Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, September 20, 2012

Khalish & Mainan Baru


Hari ni mai M nak cerita pasai Khalish ngan mainan terbaru dia.. Ha ha..kira sesi habihkan duit Abah dia la kan bila ada koleksi terbaru masuk dalam carta mainan Khalish kat umah ni..

Mainan ni Khalish pilih sendiri kat Teow Soon Huat Shopping Mall kat Langkawi ni...Nama mainan ni Fun Learning House Blocks...Biasanya kalau Khalish beli mainan, Ibu dia mesti pantau dan QC dulu mainan yg dia nak beli ha ha..M tak berapa suka sgt kalau mainan jenis yg tak beri manfaat kat my Khalish ni..Kalau biaq saja dia pilih sorang2, ada ja yang merapu-rapu yang dia pilih tu nanti.

So, bila Khalish pilih yang ni M terus ja agree (^_^) pastu terus ajak Khalish pi kaunter bayaq la kan.. Mula2 tu Khalish setuju ja bila M suruh dia simpan mainan tu dulu pastu balik umah baru main.. Tapi sebab kami ( M, My Hubby, My MIL & My SIL) ada banyak urusan nak dibuat petang semalam, jadi tak menahan la my Khalish ni nak main benda tu kan.. Ha ha, last2 Khalish suruh Mak Ngah dia bukak gak mainan tu kat dalam kereta..nak main gak katanya...hi hi...kira ok gak la ada mainan tu sb Khalish tak buat perangai sangat bila dok layan mainan tu..

Bila dah balik umah pun tak abih2 dok ralit main benda tu..M pun tumpang Seronok bila tengok Khalish dok susun2 benda tu masukkan block2 tu kat tempat yg sesuai...kira menguji minda dia gak kan...so..layan la pict Khalish ngan mainan baru dia tu yek!!!


Tengok tu, khusyuk sungguh dia dok masukkan block2 tu



Wat muka innocent plak hi hi..


Ha ha...Happy la tu bila Ibu dok snap pict dia banyak2


Tu saja ok untuk Kali ni...M dalam proses balas jejak kengkawan yg sudi mengomen kat entry2 blog M ni...Nanti M komen banyak2 kat blog hangpa ok..


Wassalam


26 jejari yang tajam menaip:

ieedaz @ mama_isha said...

alololoo..khalish wat muka comel..geramm aunty tgk..

Tihara said...

owh comelnya dia dengan mainan baru dia..borrow bleh tak :)

لين Si Pipi Merah said...

sukanya khalish..muahhh muahh sikit kat khalish!

Everything's Everythings said...

wahhh bagusnya permainan bermanfaat mcm ni ^^
siap boleh belajar maths sekali kt situ ;D

boni kacak said...

wah...macam2 permainan sekarang ni.. macam2 bentuk

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Khalish sweet smile... hehehe

C'Jai said...

jangan kata Khalish , akak pun ralit main ni..hahaha..

Ena's Palace said...

salam kenal...
sila la kunjung ke http://ena7t5.blogspot.com/

IntaNBerliaN said...

a'aa permainan ni bagus utk khalish... kembangkan iq khalish

Mia Liana said...

wahhh bestnya mainan ni. kalau sofea nampak tentu dia nak juga.

Chic Na said...

wahh khalish bg senyuman paling sweet tu, sebab da dapat mainan kan. huhu..

Arina Shamsul said...

Hihihihi...gigi khalish cantik :)..

Alesya pun sekarang dah suka pilih mainan sendiri dear,kalau itu dah dia pegang jangan haraf boleh tukar lagi,kalau tak..hah ko bersedialah memujuk tangis yang payah nak surut..hihihi.

Crew Fathi said...

Alololo.. Comeinya.. Hahaha.. Bila la wa nk dapat anak gak.. hehehe

eima said...

hmmm nanti aku blk langkawi kite jumpa nk .... hehe aku nk balik bulan doblas ni .... aku stay kat TM resort tu ....klu tak salah tarikhnye mayb aku pi 21/12 ni

Deqla manjew said...

mcm best lak tgk menan khalish tu..aunty nak main sama boleh??? :)

dyabunga said...

khusyuknya khalish main..

izan mama mia said...

wah cantik mainan baru dia....elok mainan uji minda nie..tersa nak beli juga kat mia..hihihi

norzibeautilicioushouse said...

nama anak kakzi khalisah :) .. seronok khalish dpt mainan baru:)

nurazzah8 said...

Salam Perkenalan si matatajam,

wow...tertarik dgn nama blog you ni...takut pun ada jugak, sebab akak ni dah pakai mata tambahan, so mmg tak tajam lah mata ni...rabun adalah ...hehe

lompat lompat lompat blog ..terlompat ke blog ni ...ceria dan very informative...teruskan usaha ...

akak dah jadi follower, dah letak link dalam bloglist akak dan dah tinggal komen ...


wslm,
Kak Azzah8

fieda said...

seronok dia ye ada mainan baru.

Che Rosliza Che mat said...

Cantik mainan tue menguji minda khalish...mesti mahalkan M...

baby comel said...

amboi seksinya Khalish =) sorang je eh kak? :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah khalish ada menan baru..kasi qalief men sama eh hehehe

Cik Aini said...

wah...
dah lama x g Teow Soon Huat tu..
dulu selalu ai p situ..skrg kalo g lgkw pun cuma sggh idaman suri je sbb satu jln nk g umah akak ai :)

9n0L4 said...

auwww. seksinyeee die. hehe. aritu dpt toy, ni dpt lagi ye. ;)

wan nurul hezrina said...

amboi nampak puas tol hati dia dapat masukkan block2 tuh..syabas bete