Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Wednesday, June 06, 2012

Terjah Blog Sambil Beramal Untuk Yayan



Apa habaq member2 yang M sayang semua. Tak tau camna M nak mula cerita kali ni. Selalunya mudah ja M dok cerita kat hangpa semua. Tapi kali ni rasa sebak ja. Masa M dok belek entry kat blog Dieyna pasai adik yayan, M pun mula tepikiaq nak tolong Yayan's Mum untuk promote blog dia bagi menambah hasil tabungan untuk Yayan yang mengidap
Congenital Heart Disease. Penyakit ni sebenarnya ialah kondisi di mana terdapat masalah pada struktur dan juga fungsi Jantung ketika bayi dilahirkan. Mungkin juga masalah pada injap atau jantung berlubang dan sebagainya.

Sebelum ni, M memang selalu terjah blog http://www.yayansmum.com/, dan klik iklan untuk tabungkan yayan bagi tujuan pembedahan yayan. Tapi baru ja baca tadi kat blog YM yg dia risau pihak Nuffnang tarik balik iklan kat blog dia sekiranya depa detact berlakunya 'fraud click'. So YM cuma mengharapkan kita sentiasa mengunjungi blog dia dan menjadi pengikut setia blog Yayan's Mum.

Jadi sesapa yang belum kenal blog YM bleh la klik kat SINI. Jom kita pakat2 terjah yek...Wassalam...



14 jejari yang tajam menaip:

LELAKI INI said...

baik!

Ayuni said...

dhgi dh td....

Aine Ainun said...

sama2 membantu=)))

dyabunga said...

dia akan pergi c2..

Wanieys said...

kak wani dh follow blog yayansmum...insyaallah klu xdak aras lepas ni wani akan sentiasa kunjung blog dia ..mmg sedih sgt bc blog dia...

Wanieys said...

kak wani dh follow blog yayansmum...insyaallah klu xdak aras lepas ni wani akan sentiasa kunjung blog dia ..mmg sedih sgt bc blog dia...

Deq's Qienz said...

sedihh kan cite dia..ALLAH terlalu myayangi YM hingga mberi dugaan yg bgitu besarr..sam2lah kta berdoa agr adek yayan cepat sembuhh..amin ;)

Mr. Jagung said...

saya sudah..anda bila lagi??..hehe..sedih..harap2 semuanya berakhir dengan baik..=)

Chic Na said...

mmg setia ikut cerita YM. sedih kan tp salut sgt, diorg memang tabah. :)

Yumida said...

mama yayan mmg super friendly...

kinara kinatara said...

follow sini:)
doodle tudung hijau:)

Ivo Serentha and Friends said...

Congratulations to Yayan, and a hug to you.

Good day

Solehah Shamsuddin said...

kesian kat dia,smoga dy tabah ye.

9n0L4 said...

tengok gambar die, siannnn. moge terus dan terus tabah hadapi ujian Allah.