Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Friday, January 11, 2013

Sambutan Besday Trio Januari

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah

Syukur Alhamdulillah dapat juga M berbelog walaupun sekadar tumpang bertenet kat umah my parents..Tak betah rasanya bila tak dapat berbelog disebabkan cable tenet kat umah M 'dirampok'.. Moga pencuri tu insap suatu ari nanti..

Kita lupakan ja bab tu..M nak berkongsi ngan hangpa semua detik2 indah masa celebrate trio Januari's Birthday ( My Ayah, My Hubby n Me) malam semalam..

Memula kami sekeluarga pi makan2 kat Jai Cafe pekan Kuah..Sedap tau makanan kat sini especially Tom yam dia..sodap wooo.. Tengah kami dok pulun bersantap..Tetiba mata kami terpandang kat satu group yang masuk nak makan kat situ gak..OMG macam tak caya la rupa-rupanya...
v
v
Nora Danish la weiiii...Sweet n cute sangat dia...geramnya M tengok kulit Nora yg putih kemerahan tu..FYI, pict ni di snap oleh Farid Kamil uoolsss.Tetiba my hp ni blushing ja sebab FK dah 'touch' dia..muahahaa..ramai gak la retis kat situ sb depa ada buat shooting kat Langkawi..Tapi tak banyak M snap2 pict kat situ sebab malu la M. nanti org kata jakun plak..hu hu..Lagipun x nak ganggu depa makan..Cuma ngan Nora ni sb dah terlalu minat kat dia, so nak buat kenangan la kan..

Lepas tu kami ke taman permainan kat Kuah, Lepak2, potong kek, sembang2 n pixca2.. Khalish pun memang tak lepaskan peluang la dok main sakan kat situ... Trio Januari beraksi memotong kek..memang wajib tiap2 tahun camni..hi hi..

Tahun lepas dah layan ice cream cake BR, so this time Kek pilihan M bagi besday tahun ni dr SR..my feberet Chocolate Indulgence..Yummy...

Sekadar kenangan...Puan blog nak tempek picts ngan besday cake..disebabkan baru lepas dinner, tak dapat la nak layan kek ni bebanyak walaupun tekak ni macam dok jerit nak makan lagi chocolate indulgence tu..

Alhamdulillah, memang happening sangat semalam.Pada kengkawan yang singgah my blog semalam n wish happy birthday kat M, Tq bebanyak yek..Moga Allah makbulkan doa2 hangpa semua..Aaaminnn..In Shaa Allah nanti M balas kunjungan ke banglo hangpa semua nanti.. Wassalam...



45 jejari yang tajam menaip:

Jemarisuri said...

hepi besday awak...hurmm best jugak ni dpt celebrate ramai2..^^

Tihara said...

happy birtday M..celberate dengan nora n FK gitu..bestnye,diana ada tak? :)

Mia Kassim said...

Bestnya sambut birthday beramai2....Happy Birthday !!!

Deqla manjew said...

best la dpt jumpa nora.. dia mmg cute.. minat dia gak...huhuhu...amboii sopannyer M mkn kek..jauh berbeza dgn mcm mkn tembikai hari tu tu kan? haha.. wahh.. baju mcm kenal! hahahaha

~~zana@pb~~ said...

Semoga panjang umur M. Wah..jumpa artis pula ye. Kalau kakpb pun malu2 juga, maklum ler...org melayu ni kalau nak kejar2 artis minta maaf la kan?

hazwan hairy said...

hahaha jgn bg org sentuh hp tu...haha....seronoknya smbut borthday ;-)

CeqGu said...

Wahhhh M glamer abis. Hihi.rindunya la kat kg halamanku. Kalau balik sana, mulut ni terasa nk mkn mcm2 terutamanya laksa penang dekat dgn cable car...perghhhh nyangkut btul mkn kat bwh pokok2 rhu dgn angin tpi pantai yg sepoi2 x berbahasa tu hihi

are_lin@yu said...

wahhh mmg kenagna terindah lah besday k.m hari in..hihi...farid pnh tgk...nd blm lg..tak dpt byg msti dia comel sgt kan..huhu..semmoga segala impian k.m tercapai dan bahagia bersama khalish dan hubby ;)

are_lin@yu said...

wahhh mmg kenagna terindah lah besday k.m hari in..hihi...farid pnh tgk...nd blm lg..tak dpt byg msti dia comel sgt kan..huhu..semmoga segala impian k.m tercapai dan bahagia bersama khalish dan hubby ;)

Aziela said...

Happy Belated Birthday. Triple joyful juga la yer semalam.

Cik Nur said...

antara nora danish dengan akak..mahai baju akak lagi..!

baju GSF...terbaikk..! hehehehe... :)

bestnya dapat jumpa nora danish... diorg dekat langkawilah skarang eh...

akak dengan nora dasih sama tggi... :)

Cheq Kaq said...

best nyer dapat jumpe nora danish!!!!tambah lagi best dapat mkn kek secret rceipe tu..uwaaaa

aTieYusof Family said...

Best nya sambuatan birthday M..meriah nampak.. kek tu nampak sedapp..
wahh..best nya jumpa Nora Danish..klu sy msti excited...hehe:)

Cik Aini said...

peewitt
bj GSF tu..wat main siap enterframe ngan nora danish tu.eh nora danish x tanya ke akak..GSF tu apa?hahahahaha
jeles sebenarnya akak dpt snap pic ngan nora danish tu.hahaha

erkkkk comel lah akak pakai tudung siap brooch kat tepi tu..comel je.hehehee

QasehnyaRania said...

as-salam..syioknya jumpa nora danish ;D
cute kan dia:D

Ratu Hatiku said...

hadiah harijadi la tu dpt jumpa Nora Danish...hihihi

Arina Shamsul said...

hahaha..jangan cuci hapdphone tu dear..kekeke.

wah dia pakai baju gsf ngan tudung hadiah mama la...sweet! miss u dear :) jangan lupa ambil hadiah mama buat buat kamu :)

http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2013/01/happy-birthday-awak.html

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bestnyer sambut birthday... yeah zaaaa

ieedaz @ mama_isha said...

epy besday buat M..amboi dpt bergambar dgn nora danish lagi...best tu! sporting die kan...

Wak Gelas™ said...

hepi besday uools..,

psst. wak dh hantar hadiah GA ye..,

lelamaisara said...

wah akak melaram dengan baju GSF tu...saya tgok baju akak je tau.tak tgok nora danish pon..hehehehe

Yan Ty said...

Happy birthday!

Teringin plak nak makan kek SR!
Jelesnya dapat jumpa dicute Nora Danish!

wan nurul hezrina abd halim said...

sebelum nie dok tahu umur m lebih 1 tahun jer.tak mo pangil kaka ok tak panggil m jer..hehehe..bila buat entri besday baru tahu m 31 jer..oklah2..wah ciap gambar ngan noradanish..mesti dia cute kan??

Hatimi Tahirruddin said...

wah utglah dapat bergambar dgn nora danish...mmg tu la hadiah besday paling best...

Hatimi Tahirruddin said...

eh? baru perasan dah tukar header la....nampak lebih matang dan kemas...

deno said...

wah syoknya dapat jumpa NOra Danish! deno minat sgt kat dia...:)

nanieybarnieylurviey said...

Wahhh bestnye celebrate lepas tu jmpe nora danish lak.. Kak M!!!! Kak M cantik la.... :) senyumanmu manissssss

Yana Libra said...

wah..dpt jumpa retis tu..hehe..kalau leonerz nampak, mau terbeliak bijik mata dia tu..suka giler ngan nora danish! huhu~

eita said...

happening sangat2...

baby comel said...

wah, besday trio.. best tu husben wife sama2 celebrate =)
~jeles tengok akak dpt jupe Nora Danish :)

Nisah Idham said...

lor.. nape nisah xde jugak time ni.. nak jugak bergambar gan Nora hehe. aritu nisah terserempak gan Zul Ariffin, berselisih bahu.. tp segan nak snap pic gan dia.. so tengok je lah...

Dayana Bahar said...

hadiah hari lahir jumpa artis pujaan ye... hehe selamat hari lahir m dan ayahanda

ros_reeza said...

Selamat ulangtahun ye untuk trio januari :)

dya bunga said...

bestnya dpt jumpa nora danish...

kinara kinatara said...

wah..bestnya dapat jumpa nora danish..comel kan dia kak..comel lagi waktu dia bertudung..:)


nak kek jugak kak:)

intanfirdaus247 said...

M, tomyam tu tomyamputih ke tomyam kung? sedapnya..
wah dpt jumpa retis lagi...ajak depa sambut sama lagi meriah..kih kih....nora ni lawa giler kan m..kulit gebu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak jumpa nora danish bestnyerrrr

g langkawi hr tu p mkn gak kat jai cafe hehe...tomyam dia sedap

Remy hazza said...

happy birthday utk semua.......

IntaNBerliaN said...

happy blatd bzday utk m, hubby n ayah m..

LYAfrina said...

waaa..leh jumpa nira danish,mesti dia comel sgt2. nmpk xdela tinggi sgtkn nora danish

shidaR said...

wahhh..nora danish lah hehee :D

sHaRiNa eLyaNa said...

eh nora danish la..hehe..hapy belated day hehe

N.Aima K said...

jeles lah tengok Nora Danish kat situuuu

Chic Na said...

fuyyooo bergambar ngan retis. bestla sama bulan leh celebrate sama2.

9n0L4 said...

kalo kak m sengeh lebor sket lagi, konfem ade iras mcm nora danish. :)