Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Monday, April 08, 2013

Congrats Rahimi & Wifey


Petang kelmarin M temankan my Hubby pi kenduri kawan dia kawin...ni antara kawan lama my hubby la...M kenal dia sebelum kami kawin lagi... Cuma wifey dia tu ja M baru kenal masa kenduri tu la...

Cantik tau pengantin pompuan..gebusss gitew...Walaupun baru kenal tapi ramah sangat..Seronok M sembang ngan dia... Masa ni Khalish tengah lena... So bergilir-gilir la kami ribakan Khalish time makan tu...

Selamat Pengantin Baru Mie n wifey..Moga Bahagia till Jannah

Wajib la bergambaq kenangan dengan pengantin kan ^_^
Bila nak balik pihak pengantin bagi dua paper bag berisi kuih dan bunga telur..telur puyuh pun ada gak...
Ari ni bila M pikir2 nak masak apa...timbul la satu idea..hi hi
v
v
v
Lalu terhasil la sambal telur...telur umah kenduri tu...

Kira ok la kan...janji tak buang camtu saja.....ni la lauk lunch M ari ni....Alhamdulillah..

Hangpa lunch apa ari ni?

Wassalam

23 jejari yang tajam menaip:

AyueJean AJ said...

Tahniah buat mereka......
Yelah kak, baik buat lauk, biar lama2 nanti tak elok pulak...

Kuazue Mohd said...

kami lunch bubur nasi segera..jenama Knorr...sbb senang n malas nak kuar lunch...

mama3heroo said...

selalunya mmg mcm tu la kan..kalo ade telur byk lebih dr kenduri,mmg sesuai di buat sambal.

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

semoga pengantin bahagia selamanya... aminn

wahh.. pandai akak aplikasikan pemberian 2.. xdelah membazirkan... gud idea... hehehhe

umi alya said...

akak gulai telur itik jer tadi

Tihara said...

selamat ngantin baru utk kawan hubby :)
dapnya sambai teloq :)

nanieybarnieylurviey said...

Bestnye kak m.. Nani mkn kepsi je sbb smbut berday manager mlm ni :)

intanfirdaus247 said...

salam m..sedapnya sambal telur..antara favourite kak intan..kak intan pas rebus telur tu kak intan goeng kit bg garing2 ket pastu wat sambal...

selamat pengantin baru buat kawan M

latifah zainal said...

sy kalau dapat banyak bunga telur kat jemputan kawen pun selalu buat sambal telur.tak pun buat salad.selain dapat mengelakkan telur terbuang,dapat jugak dijadikan lauk.hehe..

Cik Nur™ said...

buat kari pun sedap kak..

selamat pengantin baru buat mempelai.. :)

Chic Na said...

kreatif akak. takdela membazir kan.. ;)

wan nurul hezrina abd halim said...

betul..nurulpun kalau bawak alik telur mmg masak samballah jawabnya.semua suka makan..

Deqla Manjew said...

selamat pengantin baru buat depa..wahh sambal teloq..sedapnya...

izan mama mia said...

wah berseri pengantin..mg till jannah

Mrs Velentine said...

selamat pengantin baru..MV pun suka masak mcm ni..sedap

Che Rosliza Che Mat said...

selamat pengantin baru buat mereka berdua..Sedapnya.... sambal teloq..terliur..

aTieYusof Family said...

Tahniah buat kedua mempelai..moga kekal hingga ke syurga..
erm! telur masak sambal? sodap tu..:)

Cik Aini said...

sedap!
ai pun kalo dpt byk mmg cenggitu la rupanya jd..hahaha sambl telor :)

N.Aima K said...

selamat pengantin baru..

ha ah kalau ada banyak lebihan telur kenduri tuh mmg masak sambal je lah jwbnya..kadang2 masak kari hihihi

jaakechik said...

wow pengantin serba purple! comel!

p/s : ok ler tu dapat buat sambal telur dari membazir kan.... bijak2x..

Yana Libra said...

sedap nampak~ :)

Hatimi Tahirruddin said...

selamat pengantin baru kpd mereka berdua...

9n0L4 said...

sambal telor mmg sodap kak. hee. kalau saye siap goreng dulu telor rebus tu. :)