Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Tuesday, June 05, 2012

I'm Back!!!



Apa habaq member2 blogger dan pembaca yg M sentiasa dok rindu kat hangpa semua. M baru sampai umah petang tadi. Dah tu tangan ni dok ketaq sesangat la nak blogging, check email ngan bermuka buku... Dok belek2 email..tu...dia... 222 inbox. Mampuih aku nak check sesatu nih ( dok kata dlm ati). Takpa2 aku check pelan2 ( kata dalam ati lagi). Bukak blog pulak, Alhamdulillah dah bertambah follower blog mymatatajam ni. Dah tu kena la BW blog otai GSF blog Bunga Hati Mama,sempat la rembat banner wajib untuk member2 GSF special dari Mama Arina sendiri. TQ Mama... Jadi senang la sapa2 yang tak kenal lagi GSF ni bleh klik saja banner kat side bar blog ni..

Tapi... Walaupun M dah kembali berblogging mungkin ada beberapa hari akan datang M terpaksa diamkan diri jap sebab M kena balik kampung lagi sebab pak mentua M masih lagi dalam keadaan yang sangat menyedihkan bagi kami sekeluarga. M balik umah ni pun sekadar nak bersih2 ngan kemas2 apa yang patut supaya umah ni tak la bersawang cam tak berpenghuni bertahun lamanya...

Apa2 pun tima kasih bebanyak pada semua yang terjah blog M yang tak seberapa ni dan kata2 semangat dari hangpa semua wat M rasa lebih tabah menerima ujian dari Allah yang Maha Esa.. Insyaallah M akan start bw ke blog hangpa malam ni gak...sebab.... M dah gian sangat nak blogwalking ni ha ha ha...

Wassalam(^_^)

21 jejari yang tajam menaip:

Deq's Qienz said...

hehee..welcome back dear :)

لين Si Pipi Merah said...

assalammualaikum sis! ... ahhhaa rindu!!

Wanieys said...

kak mmg wani dok rindu pun nak baca entry kak hehehe....btw wani ahli baru GSF tau hihi

etuza said...

walaikumsalam..teruskan berblog ya..buat dengan ikhlas ..sesekalipun x apa pada saya perlu rehat2 jg..minda

Deqla manjew said...

selamat kembali...yihuuuu...so kena la byk2 update lps ni..cover semua blk k...hihi

Ayuni said...

miss u!

Aine Ainun said...

Welcome back ;)

smoga beransur pulih mertua, insyaallah dgn izinNya..

Si Matatajam said...

Tq semua... Mmg tengah dok bw hangpa ni... Tangan gatai tak bleh boh ubat pun... Bw ja penawarnya...

izan mama mia said...

slmt kembali...
rindu gak..huuhhu

etuza said...

saya dan isteri dulu belikan buku2 bergambar yang boleh diwarnakan. ini akan jadi asas untuk anak tangan lembut dan cepat menulis, lepas tu kami selalu nyanyi lagu A B C tu..trylah ya..kalau hal baca doa2 pun kami dah mulakan sejak kecil anak2, contoh doa makan dan ucapan basmillah..

dyabunga said...

slmt kembali.. rindu sama kamu...hihi

~Sweet Honesty~ said...

assalamualaikum dear.. mak mok tu sebenarnya panggilan manja utk mak gemok.. so singkatan jadi mak mok..kalo nk tau dulu sweety sgt gemok..sbb tu adik gelarkan diri sya mak mok tuk ank sedara smpai skrg.. walaupun dh kurus.. huhu..

Si Matatajam said...

@etuza: Tq for the info kak...

Chic Na said...

rindu kat akak jgk. pelan2 lah. setelkan mana yg penting dulu. jgn risau, kami semua understanding. :)

Yumida said...

welcome back sis..hope sis sihat2 sj..dahulukan yg utama..kte org tetap setia menanti di sini :)

ainnoraini said...

selamat kembali...
mesti byk cerita menarik nii...

Busyra Bt Takiyudin said...

selamat kembali dlm dunia blog.... :)

Shahriah Abdullah Novelis said...

Semoga ibu mertua cepat sembuh yaa...:))

Si Matatajam said...

Kak sha bkn ibu tapi bapa mertua...

IntaNBerliaN said...

semoga FIL M kembali sembuh seperti sediakala..

9n0L4 said...

selamat kembali. moge FIL cepat sembuh. doa byk byk. :)