Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, January 02, 2013

GSF 1st Gathering Melaka Part 2

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^

Kali ni M nak sambung cerita pasai pi gathering GSF kat Melaka tu..Lepas penat dan enjoy sakan waktu petang tu, aktiviti disambung pada waktu malam ngan acara BBQ & berkarok sampai abih suara..ha ha ha..Tapi agak terkilan kerana M x dapat join sama sebab Khalish tak sihat dan meragam nak dok kat dalam bilik ja..Muntah2 ja dia..Sian anak Ibu.. So M tak dapat la nak crita apa yg jadi kan..Cuma baca kat blog kengkawan yg join ja la..

Tapi M memang tak sangka sangat, masa M dok tidoq ngan Khalish, tetiba pintu diketuk. Rupa-rupanya semua kengkawan mai berkumpul kat bilik geng Utara ( M, Ai & Nur)....Seronoknya M bila depa nak sambung aktiviti tukaq2 hadiah & penyampaian hamper bagi pemenang games kat bilik kami ni...Terus dari dok mamai jadi segaq bugaq hangpa nak tau..hik hik..


Memang tak sangka betoi bila cabut nombor utk pertukaran hadiah tu, M dapat hadiah dari Mama Arina dan dia dapat hadiah dari M..ha ha ha..spesel tau hadiah dari Mama... Nanti M cerita lain kali na... Wajah2 kesayangan hamba yang hepi sangat malam tu bila berkumpul ramai2. Sampai jam 2@3pagi kalau tak salah M  la..barulah masing2 balik tidoq..Macam2 cerita dikongsi bersama dari luahan rasa sampai bab2 hal ehwal wanita dan rumahtangga..

Keesokannya tiba saat2 yang menyedihkan bagi sesebuah pertemuan...PERPISAHAN!!!
Lepas snap2 pict buat kali terakhir, kami geng utara pun bertolak lebih awal dari yg lain sebab kami kejam masa untuk M nak naik feri balik Langkawi..Kalau terlepas last feri tu, mau dok gheyau sakan ngan Khalish kat jeti Kuala Perlis tu tau..Muahahaha.. 

Memang sedih sangat time berpisah ni..masing2 ayaq mata dah bertakung...mula2 control tahap tabah tau..tapi bila Mama Arina mai peluk M kat dalam keta, rasa sebak tu dah tak menahan T.T Ditambah plak ngan Deqla yang dok pulun pegang tangan M macam peminat JLo nak salam tangan time konsert tu, apa lagi terus berderai la ayaq mata duyung dahku ni..terhinjut-hinjut badan M dok tahan sedu sedan tu...Huwaaaaa..Sampai Khalish yg dok khusyuk main IPad tu pun heran pasai apa Ibu dia dok pulun teriak sakan tu..

Kenangan indah bersama Mama Arina, Deqla Manjew, Cute Mama Lelamaisara & Ayu
( Sayangnya, pict ngan Nyue x dak dalam HP M) Cepat upload pict yea Nyue..Akak nak wat kenangan ni..

Teman sebilik dahku Cik Ai & Cik Nur yang setia dari awal hingga akhir gathering...Bertuah sangat dapat kenal hangpa berdua...Tq sesangat sebab sanggup bersama akak time susah dan senang sepanjang 3 hari kita bersama..Hanya Allah swt saja yang mampu balas jasa Ai & Nur..

Alhamdulillah dalam jam 8 malam lebih2 tu, M selamat sampai ke Langkawi...Bahagia bila tengok kat jeti tu, cinta hati dahku dah setia menunggu kepulangan isteri dan anak kesayangannya..hi hi..

Syukur pada Allah sebab izinkan M selamat pi dan selamat balik.. tanpa izinNya, pasti M tak dapat jumpa kengkawan GSF yg ohsem2 dan gojes2 tu semua..Sayang hangpa sangat2... Moga Ukhuwah antara kita berkekalan hingga hujung nyawa..

Wassalam

p/s: Mama, nanti kita buat 2nd gathering plak na


42 jejari yang tajam menaip:

lelamaisara said...

rase nak nagis lagi la kak M...rindu ...........sob sob...serius sedih time berpisah tu.....

kak m kiut nye pic kite...ada dua2 alesya la...sy tak de pic ni...best nye..:)

QasehnyaRania said...

morning M..
gathering kedua.. bestnya..
syok kan dari alam maya di bawa ke alam nyata.. ;)

syok kan jadi geng GSF ni..

aTieYusof Family said...

Seronok nya ya M..memang indah ukhuwah yg terjalin...
moga berkekalan...:)

Myra Jay said...

Wahhh bestnyer...
Meriah tengok :D

Ayu azmir said...

seronoknya... together together...

Nyue said...

baca e3 akk m ni...sayu rs rasa...nk menitis airmata...arghhh..akk m...sedeyy ni....

pic dgn nyue nty yea..maaf kalu lambat...apa2 nyue tetap akan bagi...

are_lin@yu said...

sedih happy emua da baca entri k.m..huhu....moga panjang jodoh kita berjumpa lg na k.m..sayang gsf!!!luv u all so much!..nanti kenduri kt perlis mai na.hihi

Mrs Velentine said...

wah memang meriah lah

Deqla manjew said...

hihi.. M lebih istimewa la kalo nk dibandingkan ngan JLo tu..time tu mmg xnk lepaskan M pegi.. tu yg nangis smpai berlagu2 tu...hihi.. sedeh sgt.. yela, kita bkn sng nk jmpa kan, masing2 dok jauh2.. huhuhu.. so sweet la pic kita berdua tu M.. mcm adik kakak je kan.. hihi.. syg M..mmuahhh.. :)

Arina Shamsul said...

insyaALLAH..panjang umur nanti kita buat ye dear :)

pertemuan kali ini sangat mengujakan dan mengembirakan mama :)

miss u :)

محمد رازيق said...

wah. syoknya. dah lama saya tak join bogger gathering. hehe

RedRose said...

bestnya jumpa member2 lama. mesti byk cerita nak diborakkan. but I'm a bit nervous to meet my old frens, sbb they all semua gojes2 ala retis. oh no! huhuhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah best...part perpisahan tu wani baca pn jadi sebak gak

Tihara said...

best kan gatherig macam ni..masa baca time nak balik tu pun rasa sebak je..sbb tgh hepi2 tiba2 nak menuju haluan masing2...nice gath :)

Tihara said...

tekan maxis untuk kalish :)

N.Aima K said...

haaaaaaa 2nd Gathering buat kat JB ye..doakan saya dapat fly boleh le saya join hahaha

BaNu Syah said...

wahh best baca =) gathering ke-2 buat pusing 1 msia hehehe

eita said...

baca coretan ni pun dah boleh bayang rasa seronok nyer

CikZaniff said...

bestnya...hihi..alhamdulillah slmt p & balik..:)

Cik Nur said...

kalau ada lagi,..
Nur nak join..!

Hehehehe.... xpe kak..kitakan adik beradik, seronok juga kenal akak dan lain2...

otak gila2..hihih..rindu gak dengan khalish..aduiii..!hahahahaha...

time nak blik tu..mmg sedihhh..huhuhu

hnahdy said...

sorang 1 hamper.. ada lebih x? hehe

Cik Syida said...

bestnye dpt jumpa ramai2 :D

Chic Na said...

huhu.. sedihnya time nak berpisah.

hope ada gathering kedua. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani dh komen kan n3 ni...haha xingat la pulok

ieda said...

oh akak ketinggalan ketapi lah nie .. huhuhu x tahu punn dah berlansung pertemuan GSF lah niee ekkeke ;)

seronok2 .. uishhh memang seronok .. besar2 hamper hadiah nie .. ;)

TiranaAduka said...

salam
Tetap anggun simatatajam

Hatimi Tahirruddin said...

wah tukar2 hadiah dalam bentuk hamper ke ni?

nik ros said...

amboi seronoknya..mesti la sedihkan bila waktu berpisah.tak pe.nnt boleh buat perjumpaan lagi :)

intanfirdaus247 said...

syoknya baca entry nih.hehe..:)

Misz Mieza said...

Sweet moment.. =)

Remy hazza said...

macam2 xtvt depa buat...... memang best!!!! lepas nie leh jadi acara tahunan lah......

nadia said...

wahhhhhh bestnyaaaa. bila nak datang kl kak m? nanti roger nadia eh :)

Eca Dwinky Asha said...

bestnya ye.

Ena's Palace said...

wah..seronoknya...
kenangan terindah..

sHaRiNa eLyaNa said...

bestnya hehe

fieda said...

seronoknyer..

nanieybarnieylurviey said...

Mesti hairan khalish tgk kak m keeluar air mata.. Penuh tnda tnue :)

Karukord jagau said...

malas lah komen...gambar ayam aku x ada :D

wan nurul hezrina abd halim said...

kalau nurul ada memang semua dapat tgk nurulnie bab2 perpisahan mmg tak tahan sebak.dan2 kat situ gak nurul nanges..maluuu..hehehehe

Deq's Qienz said...

wahh kenangan terindah utk thn 2012 kan..compom pnya.nt suh big boss wat lagi tau.hihii

IntaNBerliaN said...

wah bestnya...

9n0L4 said...

pasti ade hikmah jaa tak dapat join kan. sobsssssssss.