Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, January 01, 2013

GSF 1st Gathering Melaka

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah (^_^)


Hari ni M nak Cerita kat hangpa pasai gathering GSF kat Melaka hari tu..Ramai yang dok kalut request kat M suruh cerita pasai gathering pada 29 & 30 Disember lepas..

Maybe ada yang dah baca entry kat kengkawan M yang lain..Tapi M pun nak cerita gak la pasai kenangan bersama kengkawan disana..Jom baca cerita M...

M bertolak dari Langkawi pada pagi Jumaat naik feri ke Kuala Perlis..Kat sana M disambut Cik Ai yang setia menunggu M dan Khalish..Lepas tu kami terus bertolak ke Taiping nak ambik Cik Nur plak..Singgah kat umah Cik Nur, kami dihidangkan makanan tengahari yg dimasak Emak Cik Nur. Memula tu memang kami plan tak nak susahkan tuan umah tapi disebabkan pelawaan Cik Nur berkali-kali tu, tak sampai hati plak nak tolak..Nanti dikatakan tak sudi plak..hu hu..

Lepas tu kami berempat pun bertolak ke Melaka sama2.. Ai & Nur berganti-ganti jadi driver..Alhamdulillah lewat petang tu kami sampai juga ke Chalet Kak Long..

Memang tak sabaq sangat nak tunggu kengkawan pada hari esok tu.. Petang Sabtu kami pun bertemu..Walaupun dalam keadaan yang tak disangka, kami tetap bersyukur sebab dapat juga bertentang mata...Bukan senang nak face to face camni tau..Walau jauh kugagahkan juga nak jumpa depa semua..Macam tak percaya rakan alam maya kini berada kat depan mata..Alhamdulillah..

Memang seronok sangat dapat jumpa Mama Arina, Ayu, Nyue & Deqla.Paling mengujakan bila M dapat tengok sendiri Deqla yang kecik molek comey lote tu. Semua ramah tamah tau.. 

Lepas tu kami sama2 bertolak ke Chalet Kak Long dan kat sana kami jumpa plak ngan Lela.. Kami terus start ngan aktiviti yang dah lama dirancang Cik Ai dan Mama Arina.. Masing2 memang bersemangat dan sporting menjayakan semua game tu..Walaupun M terpaksa berkejar-kejaran sebab nak layan karenah Khalish, semua rasa penat M tolak tepi..Sebab M faham, keadaan Khalish yang tak sihat tu memang dia meragam la skit kan..Kalau nak tau lebih lanjut pasai games masa gathering tu kena tunggu Cik Ai up entry yek..sebab dia mastermindnya..hi hi..hapdet cepat tau Ai..

Jom layanssss pict sepanjang gathering tu..Pict dalam simpanan M memang tak banyak sebab M x dak Photographer nak snap2 masa M tengah beraktiviti tu..So pict2 tu M amik Dari FB Lela dan M edit skit..TQ so much Lela...


Memang enjoy sangat ngan hangpa semua..Tengok la tu..Memang sporting abih walaupun muka penuh ngan tepung..Siap masuk lobang idung ngan celah gigi tau..Muahahaha...


Miss Uolsss sesangat >_<


Baca doa dulu sebelum Makan..hi hi


Sweet moment ngan GSFians..Baru lepas clear kan tepung kat muka.. Hi hi..

Ops! My hubby ajak M pi Padang Matsirat plak..Nanti M sambung lagi okayssss.

Wassalam

Published with Blogger-droid v2.0.9

51 jejari yang tajam menaip:

lelamaisara said...

tak pe kak M..memang untuk semua pon pic tu..:)
memang seronok kan mase tu... rase tak puas..ingat balik gelak aje tau..:)

aku HaniAsyira said...

nampak sgt meriah kat situ.. wah2.. comel2 smuanya yea..

redza said...

best tu berkumpul ramai2

Cik Gee said...

wah best giler.. best lagi kalau gee dpt join.. hihi.. :3

Norhaizan hakim said...

Selamat tahun baru M.
Seronoknyaaaa..

Yana Libra said...

seronok tgk~ :)

are_lin@yu said...

sweet...rndu kt smua...keletah khalish.hihi...nti kta wat lg naa..k.m ingt klu kbdri ayu nti trun perlis naa..hahaha..still dlm ingtan memori kta brsama..moga trus abadi.;-)

dya bunga said...

happening nya..kalau dya pergi mesti dpt jumpa kak M..xpelah..tggu dya dtg langkawi jumpa kak m ye..hihi

Nisah Idham said...

bestnye..
jeles nisah tau !! (^_~)

dengan muka tak malunye, nisah nak tanye.. >>
mcamana nak join GSF ni ? boleh tak ?? ngeee (sambil tutup muke!!)

lelamaisara said...

dah baca tapi tak ingat dah komen ke belum..hahhha


i miss you kak m...

Riedaffya ibrahim said...

seronok jumpa geng blogger ye..bukan senang nk wat pertemuan ini kan...

Deq's Qienz said...

syiokkkkkk...tak tau kata pa dahh..huhuu..terbaikkk..

QasehnyaRania said...

ok jgn lupa sambung ;)

jemput baca sini

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/perhatian-kepada-ibubapa-atau-sesiapa.html

Ena's Palace said...

Bessssnye dpt gathering camni....mjdi kenangan terindah....

BaNu Syah said...

WOW BESTNYER...GATHERING..sygnyer 29 dis hari tuh saya ada kt hospital masuk wad..huhu

Cinta Misteri said...

bestnye u all!!!!!! ni yg mbuatkn kejelesaan meningkat ke thp maksima

-meeSUPERGIRL- said...

sonok nampak .. um jeles ! :D

CeqGu said...

syioknya berjimba2 bersama gang kat melaka.

kinara kinatara said...

ingin meraung di sini juga...:)

best nya kak dapat pergi kina jugak yang melepas..:)

Chic Na said...

tak dapat join tgk gambar pun jadi lah. harap2 ada gathering kali kedua lepas ni. :)

Hatimi Tahirruddin said...

wah siap ada acara menepung muka...hihihi

Misz Mieza said...

Memang seronok sangat baca entri2 dari geng2 GSF yg gi gathering hari tu.. =)
Apa pun selamat tahun baru M! ^_^

Tihara said...

alhamdulillah, gath berjalan lancar..sweet memory ni M..tumpang hepi, mesti tak terkata dapat jumpa kawan2 bloger :)

Etuza Ezawarna said...

tahniah semua, bersyukurlah dapat eratkan hubungan persaudaraan sesama Islam

hazwan hairy said...

bestnya wat gath mnjdi..teringin sgt nk buat cmni jga :-(

btw selamat tahun baru kak m..smga 2013 lebih bermkna...

LYAfrina said...

bestnyer.. sbnarnya trinin st nk join.. tp nk wk camner.faktor kesihatan mbataskan nk pegi jauh2...

kak nora said...

amboi! meriah nyer nampak..

Cik Aini said...

hihih
kenangan manis kan kak M..
rindu lah suasana tu..rindu nk gelak ketawa bersama2 lagik..

sayang akak ketat2 =)

boni kacak said...

wah..bestnya....meriah betul.... kalau saya ada kan best..hehehe

nik ros said...

seronok yea dapat jumpa ramai2 mcm ni
dah kenal kat alam maya, berkenalan lak kat luar

E'in said...

wah bestnyeeeeeeee

ahsfantasy Ryu said...

Wah seronoknya jumpa ramai-ramai.. hehehe moga bahagia selalu :D

izan mama mia said...

mai baaca kisah riang ria... :)

Arina Shamsul said...

pertemuan kita pertama kali ini telah mengeratkan dan membuahkan kasihsayang antara kita dear ,apatah lagi jika ada pertemuan kali kedua.

terima kasih sebab sudi datang dari jauh.

miss u :)

Myra Jay said...

Jauh akak berjalan ye, dari Langkawi ke Melaka :D

Mrs Velentine said...

best,,,first time tgk muka nyue..

Deqla manjew said...

hahahahaha.. nk gelak kuat2 dulu.. lawak aihh muke deqla time doa tu.. camne boleh jebek tu..?? aduyaiii... spoil betol laaa... org lain senyum manis jek..hihi..kenangan manis 2012 bg deqla..best sgt kan..tq M dan smua sbb sudi jadi kwn deqla.. ada hikmah atas apa yg jadi dulu.. tq Allah!! :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

meriah habis..bestnyerrrr....klu qalief xder app 30 tu mau wani pn sampai sana juga....

N.Aima K said...

tumpang gembira je tengok entri nih...

eita said...

best nyer...
jeles sangat

outbond malang said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hidup akan menjadi indah jika kita bisa bermanfaat untuk orang lain.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

Cik Nur said...

bila bacakan..
rasa rindunya saat2 ni....!

kenangan terindahh..!

hnahdy said...

wahh. bestnya.. semua berkumpul xkira umur

TiranaAduka said...

meriahnya..jeles i tau.hehe
Angkat satu naik triumph.

intanfirdaus247 said...

semua segak dan pandai posing..hehehe...

Remy hazza said...

meriahnya...tak sia sia turun dari langkawi ke melaka......

mesti byk story bila dah bersama.....

fieda said...

nampak sgt meriah..

nanieybarnieylurviey said...

Ohsen belaja.. :) yg psti smue muke senyum.. :)

wan nurul hezrina abd halim said...

licin dah muka masing2 sebab baru buat masker ngan tepung.hahaha

IntaNBerliaN said...

seronok je tgk gambar2 ni

9n0L4 said...

jgn terdelete tau entry gath ni m. jaa baru nak stat bace. hee.