Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, January 12, 2013

Picnic2 Kat Pantai Lagi

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah ^_^

Petang Khamis yang lepas M sekeluarga piknik2 kat pantai..Alaaa cam biasa la venue mesti kat pantai peberet M, Pasir Tengkorak.. Kali ni, M cuma bawak badan ja..ha ha..semua my Mak ngan bakal adik ipaq M yang masak..Makan free mesti sodap kan...hi hi hi..


Sayang depa semua...mmmmuahhhh..My Hubby just buat special appearance ja sebab dia tengah keja

Amboi khusyuknya my Mak...My Ayah maintain control ensem hi hi.. My Adik bongsu pun control ensem even tengah dok pulut makan..ha ha..

Alahai Khalish sampai terlena sebab dah letih buat sand castle.. Bakal pengantin pun join Piknik gak.. My adik bongsu tu still control lg ensem tu..Senyum Mak jgn x senyum..

Snap2 sebelum balik..Amboi manjanya Khalish ngan Makngah to be..Adik2 kesayangan dahku dunia & akhirat...Nak tergelak sangat tengok aksi adik bongsu M wat aksi lompat2 tu..Macam2 la hang ni dik...ha ha..

Wassalam


45 jejari yang tajam menaip:

umialya said...

lama tak g picnic

Edy Fee said...

Wah bestnye....lmnya dh tak g pantai..besy

Kakzakie said...

Keluarg tak ramai pun dah meriah M. Tunggu Adik Ngah ada anak dan M tambah ahli pasti tambah meriah.

CikZaniff said...

sna banyak pantai..syokk la..xmndi manda ke..hihi

Ayuni said...

Sis M, meriahnye....sowi lmbt wish. happy belated birthday pastu kn...hikhik, cute adik bongsu sis M...

Cheq Kaq said...

seronok kan mai dapat g piknik ngn family...:)

Acik Erna said...

assalam M..seronok dapat berkelah ramai2 kan..manja dak encem tu sia berdokong laagi

ros_reeza said...

seronoknya.. dah lama jugak Ros tak berkelah kat tepi pantai ..

Cik Aini said...

best kan leh bekelah2 nih..
alololo Khalish bermanja2 MakNgah to be...eh nti jgn lupa jemput tau.hehehe

Cik Aini said...

eh..baru pasan la kak..
baju baru eh? so simple lah :)

CeqGu said...

Syoknya pi pantai tgkorak...lama x pi situ

boni kacak said...

ganas betul nama tempat tu.. pasir tengkorak..

Cik Nur said...

seronokkan bersantai bersama keluarga...

terasa mcm nak pegi tgk laut la pulakk.....

NoorVictory said...

Hehee~

Bestnya piknik. Sini takde pantai. Yang ada pun jeti yang dengar khabar sekarang dah ada buaya! Urghhhh takut.

Bakal pengantin baru? Semoga kekal ke jinjang pelamin, dunia dan akhirat amiin. :)

Penyuluh Perikanan said...

Selamat siang teman, sudah lama rasanya tak berkunjung
salam untuk semua..

dya bunga said...

wah..bestnya dpt picnic tepi pntai..lama xpicnin mcm tu

Nisah Idham said...

hehe piknik yg best.. tapi nisah jarang ke Pasir Tengkorak.. huhu jauh sgt dari umah nisah la..

Hatimi Tahirruddin said...

wah syok betul bila duduk dekat dgn pantai ni...hari2 boleh piknik...

jaakechik said...

bila jaa google tempat2 menarik i langkawi, e\ramai yg suggest suruh ke pantai tengkorak, patut le M selalu pergi...pantai tu cantik rupanya...(nama je x cantik :p ) jaa ntah bila laa nak pergi kesana...hihi...

Mimie said...

bestnye dpt picnic kat pantai

intanfirdaus247 said...

syoknya piknik tepi pantai...akak da lama giler x berpiknik nih

ieda said...

picnic di pantai lahh paling seronok .. angin sepoi2 bahasa ;)

nanieybarnieylurviey said...

Nmpk mcm chinese adik bongsu kak M :)
Bestnye picnic. Da lme x picnic
Bgusnye khalish tu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

best tgk picnic ni untung dekat dgn pantai hehehe...meriah la

Remy hazza said...

pantai pasir tengkorak....
pantai paling best kat langkawi...tenang dan jernih jer...last remy pi...tak sesuai nak mandi...serangan ulat bulu byk sanagt kat situ..... terus cancel!

IntaNBerliaN said...

bestnya piknik camgini..

Yana Libra said...

pandai mak ngah to be tu amik hati keluarga bakal mertua..hehe..kena blaja ni~ :p

LYAfrina said...

besnter piknik dgn family..meriah

Deqla manjew said...

wahh adik jambunyee.. haha.. psstt rindu akak M.. oppsss terpggl akak pulok.. hikhik

are_lin@yu said...

beznya depa dkt dgn pntai..hehe

Kesuma Angsana said...

wah meriah betul tu M1

Mohd Selim Zainal said...

wahh..best nyer gi pantai dapat main pasir...

mselim3

Mohd Selim Zainal said...

wahh..best nyer gi pantai dapat main pasir...

mselim3

QasehnyaRania said...

amnoi sakan noh..
syoknya berpicnic bersama family :D

N.Aima K said...

rutin g pantai tapi tak piknik..temankan anak main pasir je

LiYa HaNiF :: said...

lama dah tk berpicnic hehe

miz ruha said...

bestnya gi picnik... :)

done cimb...

Deq's Qienz said...

bestnya gi picnic kak ma..nper tak ajak dq juga..

shidaR said...

lama xpicnic..syok jer tgk kak M n family hehee :D

sHaRiNa eLyaNa said...

wa..bestnya piknik dah lama xp..

Che Rosliza Che Mat said...

seronoknya piknik..

wan nurul hezrina abd halim said...

bila tgk gambar piknik ingat arwah abah..sukanya dia bila kami berpiknik

Mimie Najib said...

bestnya bila dapat luang masa dengan family.. :)

Chic Na said...

bestnya semua ada. mak ngah to be pun ada ya. hihi..

9n0L4 said...

bestnyeeeee. lame dh rase tak gi piknik. :)