Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Sunday, March 03, 2013

My First Tutti Frutti

Assalamualaikum & Salam Ukhuwah

Hari ni M nak cerita skit la pasai frozen yogurt Tutti Frutti. Untuk pengetahuan hangpa semua, TF dah ada kat Langkawi. Dah lama M tunggu TF bukak cawangan kat sini.. Akhirnya tercapai gak hajat nak rasa benda alah ni..Ye la sebelum ni asyik dok tengok kengkawan blogger dok tayang ja kan kat blog depa.. Teringin gak la dahku nak rasa..

Hari Khamis yang lepas, adik M bawak M pi makan la TF ni buat pertama kali.. So jom M bawak hangpa tengok suasana restoran TF kat Langkawi ni plak yek..


Ruang amik cup & masukkan yogurt

Bahagian nak tambah2 bahan2 penyedap untuk meriahkan yogurt tu..
Time ni kena hati2 dan jangan tamak haloba nak bubuh macam2, kalau tak mau pengsan bila nak bayaq tu nanti..muahaha :p

Kaunter timbang dan bayar..Staff TF yang ramah mesra..Layanan terbaikkk!

Dan hasilnyaaa
v
v
v


My first Tutti Frutti Frozen Yogurt
M amik perasa cekelat & rasberi..Kiranya ada manis, pahit (cekelat) & masam2 skit la..
Pastu M tambahkan kekacang, kismis dan bebola cekelat...
Mmmmmmm memang sodap....
Bertambah sedap bila time timbang harganya 10 hengget ++

Nasib baik la adik M yang baru dapat gaji tu belanja..ha ha...lagi sedap la sebab makan free..hik hik..
Tq so much dik Lanz..nanti belanja lagi na...

So sesapa yang mai Langkawi dan tercari-cari Tutti Frutti kat sini, bleh terjah TF ni kat Langkawi Teow Soon Huat..kat area parking belakang shopping Mall tu..

Wassalam




Published with Blogger-droid v2.0.10

27 jejari yang tajam menaip:

MystoryPic said...

amik cup.... pi kat mesin bubuh yougart... bubuh topping cokelat kacang buah2 itu ini.... pi timbang..

pehhh........ RM x?#*... tapi sedap

Yumida Huda said...

sedapnye..tringin nak merasa sekali

Nory Zoulkefle said...

bestnya Tutty Fruity kat sana...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Hoooo... Mkn tuti fruiti... Ewahh

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

TF ni rasa biasa jer kan rega tu mahal skit hihi

Gieyana said...

G sedap TF dier..duit pon sedap gak kan...
Kureng suka sket flavour coklat nie..suka strawberry..kalau amik manggo msm giler tau...:-)

Nisah Idham said...

akak, last thursday Nisah park kete kat belakang TSH tu, x nmpk pulak TF ni... errr ni kedainye dulu yg Bolaven Cafe tu ke????

umi alya said...

sedapnya

Si Matatajam said...

@Nisah Idham: ha'ah betoi tu Nisah..Kedai tu la.. La ni dah jadi TF

Tihara said...

best nya tuti futi..uihh bila la nak pi langkawi ni..teringat kt sorang kawan ni tp dia dah takde..sedey

Cik Nur™ said...

lama tak mkn TT...
kalau amik byk2...mmg tkejutlah tgk harga..hihih

Chic Na said...

sebab branded tu yg jd mahal. hihi..

Hatimi Tahirruddin said...

haha nasib makan free...mmg sedap...:)

Cik Aini said...

in Shaa Allah nti nk terjah ms LIMA nti.hahahaha

Deqla manjew said...

siyes.. deqla x penah rasa tutti nih.. sedap sgt ka?? tp deqla x teruja la pulak nk rasa.. hihi

Che Rosliza Che Mat said...

Pernah jugak makan...Memang sedap aiskrimnya..tapi mahal...hihihi

jaakechik said...

jaa penah makan TF ni..tp cukup ler sekali pergi. sbb rege dia mahal sgt, kalo sedap sampai teringat2 tu xper la jugak.. ni biaso2 jer kan? mcm tak berbaloi jer. jaa kena 1 bekas RM15.

Mrs Velentine said...

MV lagilah tak pernah merasa langsung

Cinta Misteri said...

wahhhh dah ada kat langkawi tu....jgn pegi slalu yep. mmg berhasiat, tp tang mahal tu yg takbleh tahan.

Shida Radzuan said...

wahhh shida last mkn tahun lepas rsanya ^_^

nanieybarnieylurviey said...

Nani x try lagi. :)

wan nurul hezrina abd halim said...

nurul tak suka sgt rasadia..n mahai..huhu sesekali bleh lyn takper.huhu

Remy hazza said...

tF memang sedap... cuma rege jer yg tak sedap.......

Mimi Azirah said...

sedap ke tutti fruti nih?

9n0L4 said...

nape sikit benor amek kacang kak m. hehehe.

azli alias said...

terima kasih kerana support kami, ke langkawi sila singgah.

azli alias said...

terima kasih support kami. kalau ke langkawi sila singgah

terima kasih banyak tuan bloger