Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, June 30, 2012

Khalish Ngamuk Nak Makan KFC



Mai M nak cerita kat hangpa apa yang terjadi petang Jumaat kemarin. M pi ke Kuah untuk amik pesanan barang kat butik kecantikan Avon Langkawi. Disebabkan my hubby keja, M bawa my mak p sama untuk bantu M jaga Khalish coz my son memang tersangat active nak habaq kat hangpa. Lepas tu sebab dah lama sangat urusan tu, mula la si Khalish tu wat perangai. Kali ni dia mengamuk nak makan KFC pulak. Padahal M dah bagi makan siap2 sebelum nak keluaq rumah.

Jadi M pun bawak la depa p KFC kat Pokok Asam Kuah. Bila sampai KFC.. punyalah panjang orang dok beratoq kat kaunter KFC tu. "Hadoi 'masak' aku kalau camni" M dok pikiaq sorang2. Khalish ni kalau nak makan memang tak bleh nak tahan dah.. Dia dok berletiaq (berleter) sakan kat kaunter tu. hu hu. Bila dah dapat makanan.. Hmmm hangpa bleh tengok la pict kat bawah ni. ha ha ha...


Tu diaa pulun sakan ngan ayam upin ipin dia tu.. Khalish panggil  ayam KFC bahagian drumstick tu ayam upin ipin .  Huh pengaruh kartun la tu..

Amboi layan baikkk punya sampai pejam2 mata. hi hi.. macam2 la anak ibu ni.



M layan snack plate ja...tu pun share ngan my mak.

First time try Krushers. Sedap sangat. My mak pun suka. M try flavour  Chipsmore..
Cuba la hangpa try plak lepas ni..


Tu  saja la untuk kali ni yek... M crita len kali plak na.
**Wassalam**

19 jejari yang tajam menaip:

Yumida said...

muka khalish tgh menikmati tu....leh jd duta kfc..hehe
sedap la krushers tu...nnti nk try jgk la

izan mama mia said...

mia pun sama suka kfc....tapi makan tak seberapa pun..dia suka makan nasi kfc jer

Chic Na said...

kalau dah anak mintak, terpaksa la layan kan M. suka khalish dpt mkn kfc, terpejam2 mata. hihi..

Arina Shamsul said...

heheheh..macam2..gelagat anak kan dear..namun merekalah penyeri kehidupan kita ..hehehe

semalam pun mkn kfc juga dear.tapi kfc sekarang dah lain la..saya lagi suka yg cam selalu...tapi air tu saya tak perasan lak ada..hehehe..

lelamaisara said...

budak2 kan ...selagi tak dapat mulutnuye memang tak pandai diam ...heheh

puas la tu dah dapat kan...:)

~Sweet Honesty~ said...

kfc tu pedas la..klalish thn ke? huhu.. nk try la krusher tu nnti..

Misya Mialen said...

aduhaiii. sygkan anak mmg mcm tu kan:) lgpun klu bkn kt yg nak ikutkan kemahuan dorg, siapa lagi;) syg anak ba;)

cendol said...

adoooii sedapnye tngok!Cendol blom try lg kfc baru tu!sedapnye nmpk krusher tu

Yana Libra said...

pedas tu...tahan pedas ye ank akak ni..hehe~

Rohani Hashim said...

hany suka banana+strawberry...tapi yg pasti mmg krusher ni sedappp kan ;)

Cinta Misteri said...

khalis pown dah panndai mengidam nieee... mesti mama ada apa-apa... ehemm ehemmm...

Krishers ni jgn dihulur...mmg nyamannnn skali

dyabunga said...

dya jarang mkn kfc..hihih..krushers tu dya tak pernh cuba lgi,,

Si Matatajam said...

Yana L: untuk Khalish M beli xbox kentang grg ngan ayam original.. Walaupun dia mmg suka pedas tapi M mmg tak galakkan sangat risau sakit plak perut tu..

9n0L4 said...

krushers mmg bestttttt. ;)

Miss BaNu said...

x pernh try lgi krushers tuh hehe..sekali sekala mkn kfc best juga..

Wanieys said...

wah khalish best la dpt mkn kepci...kak M nanti wani nk p langkawi boleh jumpa hihihihi

Si Matatajam said...

Waniey: elok sgt la tu. Nnt bleh gather2...

Noor said...

tudia aihh..smpai pjm2 mata.. heheh..kami pun nk jgk!!haha..done follow blog yg indah ini..

N.Aima K said...

nyum nyum sedapnye