Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Friday, January 04, 2013

Ibu Khalish Bertemu Ibu Qalief

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^

Kali ni mai M nak cerita kat hangpa pasai pertemuan Ibu Khalish ngan Ibu Qalief..Actually pertemuan kami adalah sehari sebelum M bertolak ke Melaka untuk Gathering GSF ari tu.. Memula ingatkan dah tak sempat la nak jumpa...Tapi M tetapkan tekad nak jumpa gak ngan pemilik blog Its Story Time, Waniey & her family.. Walaupun kunjungan Waniey ke rumah M lewat malam, namun dahku setia menunggu Si Dia ni...Rugi la bila Waniey dah turun ke Langkawi tapi tak jumpa Si Matatajam ni kan. Muahahaha...

Waniey mai umah M ngan Suaminya, Ibunya n opkoz sweet n Ensem boy Qalief Rezza.. Seronok sangat dapat berjumpa dan bergebang ngan Waniey ni tau...Hubby ngan Ibu Waniey pun ramah tamah tau..Cuma Qalief ja yg pendiam skit, malu kot sebab baru kenal..hi hi..Terbayang-bayang ja senyuman Qalief yang sweet sesangat tu.. My Khalish tu x payah crita la, dalam dok demam2 tu pun siap dok merangkak bawah meja Jepun ala2 tengah training nak jadi tentera..hik hik hik..

Pict2 ni memang wajib la kan..Buat bukti dan kenangan sepanjang zaman ^_^
Yang bertudung coklat tu la Ibu Waniey..Baik dan ramah orangnya tau..

Tetamu VIP M malam tu, Waniey & Qalief..Alololo sweetnya Qalief..Ngantuk lagi la tu...Ibu Qalief pun cantik tau...Bertuah Abah Qalief (^_^)

Kami bersembang tak lama sangat sebab dah semakin lewat malam..Tak elok gak bebudak ni berembun tengah2 malam..Plak tu perjalanan nak balik ke hotel pun agak jauh dr umah M ni.. Anyway Tq so much dear Waniey n family sebab sudi mai umah akak ni....Hope dapat jumpa lagi ye dear n Tq untuk coin pouch comel tu..

Klik pict Waniey & Qalief untuk ke blog Waniey yek

Wassalam

p/s: Hepi Besday untuk Qalief Rezza..Dah genap 3 tahun hari ni..Doakan Qalief cepat sembuh dari demam yek kengkawan..

35 jejari yang tajam menaip:

nanieybarnieylurviey said...

wahh.. bestnye jmpe...
Qalief ngn khalish tak main ke (ckp2 kenal2) :)

happy berday Qalief. :)

Mrs Velentine said...

bestnya..Happy birthday qalief

are_lin@yu said...

suweeetnya..hihi...dua2 ibu dh ketemu...menggoncang lagkawi..hikhik..trgin nk jumpa ibu qalief plk

CikZaniff said...

waa..dh ramai yg M jmpa ye..untung dk kat tmpat org melancong kan..heee

izan mama mia said...

wah...dah berjumpa yer...

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer dapat jumpa macm ni

QasehnyaRania said...

as-salam M..
wah seronoknya sis:D

Arina Shamsul said...

bestnya dia dah jumpa ibu qalief..mama tak jumpa lagi..hehehe.teringin sangat nak jumpa waniey yang pemurah ni..hehe.

Etuza Ezawarna said...

terjalin ukuhuwa...tahniah

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

seronaoknya dapt jumpe kawan2 blog nih...hehehe

Nyue said...

senyap2 ibu m dh jumpe akk wanieys n qalief yea...hehehehehe....seronoknya...

akk wanieys, ibu m msk apa?heheheh

Cik Nur said...

wahh..Qalief pemalu yeee.... :)
seronoknya dapat jumpa.. :)

Tihara said...

oh seronoknya M dapat jumpa wani..haah kesian qalief demam..kita doa sama2.. :)

Jemarisuri said...

bestnye dpt berjumpa..jeles js tau...hihi..

hurmm aritu js tercari2 gak blogger mana yg duk langkawi tp tak mai plak nama M...huhu...

fieda said...

wah M dah jumpe dgn waniey...bestnyer..

Cik Ain said...

wahhh berjimba lagiiiii haha..

wan nurul hezrina abd halim said...

Wah kak m ramaidh jupe blogger.hehe.hepi rasa

Chic Na said...

pertemuan ibu khalish & ibu qalief. teringin nak jumpa wani & akak. :)

Norzie hany said...

Wahhh... bestnya dapat jumpa rakan blogger di alam nyata.

hazwan hairy said...

bestnya rpt ngn semua blogger :-)

Nisah Idham said...

Kak M..
I'm happy too for you..
semoga Ukhwah kalian berpanjangan ye (^_~)

Si Matatajam said...

@nanieybarnieylurviey: masing2 ngan dunia sendiri je dik..

Si Matatajam said...

@Jemarisuri: huwaaaa JS lupa M ka..

Si Matatajam said...

@Nisah Idham: Tq Nisah...nanti nk jumpa Nisah plak

mia izzati said...

wah wah mama qalief jumpa mama qalief gak...emm kita pon suka ikot citer dua dua blog mama qalief nih hehe

Dayana Bahar said...

suka tengok wani kan.. cantik sangat.. mcm norjuma je

kinara kinatara said...

qalief dan khalish 2 2 comel...:)
hai law kina ade anak nie dah leyh buat menantu..huhu

Deqla manjew said...

wahh.. teringin nk jln umah M jugak... patot la smpt wanie kirim hadiah tu kan.. :)

sHaRiNa eLyaNa said...

nnt jumpa sha pula ya..hehe

IntaNBerliaN said...

wah bestnya dpt jumpa wanieys :-)

Cik Aini said...

ai pun x up lagi entry kak..aritu bz ngan nk p ghatering kan..jap lagi baru nk up :)

lelamaisara said...

seronok no dapat berjumpe....:)rase nak jumpe akak lagi tau...

Yana Libra said...

alolo muka qalief~~~ :P

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kak nanti turun alor setar colling2 tau mai umah wani pulak hihihi....xdan sembang lama malam tu..tima kasih siap buat mkn2 lg....khalish best sgt tgk keletah dia...akak pun comey tau :-)

9n0L4 said...

bile kite nak jumpe ni kak. hehe.