Dari Mata Ku Memerhati..Segalanya Ku Patrikan Disini

"Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafaat (pertolongan) di sisiNya melainkan dengan izinNya. yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberitahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan kekuasaanNya) meliputi langit dan bumi; dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dia lah Yang Maha Tinggi (darjat kemuliaanNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya) (Al-Baqarah 2:255)"

Thursday, March 14, 2013

Melaka : Kenangan Selamanya

Assalamualaikum  & Salam Ukhuwah ^_^

Maaf la maybe dah basi cerita ni.. Tapi disebabkan masalah tenet ari tu M tak dapat nak hapdet pict2 kami ke Melaka Disember lepas.. apa2 pun M tetap nak abadikan juga semua moment indah kat my blog ni sebagai kenangan untuk selamanya..Bleh gak Khalish belek2 bila dia besaq nanti kan!

Layan ja la yek... Kalau tak nak layan bleh layan entry2 yg lain ^_^v

Kenangan bersama...M, Cik Ai, Cik Nur & Khalish
Masa ni kat River Cruise Melaka


Tengok tu, tak abih2 ngan mainan..pi mana2 pun ada saja dia nak sambaq..Kopak..Kopak..

Khalish layan naik river cruise sampai tertidoq..tapi bila balik chalet, terjaga plak dia then sibuk nak main IPad. Ingatkan terus tidoq sampai pagi..isk isk isk..


Jejalan kat bandar Melaka..Wajib bergambaq ngan beca yang dihias cantik dan menarik..
Tengok la Cik Nur yang busy dok beli souvenir untuk family dan kengkawan.


Aksi2 Khalish masa kami dok Shopping kat bandar Melaka


Merasa gak naik Menara Taming Sari.. Teruja sangat dapat tengok keindahan bandar Melaka..


Khalish pun eksaited naik menara ni..tengok tu, langsung tak gayat..


View dari puncak menara, Melaka Bandaraya bersejarah..Pesat membangun..Sayup ja mata M ni memandang.. Memang banyak perbezaan masa M pi Melaka kira2 9 tahun yang lepas.



Disebabkan nak naik motor ni la Khalish mengamuk sakan masa kami nak naik Menara Taming Sari..Betoi tak Ai & Nur.. Kesian depa terpaksa berdepan ngan kerenah Khalish..Maaf yek adik2ku..tapi bila dah bleh naik menara tu, Khalish plak yg eksaited terlebih..tapi..turun ja dari menara terus dia tuju baikkkk punya kat motor2 yang sedia untuk disewa..aduhaiii:p


Hari terakhir di Melaka..masa ni semua GSFians tengah bersedih sebab dah nak berpisah..sob sob sob.. Tapi M kena la layan Khalish yg tengah moody tu..Almaklum la dok demam lagi time ni..Last pict snap dalam feri balik ke Langkawi..bumi bertuah yang ku cinta..chewwah ^_^

Tu la saja antara saat2 indah M di bumi Melaka bersama Khalish dan kengkawan...In Shaa Allah kalau dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki teringin rasanya nak ke sana ngan my family

Wassalam

25 jejari yang tajam menaip:

Ratu Hatiku said...

Saya pergi Melaka x pernah naik menara tu...hihihi mungkin sbb gayat kot :P

wan nurul hezrina abd halim said...

melaka mmg superb..huhuhui

Acik Erna said...

assalam M..dah elok ye internet kat rumah M

Mas Zull said...

assalamualaikum M...mmg best kalau pi Melaka atau tinggal kat sana...mama dulu pun mmg sayang sangat nak pindah dr Melaka ke JB...:)

Jemarisuri said...

js kalau pi melaka mmg tak teringin nk naik taming sari tu...gayattttt...hihi

mama3heroo said...

amacam.best tak jenjalan kat melaka..saya yang duk melaka ni pun lum naik lg river cruise ngan menara taming sari..ngee

Chic Na said...

wahh mengimbas kenangan ni. syok khalish dapat jalan2 nagan auntie nur ngan auntie ai. ;)

umi alya said...

apasal line kt sini cam siput, menci tau...

Cik Nur™ said...

rinduuuuu...!

Cinta Misteri said...

mengimbau kenangan nampak....haaaa jom lah apa lagi, kita buat gathering lagi yukkkk!!! CiM dah miss gathering yg lepas. huhuhu...

Deqla manjew said...

x ksh la entri dah basi pun... deqla suka je baca! kenangan tetap kenangan kan..xkan dilupa sampai bebila...

lelamaisara said...

saya pon ade jejalan kat sane mase tu kak..:)

Mrs Velentine said...

MB nak sgt jumpa ai,kak m,nur..hehehe..tapi ntah bila lah dapat jumpa

Hatimi Tahirruddin said...

ooh lama tergendala entri ni ye...hihi gara2 TM la ni...

nanieybarnieylurviey said...

Amboi... Sakan na berjalan.. Eh2 ada cik ai n nur.. Ni masa gsf gathering ke or yg lain nih?

Cik Aini said...

tudiaaa..bolattnya muka ai mcm talam daaa dlm taming sari tu.muahahaha

kenangan indah kan kak..
ai bersyukur dpt kenal akak..kenal nur..kenal gsf suma..dh mcm adik bradik..moga kekal hingga ke jannah.amin
syg korang semua :)

BUNDA a.k.a KN said...

fooyoo...rempit time !

NoorVictory said...

Wahhh best gi Melaka, kan kak? :)

Saya gi Melaka tahun lepas memang tak lepas peluang try macam-macam. :P heee~

Paling best, Menara Tamingsari! Walaupun gayat, tetap posing dengan gagahnya. Hihihi

jaakechik said...

jaa pun nak ke melaka jugak next month. sungguh tak sabar rasanya nak jenjalan ke sana!

Che Rosliza Che Mat said...

Berjalan sajer M...Pasti Khalish seronok...

are_lin@yu said...

kenangan teringin nk g melaka lg..huhu

intanfirdaus247 said...

lama dah x pi melaka kak intan n

Shida Radzuan said...

rinduuu nk g melaka lg huhuhuu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

melaka kenangan terindah kan

9n0L4 said...

paling syok khalish la, dpt gi jln jln jauh. :)