Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, March 28, 2013

LIMA 2013: Pertunjukkan Udara


Hari ni M nak sambung cerita pasai LIMA 2013...Kali ni bab pertunjukan udara kat Airport Langkawi... Orang punya la ramai nak habaq kat hangpa..berderet-deret kenderaan dok parking kat sepanjang tepi jalan epot tu.. ramai yang amik kesempatan berniaga..ada jual laksa, nasi ayam, rojak, pasemboq, chicken wings pun ada..yang pastinya penjual minuman la paling banyak..dah tau time2 panas ni ramai yang dahaga..Yang tak bestnya ada gak peniaga yang amik kesempatan naikkan harga makanan dan minuman masa ni..tssskkk T_T tak patut.,tak patut...

Kami pilih port yang agak lengang skit..tapi agak jauh la skit view tu..Alah tak kisah la janji bleh tengok gak..daripada dok berpanas..Khalish ni bukannya bleh tahan dok tengah panas, asyik nak minta aircond ja..hu hu.. Tapi gambaq yang M snap2 tak banyak sangat sebab kami dok jauh kan. Tak berapa jelas dalam pict..nampak kecik ja jet tu...lagipun amik gambaq pakai henpong ja -.-



Tengok la tu, eksaited sampai naik kat atas bonet keta tu

Hai, saya Khalish..nak berkenalan ke? Muahahaha

Tu diaaa pulun ngappp ayam goreng....isk2 nampak sangat kelaparannya -.-
Padahal dah makan nasik abih sepinggan dah pun

Sori,imej tak berapa nak jelas sangat...T.T

Time ni dah nak gerak balik..pose skit ^_^


Ok, thats all for LIMA 2013...Kalau Abah Khalish free dan nak bawak lagi kami pi tengok LIMA 2013, pastinya M akan share kat my blog nanti..kalau Abah Khalish tak bawa, hmmmm tengok kat tv ja la kan..ha ha..

Wassalam

27 jejari yang tajam menaip:

Sue-Rya Qistina said...

kita dok kt area subang, hari2 dpt tgk diorg wat training aritu. sampai naik bingit telinga. hehehe

tapi seronok sbb anak2 suka tgk diorg ni terbang di awanan

Nisah Idham said...

ha sampai pun akak kat epot ni kan.
teringin jugaklah nisah nak p.
tapi hubby kate, "kite g hari sabtu je" :(

Mas Zull said...

assalamualaikum M...wah bestnya dpt tengok live la...;)

nanieybarnieylurviey said...

Bestnye.. Teringin nk pergi :(
Nmpk lpr khalish tu ngapp ayam

Chic Na said...

bestnya dapat tgk aircraft. teringin sgt nak pegi. :(

Tihara said...

sedapnye khalish makan ayam goreng..akk tak penah lagi jejak langkawi..huu

Cik Nur™ said...

bestkan dapat tgk live....

aReLaN said...

dari dulu lagi nak gi LIMA tapi tak berkesempatan pon. jelesnya....

boni kacak said...

bestnya kan juruterbang tu.. bebas berterbangan di udara..hehehe

Deqla Manjew said...

biasa la tentu la penoh parking, cuti sekolah kan...huhu...bestnye khalish dpt tgk "menatang" terbang..haha.. dari jauh nmpk mcm burung terbang pun ada...wahh.. cik abg M pakai baju GSF la.. kohkoh... ;p

wan nurul hezrina abd halim said...

khalish...meh lah datang putrajaya ada event belon panas=)

are_lin@yu said...

wahh beznya k.m jd org lngkwi..hihi...ayu pnh p thn 2009 kot..lama dh xp..huhu

Cho Zila said...

alamak bestnyer leh tengok LIMA.. tengok jauh2pn tak perler sebabnyer kalua dah berpanas nanti demam.. anak2 kecikkan...
ala gambartu tak penting pengalamantu yang pentingnyer..

Zuraidah Butang said...

sy tak pernah tgk LIMA..panas tak..hehe

Mohd Selim Zainal said...

wahh...nampak nyer khalish jadi pelakon hari Lima nie kan...mesti seronok dapat tgk jet dan gi makan2 bersama Si M dan ayahnya kan...
mselim3 jauh nak gi tgk....heheh

mselim3

pls: Jauh dok johor...xper dapat gi legoland aje....heehe

QasehnyaRania said...

ok gak dapat tgk live..
*kena tag

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/03/segmen-terbaru-cari-bloglist-sambil.html

MystoryPic said...

waaa bestnya orang Langkawi... saya tak pernah berpeluang ke Langkawi waktu LIMA berlangsung

eita said...

semangat betol tu

Arina Shamsul said...

sy tengok kt tv je la dear..hehe

N.Aima K said...

wah ni acara tahunan kat sana ke?

Hatimi Tahirruddin said...

wah mmg best...utg la duduk langkawi...hihi

Mrs Velentine said...

bestnya..nak g langkawi lah mcm ni..kak M belanja k..hehe

Che Rosliza Che Mat said...

Seronok khalish tengok kapal jet...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

best la kak m blh tgk LIMA hihihi

jaakechik said...

best la kak M duk langkawi sokmo boleh tengok [ertunjukkan LIMA ni...HEHHEE...

Cik Aini said...

tgk ni lah blk smp demam..kehkehkeh

9n0L4 said...

tak pernah pun tgk live. huhu. stkt kat tv aje. :)