Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, May 17, 2012

Pencuri Kabel Punya Pasal :-(

Assalamualaikum to all my bloggers friends..

Rindunya M kat my blog. Kalau yg betoi2 ikut blog M mesti ada yg heran pasai apa blog ni dh lama tak update..hu hu..
Mai nak cerita kat hangpa semua pasai apa blog ni dah lima hari tak berupdate... Semua ni pasai kabel TM kat umah M dah kena kebas dek pencuri kabel la..

Untuk pengetahuan semua, M guna perkhidmatan telefon n WiFi dr TM kat umah M ni. So pagi Ahad lepas jenuh M dok kena report kat TM. Mula2 M tak tau pasai apa tak bleh nk bukak blog. Pastu check punya check ada masalah line TM. Then, bla depa mai check ja kat tiang kabel tu, rupa2nya kabel dah kena curi. Aduhai la... Ni la nasib. Tapi M redha ja. Mungkin ada hikmah sebaliknya kan. Tapi terasa cam org buta hilang tongkat la sat sb tak bleh surf internet yg jadi sumber M cari ilmu la ni...

Alhamdulillah, tengahari tadi depa dah mai pasang balik dan hasilnya blog ni dah di update horray(^_^). Tapi M risau gak takut lepas ni kes ni berulang lagi. Bila jd camni, M dok pikiaq, ada sebabnya hukum hudud tu perlu dilaksanakan. Kan kan kan....NI LA ANTARA SEBABNYA!!


12 jejari yang tajam menaip:

Ummi Iman said...

Kesian.. Awatlah depa suka sangat curi kabel. Susahkan org lain ja.. ;) saya suka loghat negeri Penang :)

Si Matatajam said...

Tu la pasai.. byk lagi keja lain kan! Saya org Langkawi. Tp Kira adik beradik sebelah utara la gak

Wanieys said...

kes2 curi kabel ni kerap sguh dok dengar....patut la lm xupdate blog hehehe

Camy Alya said...

nak tunggu hangus dan rentung dulu nak insaf

Qasey Honey said...

aduhhh kesiannya...kenapa dlm byk umh..umh Si M yg diorg nk curik...curik la kt umh sblh ker...hehe...xpe psni bleh horey2 balik yer...hehe

EruzuLiyana said...

adoi la pencuri nih. benci betei ==''

kaishin said...

malam pakat p ronda ramai-ramai..tangkap pencuri kabel tu..


satgi ramai la orang Malaysia kudung tgn..ada org kata camtu kat saya ;)

Si Matatajam said...

wanieys: memang kerap betoi dok dengaq Tp tak sangka kena kat diri sdri plak. Hu hu hu:-(

Si Matatajam said...

Camy Alya: sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah gak.

Si Matatajam said...

QH: Alhamdulillah dah bleh blogging balik..

Si Matatajam said...

Eruzuliyana: M pun geram gak... Kita doakan semoga depa diberi hidayah dr Allah supaya insaf...

Si Matatajam said...

Kaishin: org skang dah kurang semangat nak berpakat camtu la... Masing2 wat hal sendiri.. Sedih kan. Kl ramai y takut kena potong tgn tentu kurang kes curik kat malaysia ni.