Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Saturday, September 15, 2012

Majlis Hari Lahir Khalish Yg Keempat


Salam kasih sayang buat semua pembaca dan kengkawan GSF semua.. Hari Khamis yg lepas, M agak busy sebab buat preparation untuk Majlis Hari Lahir Khalish yg keempat. Jamuan tu diadakan pada jam 8.30 malam. Ala wat kecil-kecilan ja majlis tu. 

Menu utama malam tu, Nasi Beryani ngan ayam masak merah ( my Mak la yg request menu ni). Juadah sampingan, puding roti, agar2 santan dan beberapa jenis jajan...Kredit to my SIL, Makngah Khalish yang susah2 masakkan juadah utama tu..sedap tau masakan beliau..Tq Angah...lap2 u so much ^_^

So..M nak share ngan hangpa semua beberapa pict pada malam tu..Layanssss ok...


Besday boy potong kek...Memang lama sangat Khalish tu tunggu masa nak potong kek tu..Memang tak sabaq dia..ha ha.Jenuh Ibu pujuk supaya tunggu semua orang dulu baru potong kek tu..
Happy 4th Birthday My Sweet Prince ^_^


Tetiba dia malu2 plak..hi hi..


Abah ngan besday Boy...Orang kata Khalish ni iras Abah dia..


Ibu pun nak interframe gak ngan besday Boy..tengok tu Khalish memang ralit betoi potong kek tu (^_^)


Besday Kek Hasil Tangan M sendiri..Chocolate Cake...Alhamdulillah terhasil jugak selepas dah lama sangat teringin nak buat sendiri besday kek untuk putera kesayangan Ibu ni..



Tiga juadah hasil air tangan Ibu untuk jamuan malam tu..
Agar2 Santan, Kek Coklat & Puding Roti


Antara juadah untuk santapan tetamu yang hadir malam tu..


Nanti M sambung lagi kat next entry pasai besday Khalish lagi na...

*Wassalam*

20 jejari yang tajam menaip:

Cik Nur said...

alololo..comei khalish malu2.. :)
sedapnyaa..kek moist tu..!
lama betul nur tak buat kek...

Acik Erna said...

seronoknya dia sambut birthday..gamnbar gaya malu2 tu yang mahal tu..comel je dia

Chic Na said...

kek coklat tu nampak sedap la kak. ada lagi tak? hehe..

muka akak ngan hubby pun ada iras tau. ;)

Chic Na said...

nak cubit kak M juga. sakit tak? huhu..

\\ Izzah // said...

Bestnyee ad parti beday untuk Khalish , jellyy ni :P

boni kacak said...

huwargh!!!!!!!!!!!!!! nampak sedap gila kek tu!!!

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

wahhh!meriahnyer!seronok btl Khalish!:-)

mama QiSha said...

pemalu rupanya besday boy ekk..^^

ainnoraini said...

alaaa..comeynya sihensem tu malu-malu nk potong kek...

anty ain nk kek cikitt..boleh ker...

ainnoraini said...

alaaa..comeynya sihensem tu malu-malu nk potong kek...

anty ain nk kek cikitt..boleh ker...

Wilma said...

Happy Birthday Khalish ^_^
Bestnya birthday dia...
Ibu sendiri yang buat kek...
Kek coklat lagi tu...
Mesti sedap kan :-)

Si Matatajam said...

@Chic Na: ada sepotong lagi dear..kalau nak makan mai Langkawi akak buat sebijik utk Chic Na menjamu selera..

babycomel said...

wah, Happy besday Khalish.. besar dh dia ye kak =) kek tu sungguh menawan kalbu, nmpk sgt special tau.. haa, like father like son memang muka sejibik kak mereka tu :)

Wanieys said...

sedapnyer tgk kek coklat khalish...bak auntie sikit ley x....

Wanieys said...

cubit kak sampai lebam.....ngeeee..larikkkk :p

ieedaz @ mama_isha said...

Epy besday khalish! Moga jd anak yg baik buat ayah & ibu yer

dyabunga said...

banyak juadah.. mesti meriah kan

Ain Dzaya said...

moist kemain kek tu..khalish suap kat sis sket :p

9n0L4 said...

haah la mmg iras ayah nye. hehe. sedapnyeeeee ade stoberi. ;)

wan nurul hezrina said...

banyakkkknyer manisan sedap2 nengok.mesti khalish suker n hepi arituh..semoga terus membesar dengan sihat dan kuat..