Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, September 30, 2012

First Time Jumpa Member Blogger


Seronok rasanya bila ada member blogger yang nak mai Langkawi sudi jumpa M...Alkisahnya, blogger ni nak mai melancong ke Langkawi ngan her family..So, lps dia habaq nak ajak berjumpa ngan M ari Sabtu (semalam), opkoz la M eksaited sesangat..dok terbayang-bayang ja wajah Si dia yang cute tu..Ya la sebelum ni kan dok belek pict profile dia yg comel tu..Mesti hangpa nak tau sapa kan? Insan yang M maksudkan tu Cik Nur, pemilik blog Aku, Cinta & Cita-Cita.

Dah siap M plan2 nak ajak mai umah nak buat laksa n mcm2 juadah..Tapi sayangnya Cik Nur ikut rombongan Cik Kiah..jadi jadual dia padat sangat..So, tak dak la rezeki Cik Nur nak rasa laksa Langkawi dari M..hu hu...

Kami jumpa kat area Oriental Village, Langkawi Cable Car..Lepas Cik Nur dah enjoy naik cable car tu, terus dia mai cari M kat Oriental Village.... Masa tu M bawak my Mak pi sama..Mak Cik Nur pun ada gak..tapi tak sempat nak sembang sebab Mak Cik Nur dah nak naik bas..Memang best sangat dapat jumpa Cik Nur..Ramah orangnya..kami bersembang macam dah kenal lama.Sampaikan masa M driving balik umah, my Mak kata kami ni bersembang macam dah lama jadi bestpren..hi hi...

Sempat gak la kami bersnap-snap skit masa jumpa tu...Jom layan2 pict2 kami..hi hi..Tqvm to my Mak sebab sudi jd photographer kami..


control2 hi hi...Khalish tu tunjuk tangan ja mula2...

Senyum2..ha! Sweet kan Cik Nur..(Khalish dah tunjuk kepala skit)

Peace!!! ( Khalish interframe sipi2 ja..hu hu..)


Disebabkan Cik Nur pun rushing ja nak naik bas...Tu ja la pict2 yg sempat kami amik sama2...Harap2 lepas ni kita dapat jumpa lagi ya Cik Nur...tq sebab bagi duit raya untuk Khalish... Lepas ni, hope ada lagi member blogger yg sudi nak jumpa M bila mai ke Langkawi..

Wassalam

p/s: M dok gigih jogging ke blog hangpa ni....




43 jejari yang tajam menaip:

kinara kinatara said...

hehehehe...:)
best nye..bila lah kina nak pi langkawi pulak...:)
hehe..nampak macam kembau lah korang:)

baby comel said...

wah best tu.. nanti kita balik Langkawi kita jupa akak ye.. insyaAllah bulan Nov nti ni balik kampung sana.. akak langkawi kat Kuah ke? kg saya kt Kedawang

dEdEQ dE wIshEs said...

WAH .. BESHNYE ..

BUKAN SEKADAR D ALAM MAYA ..

KAQ .. DEQ DE PLAN NK G LANGKAWI .. T KALO DEQ PEGI .. LEH LA GTAW KE KAQ KAN .. HEHE

Everything's Everythings said...

Dah lama tak pergi langkawi ni, bagus juga nnti kalau nk pergi sana boleh lah tlg tour tmpt2 yg best ^^

Chic Na said...

waaa bestnya. berseri2 muka nur ngan kak M ye dapat jumpa. bila la turn cik na lak nak jumpa akak. ;)

Nora Karim said...

seronok bila dapat sambung silaturrahim di realiti...

Nor Zilla Sensei said...

eee bestnye dapat jumpa blogger. bila nak jumpa akk M ni.hehe

IntaNBerliaN said...

oooo ni lah nur.. baru nampak jelas muka nur :-)

are_lin@yu said...

wahh beznya dapat jmpa..ni yg jelez ni..hihi

aimaniman said...

salam kenal..

seronok kan jumpa realiti.. kalau akak pk 1200 kali sbb segan nak jumpa.. tp bila tengok cam ni seronok plak..

dpt p jalan2 sambil dpt kwn baru kann..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bila kita nk berjumpa pula ni. haaaaaa

Acik Erna said...

assalam M..seronok kan bila dapat jumpa..acik pun nak kesana juga bulan november..nanti dah janji juga..dengan kawan yang belum pernah jumpa..insyaallah

Dayana Bahar said...

Salam yani.. hehe... sorry lambat respon.. tablet tu rm300 termasuk pos dah tu.. cuma tablet ni no warranty.. sepanjang akak pakai fungsi dia sama dengan tablet samsung cuma slow skit laa... ada pilihan warna macam yang akak cakap kat blog tu.. hehe

Tihara said...

teringin kan nak buat gathering blogger tp tu la sorang kt utara, sorang kat timur..cana tu..sonok m dapat jumpa kawan bloger :)

misshannajr said...

seronoknya dapat jumpa kawan alam maya depan mata :)

ieda said...

memang seronok kalau dpt bertentang mata dengan teman alam maya nie ..
tu lah keseronokan berblog .. dah lama kenal dlm alam maya lepas tuu berjumpa ;)

Miss BaNu said...

wahhh bestnya dpt jumpa cik nur..cayalah..

Arina Shamsul said...

uwaaaaaaa...bestnya mereka :)

seriusly mama jealous tau,nak sgt jumpa semua family GSF..

insyaallah ada rezeki kita akan ketemu juga nanti ye dear :)

berseri2 muka kamu dear:)
so sweeeettt :)

izan mama mia said...

best laa jumpa ...kan...

Solehah Shamsuddin said...

oh ni rupanya gambar cik nur. cik nur, ble lagi nak jmpe solehah ni.haha tmpt tinggal dh tau ni

Myra Jay said...

Oowwhh M dok Lgkawi ya?
MJ insyaAllah tengah bulan ni akan ke Lgkawi boleh kita ngedate ;)

mselim3 said...

seronok jgk dapat jumpa member blog...bila M nak buat? kita kumpul ramai2, lepas tu buatlah makan2 ker dan baca doa selamat ker..moga ikatan antara blogger tetap utuh...orait.
cuma masa aje mencemburui aje kan..

mselim3 said...

seronok jgk dapat jumpa member blog...bila M nak buat? kita kumpul ramai2, lepas tu buatlah makan2 ker dan baca doa selamat ker..moga ikatan antara blogger tetap utuh...orait.
cuma masa aje mencemburui aje kan..

Che Rosliza Che mat said...

jumpa cik nur ya m....seronokkan...cr pun dok gigih joging jugak nie....hihihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah jumpa nur..beshnyer....ni baru tgk nur yg jelas hehe

C'Jai said...

Seronok la kan....persahabatan maya ke alam realiti...beeeeez...

shidaR said...

ewahhh snap2 hehee :)

QasehnyaRania said...

hehe..bestnya
muka pon cam iras2 je ;)

Wilma said...

Wah...Bestnya :-)
Saya tak pernah pergi Langkawi...
Tapi, jika satu hari saya berpeluang ke sana...
Nak jumpa Miss M k ^_^

Mrs Velentine said...

pergh posing M dgn Cik Nur paling manang

Cik Nur said...

YaALLAH..segan nur baca entry ni.. :)

Nur selamat smpai umah pukul 9 malam tadi..penat..tapi best..!

M, xsangka ade pic candid..! malunyer nur rasee..!hihihi..

apa2pun, terima kaseh juga buat M sudi dtg jumpa Nur..dan terima kaseh juga buat Mak M sudi amik gmbr kita.. xsempat nak borak panjang hari tu...

masa nur betul2 singkat..dan naik cable car best walaupun takut..huhu..

dan seronok juga dapat jumpa khalishh.! selalu baca kisah dia jee..hihii...

dan terima kaseh hadiah yg M beri..Nur suka sgt2.. :)

terima kaseh sekali lagi.. :)

Cik Nur said...

haa...lagi satu, ingtkan khalish pandang kamera..tgk2 dia pandang kelain..hihih

saja sorok kecomelan dialah tu..hihi

hazwan hairy said...

tunggu sya p lgkwi lak kak..hehehe

Deqla manjew said...

terlepas sudah entri ni..hihi... best la dpt jumpe... sedeh xde sape sudi jumpe deqla..uwaaaa

~Cik Sweety~ said...

alahaaiii..mcm kembar pun ada jugaa.. hehehe.. kalo mcm ne nk ajak membe2 blog sabahan jugak la jmpa2 cmni..jeless okehh

wan nurul hezrina said...

bila lah plak jodoh kita nie m...hehhehe alhamdulillah dapat erat2kan lagi siratulrahim..

Cik Aini said...

adehh
sgt jeles tau..
x aci lah mcm ni..nk jugak jumpa M..nti ai nk g lgkwi masak laksa tau.hahaha

jaakechik said...

laa duk langkawi ke? nanti kalo jaa kesana boleh la kita jumpa yer...hehe

dya bunga said...

jelesnya..nk jumpa M jugak

wan nurul hezrina said...

bila tgk muka M betul2kan mcm kawan masa zaman belajar dululah.M nie ada mix ngan chineseker?cute face..yang sebelahtuhpun kemain posing..

lelamaisara said...

wah...dah berjumpe ye...seronok la kan...

due2 pon kiut miut la.....

N.Aima K said...

best sangat-sangat

9n0L4 said...

mane aciiiiiii. huhu. muke korang mcm adek beradek laaa. siap same gaye tu. peace. ;)