek..Tension sangat bila seorang blogger tak dapat blogging...hu hu hu..memang sawannnn tauuuu...nasib baik tak berbuih mulut M ni..ha ha ha..

M mohon maaf bebanyak daripada kengkawan yang masih setia singgah sini dan tinggalkan jejak..M akan cuba sedaya upaya untuk singgah ke banglo hangpa..In Shaa Allah...

Kepada kengkawan GSF...I really Miss uollssss...

Wassalam

p/s: Khalish demam lagi, doakan Khalish cepat sembuh yek..

44 jejari yang tajam menaip:

Mimi Fadeli said...

memg kne sawan la kalo xdpt online kan kan kan

Leeza dayasari [santai leeza] said...

moga khalish cepat sembuh.... uruskan mana yg penting dulu k...

Yana Libra said...

lamanya tm nak setelkan..huhu..sabar jelah ye kak, tutup mulut tu kalau buih2 dah nak kuar~ :)

moga khalish cepat sembuh!

Acik Erna said...

assalam M..moga khalish cepat sembuh ye..begitu juga tenet dirumah M..jangan sawan ye M

KesumaMaruku SueQistina said...

Singgah baca pagi!

Cho Zila said...

sabaqjeler yerk... tapi kalu lama2 memang tak boleh tahannyer..tak patutler..

ieda said...

setuju M ... kita blogger nie kalau x berblog macam kena santau punn ye ekek

akak doakan semua dipermudahkan ..

hazwan hairy said...

semoga line cpt smbuh..

CikZaniff said...

patut la kak M senyap je..hihi
hope semua baik2 je ye..:)

aTieYusof Family said...

hihihi...ingat kan Apa yg sawan M..ropaa nya klu tak dpt ber blog mcm nak sawan erk!..haha.. kena rajin2 follow up kt TM tu kot...:)

Leeza Eelza said...

Blogger tegar namanya ni.. harap line intenet kembali ok & M kemabali berbelog..

eita said...

betol..betol....

memang tensen kalau net takde..tambah2 duk sorang kat umah..bosannnnnn

Cik Aini said...

erkk
Khalish dh ok ke kak..hope everything gonna be fine :)

huhuhu qendu sama akak jugak..bodoh la pencuri tu kan..g lah curi yg lain..curi kabel wat pa..dia xtau ka dia telah mensawan kan srg bloger..bloger terkenal tau,terkenal dlm GSF.hahahaha

kak nora said...

sabaq2..pasti okla tu nanti...jangan sampai meroyan dah...

izan mama mia said...

lor..kena curi lagi..awat ketegaq sangat depa tuu...ish

izan mama mia said...

mg khalish cepat kebah yer..

Cik Nur said...

moga cepat semuh khalish...
dan pada line tenet tu pun. moga cepat sembuhhh.. :)

rindu kak M...!

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

rindu nak bce entry sis ;)

lelamaisara said...

saya pon rindu kat kak M...muaaaaaahhh...tak pe la kejap lagi ok la kot..tapi lame gak kan tak elok lagi

Nisah Idham said...

heheh memang kak..
kalao tak dapat berblogging.. rase cam tak lengkap je kerja seharian hehe

afzalsukasuki said...

haha boleh rasakan betapa tensennya kalau tak dapat nak blogging huhu

pernah rasakannya gak :D

Karukord jagau said...

Aiik mana kumen aku td?

TiranaAduka said...

salam m
Kunjumgan bls.ta doakan semoga cepat sembuh amin amin amin.

Mrs Velentine said...

xpe kak M...semoga Khalish cepat sembuh...MY haikal pun demam x baik lagi

Remy hazza said...

kak M... kasi line tu mkn ubat lebih sikit....... biar bertahan lama....he3...apa apa pun remy doakan semoga semuanya dipermudahkan....

Hatimi Tahirruddin said...

wah cable kena curik ni dari mana ke mana? mmg lambat la TM nak repair pasal dia nak kasik kontraktor buat...tu yg letih tu...

tapi tu la kalau takde internet ni rasa bingung tak tau nak wat ape dah....haha

PS: harap khalish cepat sembuh...:)

Yumida said...

sabor je la kannnn...saya pun sama..baru je dpt online bulan nih...tp xlah seaktif dulu..klo dulu cepat n tangkas nk reply komen blog...skg masa x mengizinkan..tp klo dpt join ga mmg rs bersyukur sgt..hehehe...

QasehnyaRania said...

semoga khalish cepat sembuh..

heran sungguh ngn si pencuri ni.
mmg tak keja la tu

Nastyna said...

moga khlaish cepat sembuh dan line tenet pun sama.

nanieybarnieylurviey said...

Cpt2 sembuh khalish!!!
Xabis2 kes curi kabel nih..

N.Aima K said...

alahai..tak apa saya faham..

N.Aima K said...

alahai..tak apa saya faham..

LYAfrina said...

lya doakan moga smuanya dipermudahkan..

moga khalish cpt smbuh..
ly pon hujung2 minggu gni curi masa nk bw..

Myra Jay said...

Moga urusan dipermudahkan ye.. Kena banyak bersabar ha :)


p/s : Moga Khalish sembuh ye :D

wan nurul hezrina abd halim said...

huhu ku paham keadaan mu m..hehe mmglah payah nak berblogkan..mcm mana boleh lambat tm nie kan..takper slow1 kayuh kay

Deqla manjew said...

kalo x berbuih lagi tu kira under control lagi la tu..hikhik... ehh.. kompius la.. td yg deqla komen entri apa? ada surah tu.. aduii..sawan jugak ni..tp best baca surah tu.. :)

TiranaAduka said...

lawatan malam sis M

Cinta Misteri said...

CiM pown dh mula rindu nk jumps M....bila agk2 erkkkk...

Mama pown dh terbang balik sabah. Yana pown dh duk kt kl. Tinggallah CiM kt jb ni huuuhuhuhu

Deq's Qienz said...

smg sgalanta dpermudahkan ya.khalish dah oke ke lum??

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sian khalish moga cpt sembuh k..now dia mcm mn kak...xper kak buat mn penting dulu..miss u too la hihihi

Mimie Najib said...

tenet kat umh sy pun suka gitu.hilang2.. tgh syok2, sekali line putus.. pastu lmbat nak sangkut..stress je rasa..

Chic Na said...

memang boleh sawan kak kalo nak tunggu depa repair. hihi.. sabar jelah kak.

Remy hazza said...

khalish dah sembuh ye kak.... lamabt remy sampai sini...hu3

9n0L4 said...

oooooo. ni la pasai nye yg kak m tak dpt online ye. hee.