Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, September 13, 2012

Tips Untuk Manjakan Orang Lelaki


Bacaan ni khas buat kaum hawa...
sekadar gambar hiasan


Mai M nak share ngan hangpa beberapa tips buat kaum Hawa yang sudah atau bakal bergelar ISTERI.. Bukan orang pompuan saja nak rasa dimanja2 tapi kaum adam khasnya para suami juga amat memerlukan belaian dari seorang isteri..Jom kita praktik beberapa tips untuk memanjakan suami kita na kengkawan..


  Sabar dengan Kerenahnya
 

 Kadang-kadang mungkin suami/lelaki berasa tertekan sebab masalah di tempat kerja ataupun dia berjauhan dari anda, ataupun masalah lain. Kalau ini terjadi, sabar sahaja. Sebaliknya, buat sesuatu yang boleh buat dia lupakan masalahnya.


  Kurangkan Berleter/Membebel 

 Biasanya, isteri/pasangan berleter kalau ada sebab. Tidak salah membebel jika untuk kebaikan bersama.Cuma kalau boleh, kurangkan sedikit bebelan anda kerana lelaki memang tidak suka dengar perempuan membebel. Ada juga sampaikan tidak mahu balik rumah sebab tidak sanggup dengar isteri/pasangan asyik membebel sepanjang masa. Fikirkan cara lain untuk menyampaikan apa yang terpekung di hati anda.


    Belai dengan Manja
 

Semasa sedang duduk relaks, apa kata anda peluk dia dengan manja atau belai rambut dia. Pasti akan timbul kasih yang amat mendalam.


*Wassalam*


p/s: Kalau ada apa2 nak tambah atau nak bagi pendapat, komen la na..




sumber: Petua Melayu Lama

33 jejari yang tajam menaip:

:: Mrs.Eady :: said...

baikk :)

are_lin@yu said...

terbaik..bila lah nk dpt yg halal ni..hehe

Mrs Velentine said...

nice sahring...

Everything's Everythings said...

Walaupun belum kahwin lagi tapi terasa sgt indah nasihat ni ;D

Cik Nur said...

Alahai...:)
apepun, tips yg baik.. :)

Wanieys said...

dah baca semua...Insyaallah :)

Eca Dwinky Asha said...

nak belai2 xhalal lagi.hahaha :)

ieedaz @ mama_isha said...

suke sharing ni..hehe tq!

muhammad asyraf said...

betul share ini..

boleh diamalkan wahai geng-geng hawa sekalian.. :)

Deqla manjew said...

bagus ni.. thanks M.. ada yg deqla dah pun amalkan..contohnye membelai suami tu..hihi

dEdEQ dE wIshEs said...

TERBAIK LA AKAQ .. ^_^ SO SWEET

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tips yg padat........ haaaaaaaaaa

Ca Cik Duyung said...

tibe2 terasa malu bace entry nie..hik3..nak kawen.. :p

IntaNBerliaN said...

tips yg sgt2 bagus ni :-)

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

org laki memg xsuke pompuan membebel.. n terima dirinya seadanya

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Kurangkan berleter!Yesss....baik, Puan M.hehehehe

lelamaisara said...

insyaallah akan diamalkan...ada juga yg memang selalu buat tu....

ieda said...

baikk dik
aduhh tapi x leh bab membebel tuu
huhu ada masanya lelaki / suami nie x nak paham apa yg x disukai isteri ..
kita nie x nak suke2 membebel x der sebab .. tapi mereka selalu bagi sebab utk kita membebel ..
huwaaaaaaaaaaaaaaaa

N.Aima K said...

saya pn x suka orang membebel..

Arina Shamsul said...

sebelum suami keluar rumah cari rezeki,peluk suami dengan erat dan penuh kasih sayang,supaya dia pun rasa lebih disayangi dan dihargai :)

ngeee..tips yang baik dear.tengok gambar tu,terus pulak rindu suami..ahaks..

dear,ttg pertanyaan watermark tu,saya tak pasti lak kalau guna i pad sebab saya tak pernah cuba lagi dear.

myb kena download satu application yang boleh edit2 gambar :)

yang pasti,saya letakkan watermark kat gambar tu saya guna photoshop dear :)

syiela said...

selalu dok buat camtu tapi sejak ada kembar ni jarang sikit dah :)

mselim3 said...

bestlah ....dapat tips ini... moga bahagia keluarga ...amin.

pls : saya dah jawab pertanyaan M....

izan mama mia said...

heheheh..anak jeles tgk...kena cover laa..xleh tunjuk depan anak...tip yg bagus untuk keharmonian rumahtangga...

Ayumi Comot said...

ayu kena cari suami dulu la ni kan? bru leh praktis,huhu

Che Rosliza Che mat said...

tip2 yg sangat2 menarik untuk lelaki...

Wilma said...

Tips yang baik dan berguna :-)

Chic Na said...

tips yg berguna utk masa depan. ;)

Kesuma Angsana said...

cuba nak ikut but tang membebel tu payah sikit hehehe

wan nurul hezrina said...

peringatan yang bagus tuk di sharing bersama..hehe suka ngan pic tuh nampak nice

Dkna Abza said...

insyaAllah..tapi dkna kene kawen dulu la :p

hainom OKje said...

Tu aje ke.... ingat banyak lagi...he...he...

Tihara said...

beringatlah, org laki mmg tk ske pempuan berleter.. :)

9n0L4 said...

ape lagi, masak yg sedap sedap la kan. ;)