Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, September 06, 2012

Bloglist HASRULHASSAN.COM

Assalamualaikum dan Salam Ukhuwah dari M untuk anda semua... Hari ni M nak join segmen Bloglist Bro Hasrul Hassan @ HASRULHASSAN.COM ... M pasti ramai blogger2 yang dah lama berkecimpung dalam dunia blogging ni kenal ngan Bro Hasrul Hassan ni sebab beliau salah sorang blogger Otai kat Malaysia ni...

M ni bleh dikatakan lebih kepada silent reader kat blog beliau..Cuma kekadang ja tinggalkan jejak kat kotak komen di entry Bro Hasrul..Antara sebab yang M suka terjah blog HASRULHASSAN.COM kerana as a new blogger, banyak ilmu dunia blogging yang diperturunkan oleh tuan blog ni untuk newbie macam M...Banyak yang M belajaq dari entry2 beliau...Kadang2 tu tercengang gak bila banyak benda yang first time M kenal masa baca entry kat blog ni.. Terutamanya pasai SEO.. Ha! Mesti ada antara blogger2 yg baru macam M ni tercengang tak tau hapa benda tu kan! Jadi kalau anda semua nak tau pasal SEO ni kenalah terjah blog HASRULHASSAN.COM..Masukkan keyword SEO kat slot carian pantas tu, tekan enter lepas tu...ha! Tu dia, banyak kan entry pasal SEO... 

Antaranya:

http://www.hasrulhassan.com/2012/05/panduan-menulis-blog-perlukah-blog-anda.html

http://www.hasrulhassan.com/2012/08/tips-seo-blogspot-periksa-tahap-seo.html

http://www.hasrulhassan.com/2012/08/tips-seo-blogspot-memahami-onpage-seo.html

Ada banyak lagi tau entry pasal SEO ni dan pelbagai tips berblog kat blog Bro Hasrul ni..Timba la yek ilmu sebanyak mungkin pasal dunia blogging ni kat situ...

Jadi..tunggu apa lagi wahai blogger2 sekalian, jom kita terjah blog bro Hasrul untuk dapatkan tips2 berguna untuk kita berblogging dan bagi sesapa yg berminat nak join Bloglist beliau yang terhad kepada 200 orang terawal ni hangpa semua bleh klik kat SINI ok....Jom join cepat..nanti lambat rugi tau..


*Wassalam*




17 jejari yang tajam menaip:

Tihara said...

pernh jugak masuk blog ni :)

Wanieys said...

selamat bersegmen kak :)

are_lin@yu said...

selamat bersegmen dear ;-)

Cinta Misteri said...

Slamat brsegmen. Wish M trsenarai dlm 2ΘΘ shortlisted

dyabunga said...

slmt bersegmen..semoga M tersenarai..:)

Masha Meisters said...

gtud luck n selamat bersegmen kak m....

Cik Nur said...

selamat bersegmen M...

izan mama mia said...

rajin sertai segmen yer..selamat bersegmen

Kesuma Angsana said...

gd luck ye mai

fieda said...

selamat bersegmen...

maaf ye baru dapat komen..sebelum2 ni selalu masuk tp tak berkesempatan nk komen...terima kasih sbb M selalu jenguk blog kak fieda....

Miss BaNu said...

dh join gak tadi hehehe

Everything's Everythings said...

Semoga sempat masuk ke dalam bloglist dia ^^
gd luck!

DAIRI FARISHA said...

Selamat berkenalan. Saya datang dari segmen yang sama. Dah follow awak..jom la follow saya pula ->>http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/09/bloglist-hasrulhassancom-200-blog.html

McNa said...

dari segmen sama ..salam kenal
http://www.jomsinggah.com/2012/09/bloglist-hasrulhassancom-200-blog.html

sambil2 tu leh tgk giveaway
http://www.jomsinggah.com/2012/09/4th-jom-singgah-anniversary-giveaway.html

McNa said...

dari segmen sama ..salam kenal
http://www.jomsinggah.com/2012/09/bloglist-hasrulhassancom-200-blog.html

sambil2 tu leh tgk giveaway
http://www.jomsinggah.com/2012/09/4th-jom-singgah-anniversary-giveaway.html

Mohd Lokman Bin Ramli said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. datang dari segmen yang sama.. Maaf sebab lambat buat sesi berkenalan.. ^_^. saya Owner blog INFINITY. salam perkenalan

http://lokmanramli.blogspot.com/2012/09/bloglist-hasrulhassancom-200-blog.html

Mia Liana said...

datang sini dari segmen yang sama...

http://www.mialiana.com/2012/09/bloglist-hasrulhassancom-200-blog.html