Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, May 31, 2012

Dah Takdak Harapan


Apa habaq member2 blogger dan semua pembaca blog M ni? Harap semua sihat la na.. Mulai malam ni M mungkin akan kurang ada masa skit nak bw blog hangpa sebab bapa mentua M dah agak tenat. Jadi M ngan my hubby akan stay kat kg my hubby. Kata kak ipaq M, 3 malam berturut- turut depa nak wat majlis bacaan yassin start malam ni. Jadi kami hubby n wifey akan busy sesangat la nak arrange majlis tu. Kalau Ada peluang M akan bw blog hangpa ok. Tu pun kalau M singgah kat mana2 yang ada wifi service coz kat umah mentua M takda WiFi untuk M bertenet...

Untuk pengetahuan semua, bapa mentua M ni menghidap kanser usus dan skang dan merebak ke hati. Baru2 ni masa p ziarah kat hospital, doktor kata hati dia dah rosak teruk. Mata dia dah kuning dan perut pun dah kembung dan mengeras.. Tu antara simptom kalau hati kita bermasalah. Sian dia..Badan dah kurus sangat sebab kurang makan.. Allah dah tarik selera makan dia. Mungkin masa dia dah hampir untuk menemui Penciptanya....

M harap kawan2 M kat dunia maya ni dapat mendoakan kesejahteraan my FIL dan semoga Allah berikan kesudahan yang terbaik untuk my FIL. Wassalam...

47 jejari yang tajam menaip:

~Sweet Honesty~ said...

sweety doakan moga penderitaan diringankan yea.. moga cepat sembuh..doakan saja yang baik2..

Si Matatajam said...

Tq SH..

Panglima Muda said...

salam, semua orang bakal menghadapi keresahan itu, antara sabar dan tak sabar sahaja. tapi dia tetap akan datang..........

Si Matatajam said...

Betoi tu pak din... Masa kita nanti pun akan smp gak

Masz Sidek said...

Insya-Allah... sy doakan FIL akak mendapat kesudahan yg baik...

Masha Meisters said...

kita dah berusaha selebihnye tawakal ye kak..insya'allh segalaya dipermudahkan..

Si Matatajam said...

Masz: Tq dik
Masya: betoi tu, Insyaallah...

are_lin@yu said...

ayu doakan yg terbaik untuk bapa mertua akak ..moga dipermudahkan urusan...

izan mama mia said...

moga penderitaan FIL m dapat diredakan....Allah maha mengetahui dan berkuasa atas segalanya....doa dan tawalkal padaNya.

@ deqla manjew said...

bgsnya M sebagai menantu...moga Allah meringankan penderitaannya..semoga segalanya dipermudahkan ya..amin.

Deq's Qienz said...

mudah2an FIL mu cepat sembuh :)

salam kenal dr Mama Qhayra :)

wan nurul hezrina said...

semoga Allah melindungi...amin..takpe tak bw nurul paham

mselim3 said...

Insaallah ...mudah2an FIL mu cepat sembuh , kami semua disini sentiasa mendoakan yang terbaik untuknya k...

xper si matatajam ...selim faham, si matatajam nanti akan semakin tajam k...

Amin....

لين Si Pipi Merah said...

assalammualaikum... apa khabar kak m..semoga segalanya dipermudahkanNYA... amiin ya rabbal alamin..

Wanieys said...

Insyaallah kak semoga FIL kak cepat sembuh...Wani doa agar FIL kak diberi kesihatan yg baik :)

9n0L4 said...

bykkan bace selawat syifa' dear. bace sambil pegang ibu kaki nye.

Dieyna said...

uruskan dahulu pak mertua tu.. bab blog ni tinggalkan dulu takpe, kami faham. yang penting, pentingkan yang tersayang k

Cik Aini Lavender's said...

semoga segalanya dipermudahkan Allah ye M..byk2 berdoa..

Papa Mifz said...

salam kenal...

semoga semuo nyer dipermudahkan...amin...

Izara4eva™ said...

semoga di permudahkan segala urusan.. amin :)

Arina Shamsul said...

takpe dear..uruskan mana yang penting dulu,blog kemudian2kan..kami faham.kita doakan yang terbaik sja dear,yg selebihnya itu adalah urusan Allah,semoga semuanya dipermudahkan.take care

ainnoraini said...

semoga dipemudahkan segala urusan dan berdoa byk2 agar Allah melindunginya..

nohas said...

Berbakti kpd ibu bapa lebih utama, esp disaat mereka memerlukan kita, semoga Allah SWT permudahkan segala urusan..

Chic Na said...

uruskan ape yg lebih penting k. cik na doakan semuanya baik2 saja & dipermudahkan. :)

Karukord Jagau's said...

semoga segala urusan di permudahkan....
soal blog...lupakan dulu buat seketika....

Evelyn Gemina said...

Sama2 kita mendoakan semoga dipermudahkan segala urusan baik semasa sihat mahupun dalam keuzuran, amin....

dyabunga said...

selesaikan dulu hal yg penting dulu ye kak..pastu baru blog..dya phm..dya doakan semoga allah kurang penderitaan FIL.:D

Si Jagung said...

moga diringankan penderitaan..Allah lebih mengetahui caranya..terus bertabah..

Miss BaNu said...

pasal BW tuh xpe..kami semua memahami..semoga segalanya dipermudahkan..

Sheila Eiman said...

semoga semuanya selamat ya... mudah-mudahan... Amin..

Yana Libra said...

moga semuanya dipermudahkan ye kak..

Ayuni said...

sis, sabar ek....

Zaidalifah Hussin said...

ASSALAMUALAIKUM... JOM JOIN SEGMEN "UP FOLLOWER"

DI...

http://kumahuitu.blogspot.com/2012/06/jom-baca.html#links

Yumida said...

kuatkn semangat ye sis mai...
sentiasa bacakan yasin utk org yg sedang sakit..

Aine Ainun said...

Insyaallah....semoga beransur pulih..
segalanya ditangan Allah..

atopupbiz reload said...

done polow n slm p'knlan dr GFS .. jom polow blog kta kalo sudi .. :)

Lara E'dayou said...

slm knl n slm polow dr sy ahli GSF .. :)

NinyRezuan said...

bedoa bnyk2....

Woofer Storm said...

salam kak..semoga mentua sis m akan baik2 saja..apapun hidup mati ditangan tuhan..moga segala urusan dipermudahkan olehNya.amin3

#bersabar ye sis..

etuza said...

asalamualaikum.banyakkan bersabar ya, doakan moga di ampunkan dosanya ya. sesungguhnya jodoh paling dekat adalah Kematian...

Misya Mialen said...

sy doakan dia akan sembuh, insyallah. kuatkan hati ya;)

aina ariana said...

salam.. hope miss M tabahkan hati.. insyaAllah your FIL will get well soon.. amin..

~ aina tag miss M..^.^
http://ainariana.blogspot.com/Mega-Tech-Giveaway-by-Mizzs-Ninie-CikMun-and-DrFara

Cik Nur said...

Nur kembali... :)

Nur juga doakan moga segala urusan di permudahkan ALLAH... byk2 bersabar ye M..

LYAfrina said...

smoga FIL beransur sembuh ye..y pting sokongan kt sbg insan disisinya..dpt mbantu dia utk trus survive..

salam pkanaln dr lya..calon baru GSF

Ahmoy Si Merah said...

maaf awak , ziela tagged awak dalam segmen . jom join ^^

http://ahmoysimerah.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-tingkatkan-follower-anda.html

Ms Velentine said...

salam...follow awak...nnt akan jenguk2 awak...

Cik Penguin_Solehah said...

Solehah doakan yang terbaik untuk bapa mertua M.. Semoga Allah memberi kesabaran kepada keluarga M di atas ujian ini=)